15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή

Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 7 / 2022 , 5:24 από news_room

H Σιλβίνα Μπατάκις θα κληθεί να χαλιναγωγήσει τον χρόνιο πληθωρισμό (50,9% το 2021, 60,7% τους τελευταίους 12 μήνες).

Η 53χρονη οικονομολόγος Σιλβίνα Μπατάκις, πρώην υπουργός Οικονομίας της επαρχίας του Μπουένος Άιρες και μέλος του περονιστικού (κεντροαριστερού) ρεύματος, ονομάστηκε χθες Κυριακή νέα υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, μετά την απροσδόκητη παραίτηση προχθές Σάββατο του Μαρτίν Γκουσμάν, ανακοίνωσε η προεδρία.

Ο αρχηγός του κράτους Αλμπέρτο Φερνάντες (κεντροαριστερά) διόρισε διάδοχο του 39χρονου κ. Γκουσμάν την – σ.σ. ελληνικής καταγωγής – Σιλβίνα Μπατάκις, «φημισμένη οικονομολόγο η οποία είχε αυτόν τον ρόλο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες από το 2011 ως το 2015», ανέφεραν οι υπηρεσίες του μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος είχε χθες πολύωρες διαβουλεύσεις για να καταλήξει στο πρόσωπο που θα διαδεχόταν τον κ. Γκουσμάν, τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας με το ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μαρτίν Γκουσμάν, που επαινέθηκε από αρκετούς διότι απέτρεψε το ενδεχόμενο η Αργεντινή, η 3η οικονομία της Λατινικής Αμερικής, να κηρύξει στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος, τασσόταν υπέρ της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να μηδενιστεί το έλλειμμα.

Όμως αντιμετώπιζε συχνά επικρίσεις και αμφισβητήσεις από την αριστερή πτέρυγα του κυβερνητικού συνασπισμού Frente de Todos («Μέτωπο Όλων»), που ενσαρκώνει η αντιπρόεδρος (και πρώην αρχηγός του κράτους από το 2007 ως το 2015) Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ.

Η Σιλβίνα Μπατάκις ήταν στη μεγάλη επαρχία του Μπουένος Άιρες (15 εκατ. κάτοικοι) η υπουργός Οικονομικών του τότε κυβερνήτη Ντανιέλ Σκιόλι, άλλοτε αντιπροέδρου όταν στην προεδρία βρισκόταν ο Νέστορ Κίρσνερ, που θεωρείται κοντά στην Κριστίνα. Ο διορισμός της κυρίας Μπατάκις μοιάζει να αντανακλά την αυξανόμενη ισχύ των κιρσνερικών στον κυβερνητικό κεντροαριστερό συνασπισμό.

Πέρα από την εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μπουένος Άιρες προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με στόχο κυρίως το δημοσιονομικό έλλειμμα να μηδενιστεί με ορίζοντα το 2025 (ήταν 3% του ΑΕΠ το 2021), η Σιλβίνα Μπατάκις θα κληθεί να χαλιναγωγήσει τον χρόνιο πληθωρισμό (50,9% το 2021, 60,7% τους τελευταίους 12 μήνες). Θα χρειαστεί εξάλλου να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να διαπραγματευθεί με τη Λέσχη του Παρισιού την αναδιάρθρωση χρέους 2 δισεκ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιου στην Ι.Μ. Δέρκων

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιου στην Ι.Μ. Δέρκων

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 3 / 2023 , 15:22 από news_room Στο πλαίσιο της ειρηνικής επισκέψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στην Κωνσταντινοπολίτιδα Εκκλησία, το πρωί της Τετάρτης 8ης Μαρτίου 2023, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Δέρκων και την έδρα αυτής, τον Μητροπολιτικό […]

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 12 / 2021 , 16:10 από news_room Με σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας ξεκίνησε την ομιλία του στην συνεδρίαση της Βουλής για τον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Δεν επτωχεύσατε οικονομικά επτωχεύσατε ηθικά […]