16 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα

52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα - Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 7 / 2022 , 5:27 από news_room

52 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα σε όλη τη χώρα μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε σύντομο χρόνο, παρά τα πολλαπλά μέτωπα που είχε να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλη την Ελλάδα.

Οι πυρκαγιές στην Αχαΐα, στη Ζάκυνθο, στο Άγιο Όρος, στο Σχηματάρι, στην Ηλεία και στον Άραξο έχουν οριοθετηθεί και ελέγχονται. Στο Κρανίδι η εικόνα είναι καλή και εκτιμάται ότι θα ελεγχθεί μέσα στη νύχτα.

«Ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Ιτέα»

Στην πυρκαγιά της Φωκίδας που ξεκίνησε από τον Ελαιώνα από ιδιοκτησίες που δεν είχαν καθαριστεί κοντά στο Σερνικάκι, υπάρχει ενεργό μέτωπο δυτικά προς Ιτέα και έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις προς όλες τις πλευρές. Ο άνεμος έχει πέσει και εκτιμάται ότι μέχρι το πρωί θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος 5 CL215, 4 CL415, ένα PZL, 7 Air Tractors, 5 Erickson, ένα ΒΚ117 και 2 CHINOOK, και εκτέλεσαν 33 πτήσεις. Από οχήματα συμμετείχαν 35 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 15 βοηθητικά, και το όχημα Διοίκησης και ελέγχου των επιχειρήσεων “ΟΛΥΜΠΟΣ”. Επίσης έδωσαν και δίνουν μάχη με τις φλόγες 136 πυροσβεστικό προσωπικό: 100 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου 7 ατόμων και δύο ΕΜΟΔΕ 29 δασοκομάντο. Από τους ΟΤΑ συμμετείχαν 15 υδροφόρες και 4 μηχανήματα έργου.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν να επιχειρούν όλη νύχτα και με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει ενισχυμένο κύμα εναέριων, για να ελεγχθεί, και να αντιμετωπιστεί ότι προκύψει με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις.

Νωρίτερα είχε δοθεί προληπτική απομάκρυνση με 112, χωρίς να κινδυνεύουν οικίες, από τη βόρεια πλευρά της Ιτέας προς την πλευρά της Κίρρας (ανατολική Ιτέα), προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τους καπνούς που μετέφεραν οι ισχυροί άνεμοι.

«Αυξημένη επικινδυνότητα για πυρκαγιές και αύριο»

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου σε όλη τη χώρα και με έκτακτες ενημερώσεις της Πυροσβεστικής, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν στο «4» σήμερα, όπως και αύριο Τρίτη, λόγω του συνδυασμού ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για αύριο Τρίτη 5/7, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος 4: Σε Αττική & Κύθηρα, Βοιωτία, κεντρική & νότια Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο & Ικαρία και σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία & Λακωνία και υψηλός κίνδυνος 3 σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την ημέρα των Ευχαριστιών – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 11 / 2021 , 17:52 από news_room Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την ημέρα των Ευχαριστιών – Adologala.gr Ἀρχιεπισκοπικὴ ἐγκύκλιος γιὰ τὴν ἡμέρα τῶν Εὐχαριστιῶν.   25 Νοεμβρίου 2021 Πρὸς τοὺς Σεβασμιωτάτους καὶ Θεοφιλεστάτους Ἀρχιερεῖς, τοὺς Εὐλαβεστάτους Ἱερεῖς καὶ Διακόνους, τοὺς Μοναχοὺς καὶ τὶς Μοναχές, τοὺς Προέδρους καὶ τὰ Μέλη τῶν Κοινοτικῶν […]

Τα 13 μέτρα κρατικής αρωγής και στήριξης για τους πυρόπληκτους

Τα 13 μέτρα κρατικής αρωγής και στήριξης για τους πυρόπληκτους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 7 / 2023 , 15:01 από news_room Τα μέτρα κρατικής αρωγής που δρομολογούνται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης […]