15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη εβδομάδα πνευματικών εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου ομώνυμου Δήμου με τίτλο «Δημήτρια 2022»

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 10 / 2022 , 18:45 από news_room

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη εβδομάδα των πνευματικών εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου ομώνυμου Δήμου που τελούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τον τίτλο «Δημήτρια» στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αθηνών και τα οποία ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη και την πόλη που μαρτύρησε ο Άγιος Δημήτριος και τυγχάνει προστάτης και έφορος της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις του ιερού ναού του Αγ. Δημητρίου (Μπραχάμι), ξεκίνησαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και καθημερινά τελούνται θρησκευτικές-λατρευτικές εκδηλώσεις καθώς και πνευματικές ομιλίες, αγρυπνίες κλπ έως το τέλος Οκτωβρίου.

Από το adologala.gr σας μεταφέρουμε το πλούσιο πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας. Την 9η ημέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, μετά τις ακολουθίες των παρακλητικών κανόνων προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ακολούθησε ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Εφημέριο του Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, με θέμα: “Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης, Νηπτικός Πατέρας της εποχής μας”. Το βράδυ την ίδιας ημέρας τελέστηκε κατανυκτική αγρυπνία, στην οποία λειτουργός ήταν ο π. Βασίλειος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Ηρακλείου Αττικής.

Την 10η ημέρα των «Δημητρίων 2022», 11 Οκτωβρίου 2022 στον ιερό ναό τελέστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα των ενοριακών εορταστικών πνευματικών εκδηλώσεων ομιλία με θέμα: “Αποκάλυψη και Μικρασία” με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αντύπα Νικηταρά, Πρώην Πατριαρχικό Έξαρχο Πάτμου. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ που αναφερόταν στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού και στο σπήλαιο της Αποκαλύψεως στο νησί της Πάτμου. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την κατανυκτική αγρυπνία, στην οποία λειτουργός ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.

Την 11η ημέρα των «Δημητρίων 2022» 12 Οκτωβρίου 2022 ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) φιλοξένησε την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Μόνικα, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος. Η Γερόντισσα ανέπτυξε το θέμα: “Θέλω τον Χριστό ή κάτι από τον Χριστό;”. Ακολούθησε “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού, όπου η Γερόντισσα Μόνικα απάντησε στα ενδιαφέροντα ερωτήματα τα οποία της υπέβαλε το ακροατήριο. Το εσπέρας της 11ης ημέρας τελέστηκε κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζώρζος, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας καί Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού.

Την 12η ημέρα, 13 Οκτωβρίου 2022, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου π. Φιλήμωνα, Δικαίου Ιεράς Παντοκρατορινής Σκήτης του Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους. Θέμα της ομιλίας του ήταν: “Ο Άγιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ, ο άνθρωπος που κυνήγησε το βάτραχο με το φως της ησυχίας”. Ακολούθησε “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού κατά το οποίο ο π. Φιλήμων, απάντησε στα ερωτήματα που του υπέβαλαν οι ακροατές δια ζώσης και διαδυκτιακά. Το εσπέρας τελέστηκε  κατανυκτική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Κιούσης, Γραμματέας Νομικής Υπηρεσίας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την 13η ημέρα, 14 Οκτωβρίου 2022 τό απόγευμα, στον ιερό ναό πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: “Εκκλησιαστικό φρόνημα, όρος σωτηρίας” με ομιλητή τον οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Αντύπας, εκ του Ιβηριτικού Κελλίου Αγίας Άννης, Αγίου Όρους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας τελέστηκε  κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος, εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Σιατίστης.

Την 14η ημέρα, 15 Οκτωβρίου 2022, το απόγευμα, μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό,  πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Γέροντα Χριστόδουλου, Πνευματικού και Λειτουργού του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου “Παναγία, η Φοβερά Προστασία” Χαλκιδικής με θέμα: “Έχει δυσεπίλυτα προβλήματα ο Θεός και εκζητεί τη βοήθειά μας”. Μετά την ομιλία τον Ιερό Ναό επισκέφθηκαν 35 Ορθόδοξοι αδελφοί, συνοδευόμενοι από τον ορθόδοξο ιερέα τους, από την Ερυθραία, μία χώρα της ΒΑ Αφρικής, οι οποίοι προσκύνησαν τα ιερά λειψάνα, έψαλαν δοξολογικούς ύμνους με το αφρικανικό τύπο ψαλμωδίας. Η 14η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών.

Δείτε επίσης: Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα πνευματικών εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου ομώνυμου Δήμου με τίτλο «Δημήτρια 2022»

Την 15η ημέρα 16 Οκτωβρίου 2022,  το πρωί, τελέστηκε Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία Ιερουργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο, εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Σιατίστης. Το πρωϊ της ίδιας ημέρας  ο σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων και οι συμμετέχοντες ιερείς υποδέχθηκαν χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού και Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουγού, προερχόμενα από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. Το απόγευμα τελέστηκε Ιερό Ευχέλαιο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήτοι της Κυριακής 16ης Οκτωβρίου 2022 μετά το ιερό ευχέλαιο πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και τον βίαιο ξεριζωμό του Ελληνισμού όπου μίλησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με θέμα: “Η Μικρασιατική καταστροφή και το ζήτημα των μειονοτήτων σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης”. Στον επίλογο της εκδηλώσεως,  ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και όλους του συμμετέχοντες σε αυτή. Στην εκδήλωση παρέστη και η Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την 2η εβδομάδα των Πνευματικών και άλλων εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου:

Πηγή-επιμέλεια: ADOLOGALA.GR – Φωτογραφίες: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου ©

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου - agios dimitrios ieros naos athina brahami

 

Σχετικά Άρθρα

Άσκηση στον εργασιακό χώρο για το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 17:25 από news_room 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Be Active, 23-30 Σεπτεμβρίου 2021 Σε ρυθμούς #Be Active κινήθηκε το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #Be Active 2021, η Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής διοργάνωσε «Άσκηση στον Εργασιακό Χώρο» εφαρμόζοντας […]

Αρχιερατικό Μνημόσυνο & τιμητική εκδήλωση για τον πρώτο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κυρό Τιμόθεο στη Ν. Ιωνία

Αρχιερατικό Μνημόσυνο & τιμητική εκδήλωση για τον πρώτο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κυρό Τιμόθεο στη Ν. Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 3 / 2022 , 2:57 από news_room Αρχιερατικό Μνημόσυνο και τιμητική εκδήλωση για τον πρώτο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κυρό Τιμόθεο στη Ν. Ιωνία Την επέτειο της εκδημίας του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου της κυρού Τιμοθέου (Ματθαιάκη) τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών […]