19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

ΗΠΑ και Νότια Κορέα ξεκινούν κοινά αεροναυτικά γυμνάσια

ΗΠΑ και Ν. Κορέα ξεκινούν κοινά αεροναυτικά γυμνάσια

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 9 / 2022 , 1:00 από news_room

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ άρχισαν σήμερα τα πρώτα τους κοινά αεροναυτικά γυμνάσια έπειτα από πέντε χρόνια στα ανοικτά της χερσονήσου, την επομένη της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος της Νότιας Κορέας ως προς την ασφάλεια, διατηρούν ανεπτυγμένους κάπου 28.500 στρατιωτικούς στην επικράτεια της ασιατικής χώρας για την προστασία της από τον βόρειο γείτονά της, κράτος που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Ο συντηρητικός νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Μάιο, έχει δηλώσει πως η πρόθεσή του να πολλαπλασιαστούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, μετά την αποτυχία των προσπαθειών του προκατόχου του να υπάρξει διπλωματική προσέγγιση με την Πιονγκγιάνγκ.

«Τα γυμνάσια αυτά σχεδιάστηκαν για να επιδείξουν τη σθεναρή βούληση της συμμαχίας Νότιας Κορέας-ΗΠΑ να αντιδράσουν στις βορειοκορεατικές προκλήσεις», ανέφερε το νοτιοκορεατικό πολεμικό ναυτικό σε ανακοινωθέν του.

Στα γυμνάσια, με διάρκεια τεσσάρων ημερών, θα συμμετάσχουν περίπου είκοσι πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, καθώς και ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκειά τους θα γίνουν προσομοιώσεις ναυμαχιών και ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων, τακτικοί ελιγμοί και άλλες ασκήσεις, διευκρίνισε το ΠΝ της Νότιας Κορέας.

Τα γυμνάσια ξεκινούν μια ημέρα μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, την πολλοστή φέτος. Η Πιονγκγιάνγκ που αψηφά τις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της εξαιτίας των προγραμμάτων της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, υιοθέτησε στις αρχές Σεπτεμβρίου νόμο που προβλέπει ότι θα εξαπολύσει προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που θεωρήσει πως απειλείται και δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Ουάσινγκτον και Σεούλ διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εδώ και δεκαετίες, επιμένοντας στον αμυντικό τους χαρακτήρα, όμως η Βόρεια Κορέα τα θεωρεί πρόβες εισβολής στο έδαφός της. Η Ρωσία και η Κίνα επέκριναν τα γυμνάσια καλώντας όλα τα μέρη να αποφεύγουν κινήσεις που κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή και να χαλαρώσουν οι κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξήγαγαν τα μεγαλύτερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους από το 2018. Το εύρος των ασκήσεων είχε μειωθεί στο μεσοδιάστημα, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού και λόγω της προσπάθειας αναθέρμανσης των σχέσεων της Σεούλ με την Πιονγκγιάνγκ, πλέον λήξασα.

ΦΩΤΟ EPA/YONHAP

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021 η Εκκλησία μας Τιμά την Ιερά Μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 1 / 2021 , 1:21 από news_room Σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021 η Εκκλησία μας Τιμά την Ιερά Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου: Σήμερα, Κυριακή 17 Ιανουαρίου, Κυριακή των Δέκα Λεπρών ένεκα της Ευαγγελικής περικοπής που ακούγεται στη Θεία Λειτουργία, η Εκκλησία μας τιμά τη […]

Στην δημοσιότητα τα πρακτικά της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΟΕΣΜΝΥ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 6:46 από news_room Νέα Υόρκη.- Ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Απόστολος Τομόπουλος με αλλεπάλληλα σχόλια στον λογαριασμό των «Αναμνήσεων» στο Facebook προσπαθεί να αποδομήσει τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων περί παράνομου εκλογικού συνεδρίου […]