19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 7 / 2022 , 2:06 από news_room

Φόβος & βία στην Ελλάδα: Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό

Γενική ανασφάλεια στην Ελλάδα – Μήπως χρειάζεται ένα Νόμος σαν τον 4000 του 1958;

Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα στο adologala.gr :

Με τα δεδομένα της βίας να ξεπερνούν κάθε όριο στην Ελλάδα και με τα συμβάντα ανθρωποκτονιών μεταξύ συζύγων, τέκνων, αδερφών, τα οποία συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε όλη την επικράτεια θα πρέπει πλέον οι πολίτες να είναι πολύ επιφυλακτικοί ακόμα και στο στενό συγγενικό πλαίσιο. Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται συνέβαιναν πάντοτε ωστόσο στις μέρες μας συμβαίνουν χωρίς να έχει ληφθεί κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για τα περιστατικά αυτά που ολοένα και περισσότερο φοβίζουν τον κόσμο. Οι απλοί πολίτες γίνονται θεατές σε ακροατήριο δικαστικής αίθουσας. Πλέον στην πλειονότητα τους όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πέραν των θανάτων, των κρουσμάτων από την πανδημία καθώς και των πολλών φαινομενικά ατυχημάτων που συμβαίνουν δημοσιεύουν δεκάδες ειδήσεις διαπληκτισμών με παράνομη χρήση βίας, παράνομης οπλοκατοχής και που πολλές φορές δυστυχώς φθάνουν στις ανθρωποκτονίες.

Η έξαρση αυτή φαίνεται πώς δεν έχει ανησυχήσει σχεδόν κανέναν και απλά γίνονται κάποιες συζητήσεις ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά βίας. Σαν να ζούμε σε ζούγκλα δηλαδή και πρέπει να φτάνουν οι πολίτες σε τέτοιες καταστάσεις λές και πλέον δεν γίνεται χρήση της γλώσσας, της παιδείας, και της ευσέβειας στα πρόσωπα του Θεού.

Αν συνεχιστεί το πρόβλημα αυτή η γενικευμένη έξαρση στην Ελλάδα θα συζητούμε για γενική ανασφάλεια των πολιτών της χώρας και αδυναμία της πολιτείας να λάβει μέτρα και σταθμά για την κατάσταση, ενώ αυτές οι συνθήκες  μπορεί να οδηγήσουν και στην εσφαλμένη εικόνα προς το εξωτερικό, προς τους τουρίστες, μιά οι απειλές του Προέδρου της Τουρκίας μιά και οι συνθήκες που επικρατούν δυσκολεύουν την κατάσταση και για τους κατοίκους της χώρας αλλά και για την εικόνα μας προς εκείνους που θέλουν να την επισκεφθούν (σσ. Ελλάδα).

Μία λύση;

Πρέπει να υποχωρούν τα παιδιά στους μεγαλυτέρους, οι γυναίκες στους συζύγους, οι νέοι στους φίλους. Αν όλα γίνονται από διαπληκτισμό πρέπει να λαμβάνονται μέτρα να πνεύματα να μην οξύνονται. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες εκτόνωσης της πίεσης του μεγάλου εγκλεισμού λόγω της πανδημίας από φορείς και οργανώσεις.

Μουσική σκήνη στη γειτονιά, βόλτα στη πλατεία, ευγένεια στην συνομιλία μπορούν να μειώσουν τις εντάσεις σταδιακά.

Να μην θυμηθούμε τον νόμο του 4000/1958 που είχε εφαρμοστεί τότε για να αντιμετωπίσει τα τότε φαινόμενα βίας, αναίδειας κλπ αλλά για την κατά τα άλλα ξαφνική επανεμφάνιση των ίσως νέων σύγχρονων νέων που εκφοβίζουν, απειλούν, και βιαιοπραγούν σε συνομήλικους τους η και σε περιπτώσεις που το πράττουν σε μεγαλύτερους τους κάτι πρέπει να δούμε για το σήμερα.

Οι νέοι χρειάζονται σωστά πρότυπα, και η αύξηση της βίας φαινομενικά χρειάζεται εκτόνωση αφού οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να κλειστούν στα σπίτια τους για μεγάλα διαστήματα και λαμβάνουν μέτρα κοινωνικής αποξένωσης από τους υπολοίπους ενώ για την εγκληματικότητα χρειάζεται προσευχή περισσότερη από την εκκλησία, από ναό σε ναό να γίνονται δεήσεις για ειρήνη στην χώρα.

Πρέπει συνοψίζοντας να αντιληφθούμε ότι η οικονομία της χώρας βαίνει στο τελευταίο στάδιο της και απαλλάσσεται από την εποπτεία της ΕΕ, η ανεργία μειώνεται, η άμυνα της χώρας εξοπλίζεται, η Κυβέρνηση φαίνεται πως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των πολιτών της, η πολιτική της Κυβέρνησης πιάνει τόπο.

Ας δούμε λοιπόν λίγη αισιοδοξία ας δούμε λοιπόν μέτρα άμεσα για την ψυχαγωγία των πολιτών της Ελλάδας, ας θυμηθούμε την προτροπή του Πρωθυπουργού όταν είχε ξεκινήσει η πανδημία για ψυχαγωγία μέσω ιδιωτικής συνδρομητικής τηλεόρασης και την προσφορά από τους παρόχους πρός τους πελάτες (πράγμα που τότε δεν πραγματοποιήθηκε).

Αν είναι ο εγκλεισμός, και η αποξένωση μέτρο αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊου ας γίνει η ψυχαγωγία στον βαθμό που επιτρέπεται σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σπίτι το μέτρο για την εξομάλυνση των ανθρώπινων σχέσεων, και η εκτόνωση από την μακρά περίοδο ανθρώπινης απομόνωσης που πέρασαν όλοι.

Ας ληφθούν αποφάσεις και τα φαινόμενα βίας στους ανήλικους ας απαγορευτούν στο youtube τα βίντεο που απεικονίζουν όπλα, μαχαίρια, προτροπή σε έκνομες πράξεις. Ας ξεκινήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και στα προαύλια της εκκλησίας. Αν όχι τώρα πότε;.

Διαβάστε επίσης:  Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία

Μετρημένες συγκεντρώσεις ατόμων στα σπίτια και όχι διαδικτυακές συγκεντρώσεις στους υπολογιστές θα αποτελέσουν σημαντική κίνηση επανένωσης συγγενικών προσώπων μεταξύ τους. Λίγο φαγητό, λίγο κρασί, και μουσική είναι μία καλή αφορμή να ξεχαστούν τα προβλήματα που όλοι περνούν!

Σχετικά Άρθρα

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την επιδιόρθωση πολυκατοικιών στον Οικισμό Άγιος Μάμας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 7:58 από news_room Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνει ότι σήμερα υπογράφηκε Συμβόλαιο σε σχέση με το Έργο: «Επιδιόρθωση 7 πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Μάμας, στη Λευκωσία», στο χώρο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Το Συμβόλαιο για το Έργο υπογράφτηκε από τον […]

Οικουμενικός Πατριάρχης: Επιβιώσαμε, ανασυγκροτηθήκαμε, ξανασταθήκαμε στα πόδια μας και συνεχίζουμε

Οικουμενικός Πατριάρχης: Επιβιώσαμε, ανασυγκροτηθήκαμε, ξανασταθήκαμε στα πόδια μας και συνεχίζουμε

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ίμβρο, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο χωριό του, τους Αγίους Θεοδώρους. Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος και Μύρων κ. Χρυσόστομος, και εκκλησιάστηκαν πλήθος συγχωριανών του, αλλά και ο Πρόεδρος […]