18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Ελβετό Πρέσβη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 14:30 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο. Δρα Pierre-Yves Fux.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει η Ελβετία στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και ειδικότερα για την οικονομική συνεισφορά της χώρας στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Πρέπει η Τουρκία, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες  προκλήσεις της σε βάρος της Κύπρου και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, οι οποίες αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη επιστροφής στις διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου και οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει δυσανάλογες μεταναστευτικές πιέσεις κατ’ αναλογία πληθυσμού. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη διεθνούς ευαισθητοποίησης και στήριξης των ανθρώπων που υποφέρουν, ιδιαίτερα σε περιοχές συγκρούσεων.  Επ’ αυτού, ενημέρωσε τον Ελβετό Πρέσβη για την επιστολή που  απέστειλε προς τους Προέδρους εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, στην οποία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαίτερα των γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν.

Ο Δρ Pierre-Yves Fux χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, επισημαίνοντας τον καίριο ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην εδραίωση της δημοκρατίας και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας σε διάφορους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των δυο Κοινοβουλίων, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνουν οι δύο χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

ΕΧ/ΣΧ

Σχετικά Άρθρα

Στο εκθεσιακό κέντρο του Βόλου απεύθυνε ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο εκθεσιακό κέντρο του Βόλου απηύθυνε ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 5 / 2023 , 23:59 από news_room Στο εκθεσιακό κέντρο του Βόλου βρέθηκε και απεύθυνε ομιλία σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ο Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα του 2023 δεν […]

Ελεγκτική: O ΥΠ.ΕΣ. δεν δίνει στοιχεία για 18 πολιτογραφήσεις

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 10 / 2020 , 22:44 από Τι αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανακοίνωση της Το Σύνταγμα ρητά, επίσης, προβλέπει ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει το δικαίωμα της επιθεωρήσεως απάντων των σχετικών βιβλίων, αρχείων αναφέρει η Ελεγκτική Με ανακοίνωση της η Ελεγκτική Υπηρεσία σχετικά με τη διεξαγωγή ελέγχου για την παραχώρηση κυπριακής […]