23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον Πολιούχο της Λαμίας Άγιο Λουκά

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον Πολιούχο της Λαμίας Άγιο Λουκά

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 10 / 2022 , 18:54 από news_room

Με Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία και Κτητορικό Μνημόσυνο ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την Εορτή του Πολιούχου της πόλεως Λαμίας Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του ιατρού, του Ευαγγελιστού της χαράς.

Με επίκεντρο τον Καλλιμάρμαρο Ναό του Πολιούχου Λαμίας και την ευλογία του αποτμήματος της Τιμίας Χειρός του Ευαγγελιστού Λουκά και της Ιεράς Εικόνας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος ετέλεσε χθες το βράδυ Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία, επί τη εορτή της Συνάξεως των Αγίων Αναργύρων, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πρωτ. π. Παναγιώτη Λιτόπουλο, ιερείς της πόλεως Λαμίας και τους διακόνους.

Το Ιερό Αναλόγιο στελέχωσε πολυμελής Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών, μαθητών και μαθητριών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού και Καθηγητή του Ωδείου κ. Ανάργυρο Βλάχο.

Η Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από την Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Αρχιερατικό Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων κτητόρων του Ναού και πάντων των διακονησάντων ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων και συνεργατών του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχήθηκε σε όλους, «χρόνια πολλά με αδιάλειπτη την πρεσβεία του Αγίου Λουκά, καλή πανήγυρη και ο Ευαγγελιστής Λουκάς ο ιατρός να ευλογεί, να στηρίζει, να σκεπάζει, να γιατρεύει κάθε άλγος και κάθε πόνο όχι μόνο σωματικό, αλλά και ψυχικό και καρδιακό και εσωτερικό».

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταστούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός θα μεταδοθεί απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Σχετικά Άρθρα

Παρουσίαση Τιμητικού Τόμου για την 15ετή πρωθιεραρχική διακονία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου

Παρουσίαση Τιμητικού Τόμου για την 15ετή πρωθιεραρχική διακονία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 / 6 / 2023 , 3:14 από news_room H παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή τη συμπλήρωση της 15ετούς ευκλεούς πρωθιεραρχικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιοήθηκε σήμερα το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής […]

Κ. Χατζηδάκης: Το νέο ν/σ για την επικουρική ασφάλιση είναι μια μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 19:14 από news_room «Το νέο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, που θα ψηφιστεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, είναι μια μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews, λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση […]