15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία

Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; - Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 7 / 2022 , 2:07 από news_room

Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Καιρός για προσευχή, εκκλησία και έξοδο για βόλτα

Την ανάγκη ο άνθρωπος για προσευχή στον Θεό την είχε, την έχει και θα την έχει σε κάθε καιρό, καλύτερο η δυσκολότερο, σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθούμε όμως με την θεολογική άποψη της προσευχής ούτε θα παραθέσουμε πλήθος παραπομπών τα οποία θα μιλούν για την ανάγκη της προσευχής στον Θεό. Με το άρθρο αυτό πρέπει να κάνουμε γνωστό ή ίσως να αποτελέσουμε το πρώτο παράδειγμα για την ανάγκη προσευχής από τους πιστούς στον Θεό, στον Τριαδικό Θεό στην εκκλησία και στο σπίτι, το αυτοκίνητο, παντού!

Οι καιροί είναι δύσκολοι, με την πανδημία, τους εγκλεισμούς, ο κόσμος, έχει απομακρυνθεί από τον Θεό, όλοι μας βιώνουμε την διαφορά, αφού κάποτε οι εκκλησίες μας γεμίζαν με κόσμο στην Ελλάδα, στην Μέση Ανατολή, στα Πανάγια Προσκυνήματα και όπου αλλού, τώρα, αυτός ο κόσμος θέλοντας η μή απομακρύνθηκε από την λειτουργική ζωή της εκκλησίας, και σίγουρα αν όχι 100% βρίσκεται αρκετά μακριά από την προηγούμενη συνηθισμένη κατάσταση των ελευθεριών του.  Αν λοιπόν προσέλθεις στην εκκλησία παρόλη την λατρευτική ζωή που πραγματοποιείται και που οι απανταχού πιστοί προσέρχονται, δεν βλέπεις, δεν ακούς και δεν λές τίποτα για την κατάπαυση της “επιδημίας βίας” που έχει κατακλύσει τον κόσμο αλλά και την χώρα μας, την Ελλάδα. Εγκληματικότητα και βία πάντα υπήρχε, ωστόσο οι εφημερίδες και δημοσιογράφοι καθημερινά από τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις που δημοσιεύουν φαίνεται πως αντιλήφθηκαν την διαφορά και επισημαίνουν πολύ σωστά το πρόβλημα. Πρόσφατο παράδειγμα ο Ιερέας με την καραμπίνα που πυροβόλησε άνθρωπο!.

Υπάρχει λοιπόν ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις ή έστω μία μικρή μέριμνα να γίνονται περισσότερες προσευχές για την κατάπαυση των κρουσμάτων της βίας. Ανάγκη είναι και ο κόσμος να ενθαρρύνεται να προσέρχεται στην εκκλησία και στα λειτουργικά της προγράμματα και πολύ περισσότερο τώρα που υπάρχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Ο κόσμος, συνήθισε τη μάσκα για να προστατεύει την προσωπική και κοινωνική υγεία για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊου ωστόσο συνήθισε και να φοβάται, και σίγουρα κάπου έχασε και την ξεγνοιασιά του. Λίγο βλέπεις η οικονομική αδυναμία, λίγο ο εγκλεισμός, λίγο η ανθρώπινη αποξένωση έφερε πολλούς με προβλήματα ψυχολογικά η μή να φέρονται διαφορετικά από ότι πριν.

Ας προσευχηθούμε όπως προσευχόμασταν κάποτε για συγκεκριμένα γεγονότα, ας κάνουμε αγρυπνίες με βασικό αίτημα μας προς τον Κύριο Ιησού Χριστό την κατάπαυση της βίας και της εγκληματικότητας και των ατυχημάτων τα οποία είναι απόρροια της απομάκρυνσης των πιστών από τις εκκλησίες, και ας προτρέπει ο ένας τον άλλον να εκκλησιάζεται και αν δεν το κάνουν όλοι, ας δούμε περισσότερες πολιτιστικές ενοριακές δράσεις, όπως δράσεις με μουσική, με γλέντι, με φαγητό, με χαρά, με χαμόγελα, ότι είναι ανάγκη για την σωτηρία των ψυχών και της επαναφοράς της κανονικότητας στο γενικό πληθυσμιακό σύνολο.

Από το μένουμε σπίτι ασφαλείς ας λέμε πάμε μία βόλτα με ασφάλεια και αν δεν του αρέσει κάποιου η τόση συχνή επίσκεψη του στην εκκλησία, του προτείνουμε να πάει μόνος κάπου, σε ένα πάρκο, σε μία κοινωνική εκδήλωση, και ας αποφασίσει η πολιτεία να κάνει δράσεις πολιτιστικές, και να προτρέψει τον κόσμο να διασκεδάσει με ασφάλεια πάντα και με όλα τα μέτρα αποφυγής, διασποράς της νόσου Covi-19. Ας δούμε σε κάθε γειτονιά μία συναυλία, και άλλες εκδηλώσεις ώστε ο κόσμος να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση ελευθερίας και ψυχικής ανάτασης που είχε.

Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα – Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Το νέο του βιβλίο προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μ. Πρωτοσύγκελλος

Το νέο του βιβλίο προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μ. Πρωτοσύγκελλος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 5 / 2023 , 18:01 από news_room H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, τον Πρωτοσύγκελλό του, Πανοσιολ. κ. Θεόδωρο, Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος του προσέφερε το πρώτο αντίτυπο του νέου του βιβλίου με τίτλο, “Η Αναδιοργάνωσις της Γεροντικής […]

Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νάουσα

Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νάουσα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 3 / 2023 , 8:25 από news_room Την Κυριακή της Ορθοδοξίας το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου αυτήν την ημέρα κηρύχθηκε η Επανάσταση στη Μακεδονία το έτος 1822. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο […]