25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Η Ανάσταση του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 16:46 από news_room

Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πανηγύρισε το θεμελιώδες γεγονός της χριστιανικής πίστεως και ζωής, την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Αυτή την «κλιτή και αγία ημέρα», που τα πάντα πλημμυρίζουν από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε μαζί με τους πιστούς το «Χριστός Ανέστη» υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, σκορπίζοντας χαρά και αναστάσιμο ενθουσιασμό.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μανούρης καθώς και μέλη του ΔΣ του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, η οποία, ως γεγονός αιωνίου χαράς φανερώνεται στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έφθασε ο καιρός της αιωνίου χαράς. Ο Υιός και Λόγος του Θεοῦ, ο δι’ ημάς σαρκωθείς και σταυρωθείς εκπλήρωσε την αποστολή Του. Προσφέρθηκε ως εξιλαστήριο θύμα για τις αμαρτίες όλου του κόσμου. Ανακαίνισε στον Γολγοθά την ανθρώπινη φύση και την έθεσε σε συνεχή πορεία προς την θέωση, προς την απόλυτη ταύτιση με τον αναστημένο Χριστό μας.

Ο Κύριός μας βρίσκεται ήδη σωματικώς εντός του λαξευμένου τάφου και ως Θεός κηρύττει στον Άδη. Τον ακολουθούν τα παιδιά του Άδη που πιστεύουν στο αναστάσιμο μήνυμά Του και μαζί με τον ληστή εισοδεύουνστον παράδεισο, στην Βασιλεία του Θεού, στην αιώνια χαρά.

Αυτή η σωματική ταφική μορφή του Χριστού με την ταυτόχρονη θεϊκή Του παρουσία φανερώνεται στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Το Σώμα και το Αίμα Του λαμβάνουμε με σκοπό την ένωσή μας με το αιώνιο ιστορικό αγιασθέν, σταυρωθέν, αναστάν και αναληφθέν Σώμα Του μέσα από την συμμετοχή μας σε κάθε θεία Λειτουργία.

Αυτό είναι τό μεγαλύτερο δώρο τῆς Ἐκκλησίας στους πιστούς, για το οποίο χρειάζονται η απόλυτη πίστη και η ελεύθερη βούλησή μας.

​Ανοίγουν σήμερα οι ουρανοί για να κατανοήσει ο φθαρτός άνθρωπος το δώρο της αφθαρσίας. Μπορεί η ασθένεια, η θλίψη, ο πόνος, ο φόβος να συνοδεύουν την φθορά, ο αναστημένος Χριστός όμως νίκησε τον θάνατο. Διέλυσε την φθορά και αναμόρφωσε κάθε κτιστό δημιούργημα. Μάς άφησε την ελπίδα ως όπλο και μάς έδωσε το Σώμα και το Αίμα Του ως απόλυτη ασπίδα προστασίας, αλλά και ενώσεως μαζί Του».

Χριστός Ανέστη!
Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!

Σχετικά Άρθρα

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 8 / 2021 , 13:57 από news_room Ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀλεξάνδρου Παλαιοῦ Φαλήρου Τό πρωΐ τῆς Δευτέρας, κυριώνυμης ἡμέρας τῆς Πανηγύρεως, ὁ Ὄρθρος ἄρχισε στίς 7.  Ὁ Σεβασμ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στήν ἀκολουθία τοῦ Ὅρθρου καί ὁμίλησε μετά τήν ἀνάγνωση τοῦ Εὐαγγελίου. Στό κήρυγμά του […]

Την Χίο επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 5 / 2021 , 17:12 από news_room H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Χίο για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου, το 1822. Η κυρία Σακελλαροπούλου παρέστη στο Αρχιερατικό  Μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Αναβάτου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου, […]