28 °C Athens, GR
10/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Β. Σπανάκης: Προχωρά ο σχεδιασμός για την προστασία της Πικροδάφνης Στ. Καλαφάτης: Στήριξη στις επιχειρήσεις για μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη Ο Ελληνισμός της Μελβούρνης τίμησε το έργο του Κολλεγίου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» Η νεολαία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά συναντήθηκε στην Οττάβα Αναμνηστική πλάκα για τον π. Άγγελο Νησιώτη στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Α. Μαρτίνο για τη μεγάλη δωρεά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αντιπροσωπεία της ΑΕΚ παρουσίασε το τρόπαιο του πρωταθλήματος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Νέος ιατρικός εξοπλισμός στο Μακάρειο Νοσοκομείο μέσω δωρεάς των Lions Θεσσαλονίκη: Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε 3 άτομα για φονικές βομβιστικές επιθέσεις με στόχο πολιτικούς Η Κίνα προετοιμάζεται για τον τυφώνα Μπάβι – Χιλιάδες εκκενώσεις

Θεσσαλονίκη: Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε 3 άτομα για φονικές βομβιστικές επιθέσεις με στόχο πολιτικούς

Αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια έρευνας για τις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 7 / 2026 , 17:11 από news_room

Τρεις συλλήψεις για τις φονικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη – Στο στόχαστρο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των φονικών εκρήξεων που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε την Παρασκευή, καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων που φέρονται να συνδέονται με τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.



Οι επιθέσεις είχαν σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιουλίου, με βασικό στόχο κατοικίες πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος. Από τις εκρήξεις έχασε τη ζωή της η 72χρονη μητέρα της υποψήφιας βουλευτή Αφροδίτης Νέστορα, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

Η φονική έκρηξη έξω από την πολυκατοικία

Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει η Αφροδίτη Νέστορα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις Αρχές, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος είχε κατασκευαστεί με φιάλες υγραερίου, εξερράγη κάτω από το αυτοκίνητο της υποψήφιας βουλευτή, που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο του κτιρίου.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε η 72χρονη μητέρα της, ενώ η ίδια υπέστη εγκαύματα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Τραυματίστηκαν επίσης ο πατέρας της και δύο ακόμη ένοικοι της πολυκατοικίας.

Η Αφροδίτη Νέστορα έλαβε προσωρινή άδεια εξόδου από το νοσοκομείο, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της μητέρας της.

Δύο ακόμη επιθέσεις την ίδια νύχτα

Την ίδια νύχτα σημειώθηκαν ακόμη δύο επιθέσεις με στόχο κατοικίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στο ενδεχόμενο οργανωμένης δράσης με πολιτικά κίνητρα.

Ποιοι συνελήφθησαν

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη ένας 29χρονος στη Θεσσαλονίκη και μία 26χρονη στην Κρήτη, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση κατά της οικογένειας Νέστορα.

Παράλληλα, συνελήφθη ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι παρείχε καταφύγιο στους δύο βασικούς υπόπτους, φιλοξενώντας τους στο διαμέρισμά του.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στον σχεδιασμό ή την εκτέλεση των επιθέσεων.

Μήνυμα Μητσοτάκη μετά τις συλλήψεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συλλήψεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση αποτελεί απάντηση της Πολιτείας απέναντι στην τρομοκρατική βία.



Όπως δήλωσε, μία ημέρα μετά την κηδεία της Βάγιας Νέστορα, οι υπεύθυνοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι η δημοκρατία απαντά στη βία μόνο μέσα από τη λειτουργία των θεσμών και της Δικαιοσύνης.

Η Ελλάδα και η ιστορία της εγχώριας τρομοκρατίας

Η Ελλάδα έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπη με επιθέσεις πολιτικής βίας από τη δεκαετία του 1970 έως σήμερα.

Αν και οι μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 έχουν εξαρθρωθεί, τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί μικρότερες εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες χρησιμοποιούν κυρίως αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, προκαλώντας συνήθως υλικές ζημιές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανθρώπινα θύματα.

Οι πρόσφατες υποθέσεις που προβληματίζουν τις Αρχές

Οι τελευταίες συλλήψεις έρχονται σε μια περίοδο όπου οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν αυξημένη δραστηριότητα περιστατικών εγχώριας τρομοκρατίας.

Τον Μάιο του 2025 μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη όταν εξερράγη στα χέρια της αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που, σύμφωνα με τις Αρχές, επρόκειτο να τοποθετηθεί έξω από τραπεζικό κατάστημα.

Λίγους μήνες αργότερα, έκρηξη σημειώθηκε έξω από την κατοικία του προέδρου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, ενώ το 2024 βόμβα εξερράγη κοντά στα γραφεία της Hellenic Train στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Οι Αρχές εξετάζουν εάν υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ πρόσφατων υποθέσεων ή κοινά χαρακτηριστικά στη δράση των δραστών.

FAQ

Γιατί έγιναν οι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη;

Οι συλλήψεις αφορούν την έρευνα για τις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κατοικίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Πόσα άτομα συνελήφθησαν;

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τρία άτομα, δύο ως βασικούς υπόπτους και ένα ακόμη για παροχή καταφυγίου.

Ποια ήταν τα θύματα των επιθέσεων;

Από τις εκρήξεις έχασε τη ζωή της η 72χρονη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τέσσερα άτομα.

Συνεχίζεται η έρευνα;

Ναι. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Φωτο: Giannis Papanikos/AP

Σχετικά Άρθρα

Τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό

Τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 3 / 2022 , 15:59 από news_room Τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανακοινώνει προς το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας ότι την Παρασκευή, 25η Μαρτίου 2022, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού. Για τον λόγο […]

ακινήτα Ελλάδα

Μαγνήτης για εγχώριους και ξένους επενδυτές η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 10 / 2022 , 9:02 από news_room Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού και του διεθνούς ενδιαφέροντος, βρίσκεται η αγορά ακινήτων στην χώρα μας, με επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες για κάθε είδους ακίνητα από κατοικίες, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους μέχρι και εκτάσεις προς αξιοποίηση και ανάπλαση για εμπορικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς. Παρά τις νέες […]