13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Φονικό πέρασμα του τυφώνα Νόρου από τις Φιλιππίνες

Φονικό πέρασμα του τυφώνα Νόρου από τις Φιλιππίνες

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 9 / 2022 , 1:00 από news_room

Πέντε μέλη υπηρεσιών διάσωσης έχασαν τη ζωή τους κατά το πέρασμα του τυφώνα Νόρου από τις Φιλιππίνες, καθώς βρίσκονταν σε πλημμυρισμένο χωριό, ανακοίνωσαν οι αρχές, χωρίς να εξηγήσουν την αιτία των θανάτων τους.

«Είχαν αναπτυχθεί από την επαρχιακή κυβέρνηση σε πλημμυρισμένη περιοχή», στη Σάντα Μαρία, δήλωσε ο Ρομουάλδο Αντρές, επικεφαλής της αστυνομίας στον δήμο Σαν Μιγκέλ, κοντά στη Μανίλα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο υπεύθυνο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο Σαν Μιγκέλ, τον Ρενάν Ερέρα, τα πέντε μέλη των υπηρεσιών διάσωσης πιθανόν πνίγηκαν εξαιτίας της ανόδου του επιπέδου των υδάτων.

Χθες Κυριακή, ο Νόρου έφερε σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις στη νήσο Λουζόν, τη μεγαλύτερη του αρχιπελάγους, με μεγάλο πληθυσμό. Ο τυφώνας έφθασε πάνω τη γη περί τις 17:30 (τοπική ώρα· 12:30 ώρα Ελλάδας) στον δήμο Βουρδέος, στα νησιά Πολίγιο, που διοικητικά υπάγονται στην επαρχία Κέσον.

Με ανέμους ταχύτητας ως και 195 χιλιομέτρων την ώρα, ο τυφώνας αυτός ήταν ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί στη χώρα φέτος.

Σχεδόν 75.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από την έλευση του Νόρου, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν εναντίον του κινδύνου πλημμυρών σε ευάλωτες περιοχές.

Σήμερα πάντως οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν διαπίστωσαν εκτεταμένες ζημιές.

«Μπορεί να θεωρήσετε πως κάναμε πάρα πολλά», είπε ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όμως, πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν πάρα πολλά όταν πρόκειται για καταστροφές».

Οι Φιλιππίνες πλήττονται συχνά από τυφώνες, φαινόμενο που παρουσιάζει τάση επιδείνωσης λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως τονίζουν επιστήμονες. Πριν από 9 μήνες, άλλος τυφώνας προκάλεσε τον θάνατο 400 και πλέον ανθρώπων στο αρχιπέλαγος της Ασίας.

ΦΩΤΟ EPA/ROLEX DELA PENA

Σχετικά Άρθρα

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Περγάμου στον Μητροπολιτικό των Αθηνών

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Περγάμου στον Μητροπολιτικό των Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 2 / 2023 , 12:23 από news_room Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Περγάμου στον Μητροπολιτικό των Αθηνών Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου κυρού Ιωάννη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. Η σορός του κεκοιμημένου τέθηκε από νωρίς το πρωί στον ναό προς προσκύνηση. Στην εξόδιο ακολουθία του […]

Χρ. Σταϊκούρας : Προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 6,2% το 2022 και μεγάλη αύξηση 4,1% του ΑΕΠ το 2023

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 4 / 2021 , 23:44 από news_room Ρυθμό ανάπτυξης 6,2% προβλέπεται στην ελληνική οικονομία το επόμενο έτος, από 3,6% εφέτος, ενώ το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 4,1% το 2023 και κατά 4,4% το 2024. Η μεγάλη αυτή άνοδος του ΑΕΠ το 2022 θα οφείλεται κυρίως στις ιδιωτικές επενδύσεις (με βάση τους […]