24 °C Athens, GR
27/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Enterprise Greece : Διήμερη αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξή της ως κέντρου έρευνας και καινοτομίας

Ομιλία Υπουργού Υγείας Β.Κικίλια στη Βουλή για την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 11 / 2020 , 13:35 από

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα μας ζει πρωτόγνωρες στιγμές σε συνθήκες μιας πανδημίας την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη και όλος ο κόσμος. Την τελευταία φορά που είχαμε πανδημία ήταν πριν από 100 χρόνια. Σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα και επίκειται το lockdown σε μία προσπάθεια να ανασχεθούν οι αριθμοί.

Η ελληνική Κυβέρνηση έχει κάνει μία συγκλονιστική προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν κινήσει. Μία προσπάθεια η οποία έχει φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα: διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ, 7.000 υγειονομικούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πάνω από 30.000 τεστ την ημέρα, PCR και rapid, και προφανώς οι ανάγκες μόνιμα αυξάνονται.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε τριπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας σε απλές κλίνες COVID. Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και γίνεται μία τεράστια μάχη από γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και επιστήμονες, για να στηριχθεί και να μείνει όρθια και η χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας απροστάτευτος.

Με βάση αυτά, κύριε Πρόεδρε, καταθέτω τροπολογία η οποία περιέχει:

Την άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων ιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι 200 είναι αυτοί των οποίων οι διαδικασίες ούτως ή άλλως τρέχουν και ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες και οι υπόλοιποι είναι επιλαχόντες. Όλοι θα περάσουν με άμεσες διαδικασίες, δηλαδή τη Δευτέρα, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκτός από αυτούς, επεκτείνεται και ενισχύεται η δυναμικότητα του ΕΣΥ ως εξής:

Όσοι ειδικευόμενοι θέλουν, μπορούν να υπηρετήσουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για τις ανάγκες αντιμετώπισης της COVID-19. Προσμετράται ο χρόνος στην ειδικότητα αυτών οι οποίοι υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ.

Οι ιατροί αυτοί οι οποίοι είναι κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης και συνταξιοδοτούνται στις 31/12, δύναται, αν το επιθυμούν οι ίδιοι, να επεκταθεί η σχέση εργασίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας για άλλους έξι μήνες μέχρι τις 31/6/2021.

Δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες ιατρούς – και αναλαμβάνω πρωτοβουλία με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και όλων των Ιατρικών Συλλόγων – να μπορέσουν να υπηρετήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση.

Παράλληλα με αυτά, που νομίζω ότι είναι μια επίσπευση και μια ταχεία περαιτέρω ενδυνάμωση του δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δηλώνω ότι επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης – και όπου δεν υπάρχει νομοθετείται – ιδιωτικών κλινικών, θεραπευτηρίων, σχέσεων εργασίας. Δηλαδή κατά κλινική, κατά θεραπευτήριο ή στο σύνολό τους.

Η δικαιοδοσία τους περνά, αν και εφόσον χρειαστεί, στον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας με ταυτόχρονη αξιοποίηση του προσωπικού των ιδιωτικών αυτών κλινικών και φυσικά, όπως γνωρίζουν όλοι εκτός από κάποιους συναδέλφους, αυτή η σχέση μπορεί να υφίσταται στην ελληνική Πολιτεία και νομοθεσία με την ανάλογη αποζημίωση.

Θα ήθελα, τέλος, να καταλήξω λέγοντας ότι η προσπάθεια αυτή την οποία κάνουμε είναι μια προσπάθεια η οποία αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, όλα τα κόμματα, όλους τους βουλευτές, όλους τους επιστήμονες, όλους τους γιατρούς, όλο το δυναμικό της χώρας.

Επαναλαμβάνω, ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Είμαι πεπεισμένος ότι παλεύοντας, προσπαθώντας και αγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Και σας παρακαλώ να αποδεχθείτε και να υπερψηφίσετε την εν λόγω τροπολογία.

Ευχαριστώ πολύ.

Σχετικά Άρθρα

Καλάθι του νοικοκυριού Οι αλλαγές και τα σαρακοστιανά που προστίθενται

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Οι αλλαγές και τα σαρακοστιανά που προστίθενται

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 2 / 2023 , 15:04 από news_room Σε 60 θα ανέρχονται πλέον οι κατηγορίες προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ σύντομα έρχεται και το «καλάθι της Σαρακοστής» Προσθήκες στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, με τα σύνολο των προϊόντων στο καλάθι να ανέρχονται πλέον σε 60. Συγκεκριμένα, […]

Οι Απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στερούνται της δυνατότητας τους να παραβρεθούν στις τελετές ορκωμοσίας τους

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 5 / 1 / 2023 , 18:37 από news_room Και η αναστάτωση στο ΕΑΠ συνεχίζεται….Ας ξεκινήσουμε από το φιάσκο με τις εξετάσεις του Ιανουαρίου 2023 και την αναστάτωση χιλιάδων φοιτητών, που προκλήθηκε με την ανατροπή ειλημμένων αποφάσεων και την, κατά δύο μήνες, καθυστέρηση έκδοσης νέας, τελικής απόφασης (εκκρεμεί ακόμη απόφαση για τις εξετάσεις […]