24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC»

Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:31 από news_room

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών των τμημάτων που συμμετέχουν στο Συγκρότημα Μάχης (ΣΜ) «HELBROC», για να τεθούν σε ετοιμότητα το Α’ εξάμηνο του 2023, ο Διοικητής του Συγκροτήματος, Ταξίαρχος Τσάμης Βασίλειος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, για την επιθεώρηση-αξιολόγησή του προσωπικού και των μέσων της Εθνικής Φρουράς.

Ειδικότερα, πριν την επιθεώρηση-αξιολόγηση, το προσωπικό το οποίο επανδρώνει το Επιτελείο, το τμήμα Στρατονομίας και Γενικών Μεταφορών, ολοκλήρωσε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που αφορούσαν στη συγκρότηση, στην εκπαίδευση, στην προετοιμασία των μέσων και στη ρύθμιση των θεμάτων υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας. Τα τμήματα παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα που αφορούσαν στην αποστολή των ΣΜ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (KΠAA-CSDP) της ΕΕ καθώς και αντικείμενα Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και Δικαίου των Ενόπλων Συγκρούσεων. Παράλληλα, το προσωπικό συμμετείχε σε ασκήσεις που εξέταζαν σενάρια προστασίας δυνάμεων από επίθεση, αντίδραση σε συμβατικές και ασύμμετρες απειλές και προστασία προσώπων και εγκαταστάσεων.

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, ο Διοικητής του ΣΜ, επιθεώρησε τα τμήματα στο στρατόπεδο «ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΥΠΡΟΥ», διαπιστώνοντας την αρτιότητα της εκπαίδευσης και τον υψηλό επαγγελματισμό του προσωπικού που συμμετέχει. Επιπλέον, κατά την περίοδο της προετοιμασίας, τα τμήματα επιθεώρησε, ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, της Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων-Αξιολογήσεων .

Τα Συγκροτήματα Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Battlegroups) δρουν στο πλαίσιο της ΚΠΑΑ και αποτελούν πολυεθνικά στρατιωτικά συγκροτήματα τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα ανάπτυξης κάθε δύο χρόνια. Η επάνδρωσή τους στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των Κρατών-Μελών ενώ η επιχειρησιακή τους διοίκηση ανατίθεται στο Κράτος Πλαίσιο, το οποίο έχει και τη μεγαλύτερη συμβολή. Συγκεκριμένα, η ΕΦ συμμετέχει, μαζί με τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία την Ουκρανία και τη Σερβία στο ΣΜ «HELBROC», με Κράτος Πλαίσιο την Ελλάδα.

Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC» Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC»

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Πέθανε ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 12 / 2022 , 21:05 από news_room Η κηδεία του πάπα Βενέδικτου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, θα τελεστεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι. Η τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα ξεκινήσει στις 09:30 τοπική ώρα, χοροστατούντος […]

Επισκέψεις Ν. Χαρδαλιά σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική

Επισκέψεις Ν. Χαρδαλιά σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 4 / 2022 , 17:00 από news_room Μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική επισκέφθηκε, σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέφθηκε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), το 725 Τάγμα Μηχανικού (725 ΤΜΧ), το 305 Συνεργείο Περιοχής […]