13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης

ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ - Ασύλληπτος ο δράστης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:36 από news_room

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, κατά τα φαινόμενα από την ταράτσα ενός κτιρίου, εναντίον του πλήθους που συμμετείχε στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο εύπορο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο.

Πανικόβλητοι, θεατές και συμμετέχοντες, έτρεξαν να προφυλαχθούν από τα πυρά.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένα τουφέκι βρέθηκε στο σημείο.

Η αστυνομία αναζητά ως ύποπτο έναν λευκό άνδρα, ηλικίας περίπου 18-20 ετών και ζήτησε από τους πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για αυτόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

«Η κοινότητά μας τρομοκρατήθηκε από μια πράξη βίας που μας συγκλόνισε. Η καρδιά μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, αυτήν τη σπαρακτική στιγμή», είπε η δήμαρχος Νάνσι Ρότερινγκ, σε μια πρόχειρη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στον δρόμο. «Ενώ είχαμε συγκεντρωθεί για να γιορτάσουμε την ελευθερία μας, τώρα θα πρέπει να θρηνήσουμε την τραγική απώλεια τόσων ζωών», πρόσθεσε.

Το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου ένας νεαρός σκότωσε 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες, καθώς και την επίθεση, στις 14 Μαΐου, σε ένα σουπερμάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, με θύματα 10 Αφροαμερικανούς.

Ένας εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου είπε ότι οι τραυματίες ήταν συνολικά 31. Οι πέντε από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νόρθορ Έβανστον και οι υπόλοιποι 26 στο νοσοκομείο Νόρθσορ Χάιλαντ Παρκ. «Οι περισσότεροι φέρουν τραύματα από σφαίρες. Οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν λόγω του χάους που ακολούθησε», είπε ο εκπρόσωπος Τζιμ Άντονι.

Ο ύποπτος θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος» και προς το παρόν διαφεύγει της σύλληψης. Έχει «μακριά μαύρα μαλλιά και φοράει ένα άσπρο ή γαλάζιο μπλουζάκι», είπε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο Κρις Ο’ Νιλ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και πράκτορες από διάφορες υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί στην πόλη. Στα πλάνα που μεταδίδονται από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, διακρίνονται άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να κυκλοφορούν, συχνά μαζί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, στους άδειους δρόμους. Στα πεζοδρόμια, καρέκλες, σεζλόνγκ, ακόμη και παιδικά καροτσάκια που άφησαν πίσω τους οι θεατές όταν έτρεξαν πανικόβλητοι να φύγουν.

Τα πυρά ξέσπασαν τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για την παραδοσιακή παρέλαση της 4ης Ιουλίου. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε στο κανάλι WGN, είπε ότι είδε έναν άνδρα οπλισμένο με τουφέκι να ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθος. «Ήταν στο έδαφος και σερνόταν, σαν στρατιωτικός», σχολίασε ο άνδρας αυτός.

Η Αντριεν Ντρελ παρακολουθούσε τους μαθητές ενός λυκείου να παρελαύνουν όταν ένας άνδρας σήμανε συναγερμό. «Επικράτησε πανικός σε όλη την πόλη. Έχουμε αποσβολωθεί», είπε στην εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Η παρέλαση διακόπηκε ενώ στη συνέχεια ματαιώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και σε πολλές γειτονικές πόλεις.

Σχετικά Άρθρα

Στην Τοπική Εκκλησία του Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας - Τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ

Στην Τοπική Εκκλησία του Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας – Τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 5 / 2023 , 20:44 από news_room Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον», όπου στεγάζονται τα γραφεία της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξης Τσίπρας, παρουσία […]

Σύμπραξη Υπουργείων Παιδείας, Υγείας & Εσωτερικών με τους Δήμους, για ενίσχυση εμβολιασμών παιδιών 12-17 ετών

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 9 / 2021 , 19:34 από news_room Σύμπραξη Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών με τους Δήμους, για ενίσχυση εμβολιασμών παιδιών 12-17 ετών Τηλεδιάσκεψη με θέμα: “Ο ρόλος και η συμβολή των Δήμων στην ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων 12-17 ετών” συνδιοργάνωσαν τα Υπουργεία […]