23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Νιώθω βαθύτατη συγκίνηση για τον θεσμό που κλήθηκα να συνεχίσω»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 / 3 / 2023 , 13:20 από news_room

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος παρέστη και ομίλησε στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους. Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του σημείωσε:

Με συγκίνηση αλλά και αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας χαιρετίζουμε την αποψινή εορταστική εκδήλωση, που διοργανώνει το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, για τις Εθνικές επετείους, της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955.

Μέσα στην κρισιμότητα των καιρών, τους οποίους διέρχεται το εθνικό μας πρόβλημα, η Εθνεγερσία του 1821 και ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ του 1955-59, αποτελούν αστείρευτες πηγές θάρρους και δύναμης. Τονώνουν το αγωνιστικό φρόνημα και γιγαντώνουν την πίστη στην τελική κατίσχυση του δικαίου, στον θρίαμβο της ηθικής και στην απελευθέρωση του σκλαβωμένου σήμερα τμήματος της νήσου μας.

Με βαθύτατο σεβασμό υποκλινόμαστε μπροστά στους ηρωισμούς και στις θυσίες των αθάνατων οπλαρχηγών του 1821 που είχαν ως αποτέλεσμα την επαναφορά της Ελλάδας στα ελεύθερα κράτη του κόσμου. Θαυμάζουμε και τα ανδραγαθήματα των απαράμιλλων παλληκαριών της θρυλικής ΕΟΚΑ, με τα οποία απέδειξαν την καταγωγή μας και την ενότητα της φυλής. Τιμούμε αυτούς που μιμήθηκαν στον Μαχαιρά και το Δίκωμο, τον Λεωνίδα στον αχυρώνα του Λιοπετρίου το Χάνι της Γραβιάς, στα βουνά και τα λαγκάδια μας τους παλαιούς κλέφτες και αρματολούς.

Διακόσια τόσα χρόνια από τη μεγάλη εκείνη μέρα του Ελληνισμού και, δυστυχώς, ακόμα στις θλιβερές ακρογιαλιές της Κύπρου, δεν έρριψε τις ακτίνες της η ελευθερία. Ο άγγελος της απολύτρωσης δεν έφερε ως εδώ το μεγάλο μήνυμα, παρόλο που κι η Κύπρος δεν υστέρησε σε θυσίες.  Αντίθετα, εδώ και 49 χρόνια περιήλθαμε σε θέση δεινή, πιο δεινή κι από εκείνη  των  χρόνων της πρώτης Τουρκοκρατίας.

Η κατοχή της πατρίδας μας, το συνεχιζόμενο δράμα του λαού μας και οι δυσοίωνες προοπτικές για μια λύση που να εξασφαλίζει την επιβίωσή μας στη γη των πατέρων μας, συνιστούν το μέγιστο πρόβλημά μας και συνέχουν την καρδία και ολόκληρο το είναι μας. Μετέχουμε, εν τούτοις, ολόψυχα, ως Έλληνες, στη χαρά του έθνους. Γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό, με τη βίωση των εθνικών ιδεωδών και τον παραδειγματισμό από το παρελθόν, είναι δυνατό να ελευθερωθεί η πατρίδα μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους οι οποίοι εργάστηκαν για την αποψινή εκδήλωση, η οποία υπογραμμίζει το ιερότατο χρέος να αναβιώνουμε συνεχώς, και μάλιστα κατά τρόπο πολύ έντονο, όλες εκείνες τις διαχρονικές αξίες, για τις οποίες οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους. Τους συγχαίρουμε, επίσης, για τη σκέψη αλλά και την όλη προσπάθεια και εργασία  για να τιμηθούν οι Ήρωες  και τα ηρωικά γεγονότα του γένους μας. Τέλος, απευθύνουμε εγκάρδιο αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους, μνημονεύουμε τα ονόματα των αθάνατων ηρώων μας, αποτίουμε προς αυτούς τον προσήκοντα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης και ευχόμαστε όπως, με τη βοήθεια του Θεού, εορτάσουμε σύντομα και τα Κυπριακά Ελευθέρια.

                              Ευχέτης προς Κύριον

                            + Ο Κύπρου Γεώργιος

Σχετικά Άρθρα

DV-DAY: Κοινή Συνδυασμένη Εκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ (Εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 11 / 2021 , 20:33 από news_room Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο Πλαίσιο της Κοινής Συνδυασμένης Εκπαίδευσης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο Αττικής η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών DV-DAY της κοινής συνδυασμένης εκπαίδευσης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων […]

18 Απριλίου - Του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Σάββα του εν Καλύμνω

18 Απριλίου – Του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Σάββα του εν Καλύμνω

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 21:46 από news_room Ο ΟΣΙΟΣ  ΠΑΤΗΡ  ΗΜΩΝ  ΣΑΒΒΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Κυριακή 18.4.2021 Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά και περιπόθητα. Η Αγία μας Εκκλησία, στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζει την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα, του αγίου, […]