24 °C Athens, GR
14/08/2022

Τελευταια Νέα
Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Μελβούρνη – Adologala.gr Απρόσμενες εξελίξεις στη διερεύνηση του τύμβου Λαόνας στην Παλαίπαφο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως το Γηροκομείο του Βαλουκλί – Adologala.gr Μια «αναστάσιμη» κατασκήνωση γεμάτη από χαρά και ειρήνη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών – Adologala.gr Κοντά στους Γέροντες του Ελληνικού Οίκου Ευγηρίας «Μάνα» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Adologala.gr Εγκαίνια Ναϋδρίου στη Λεύκη Πτελεού τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Adologala.gr Δέηση Υπέρ Αναπαύσεως του Ιεροκύρηκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας – Adologala.gr Η πρώτη Αραβόφωνη Κατασκήνωση Ορθοδόξων νέων στο Καϊρο – Adologala.gr Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr

Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 7 / 2022 , 2:06 από news_room

Φόβος & βία στην Ελλάδα: Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό

Γενική ανασφάλεια στην Ελλάδα – Μήπως χρειάζεται ένα Νόμος σαν τον 4000 του 1958;

Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα στο adologala.gr :

Με τα δεδομένα της βίας να ξεπερνούν κάθε όριο στην Ελλάδα και με τα συμβάντα ανθρωποκτονιών μεταξύ συζύγων, τέκνων, αδερφών, τα οποία συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε όλη την επικράτεια θα πρέπει πλέον οι πολίτες να είναι πολύ επιφυλακτικοί ακόμα και στο στενό συγγενικό πλαίσιο. Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται συνέβαιναν πάντοτε ωστόσο στις μέρες μας συμβαίνουν χωρίς να έχει ληφθεί κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για τα περιστατικά αυτά που ολοένα και περισσότερο φοβίζουν τον κόσμο. Οι απλοί πολίτες γίνονται θεατές σε ακροατήριο δικαστικής αίθουσας. Πλέον στην πλειονότητα τους όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πέραν των θανάτων, των κρουσμάτων από την πανδημία καθώς και των πολλών φαινομενικά ατυχημάτων που συμβαίνουν δημοσιεύουν δεκάδες ειδήσεις διαπληκτισμών με παράνομη χρήση βίας, παράνομης οπλοκατοχής και που πολλές φορές δυστυχώς φθάνουν στις ανθρωποκτονίες.

Η έξαρση αυτή φαίνεται πώς δεν έχει ανησυχήσει σχεδόν κανέναν και απλά γίνονται κάποιες συζητήσεις ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά βίας. Σαν να ζούμε σε ζούγκλα δηλαδή και πρέπει να φτάνουν οι πολίτες σε τέτοιες καταστάσεις λές και πλέον δεν γίνεται χρήση της γλώσσας, της παιδείας, και της ευσέβειας στα πρόσωπα του Θεού.

Αν συνεχιστεί το πρόβλημα αυτή η γενικευμένη έξαρση στην Ελλάδα θα συζητούμε για γενική ανασφάλεια των πολιτών της χώρας και αδυναμία της πολιτείας να λάβει μέτρα και σταθμά για την κατάσταση, ενώ αυτές οι συνθήκες  μπορεί να οδηγήσουν και στην εσφαλμένη εικόνα προς το εξωτερικό, προς τους τουρίστες, μιά οι απειλές του Προέδρου της Τουρκίας μιά και οι συνθήκες που επικρατούν δυσκολεύουν την κατάσταση και για τους κατοίκους της χώρας αλλά και για την εικόνα μας προς εκείνους που θέλουν να την επισκεφθούν (σσ. Ελλάδα).

Μία λύση;

Πρέπει να υποχωρούν τα παιδιά στους μεγαλυτέρους, οι γυναίκες στους συζύγους, οι νέοι στους φίλους. Αν όλα γίνονται από διαπληκτισμό πρέπει να λαμβάνονται μέτρα να πνεύματα να μην οξύνονται. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες εκτόνωσης της πίεσης του μεγάλου εγκλεισμού λόγω της πανδημίας από φορείς και οργανώσεις.

Μουσική σκήνη στη γειτονιά, βόλτα στη πλατεία, ευγένεια στην συνομιλία μπορούν να μειώσουν τις εντάσεις σταδιακά.

Να μην θυμηθούμε τον νόμο του 4000/1958 που είχε εφαρμοστεί τότε για να αντιμετωπίσει τα τότε φαινόμενα βίας, αναίδειας κλπ αλλά για την κατά τα άλλα ξαφνική επανεμφάνιση των ίσως νέων σύγχρονων νέων που εκφοβίζουν, απειλούν, και βιαιοπραγούν σε συνομήλικους τους η και σε περιπτώσεις που το πράττουν σε μεγαλύτερους τους κάτι πρέπει να δούμε για το σήμερα.

Οι νέοι χρειάζονται σωστά πρότυπα, και η αύξηση της βίας φαινομενικά χρειάζεται εκτόνωση αφού οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να κλειστούν στα σπίτια τους για μεγάλα διαστήματα και λαμβάνουν μέτρα κοινωνικής αποξένωσης από τους υπολοίπους ενώ για την εγκληματικότητα χρειάζεται προσευχή περισσότερη από την εκκλησία, από ναό σε ναό να γίνονται δεήσεις για ειρήνη στην χώρα.

Πρέπει συνοψίζοντας να αντιληφθούμε ότι η οικονομία της χώρας βαίνει στο τελευταίο στάδιο της και απαλλάσσεται από την εποπτεία της ΕΕ, η ανεργία μειώνεται, η άμυνα της χώρας εξοπλίζεται, η Κυβέρνηση φαίνεται πως αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των πολιτών της, η πολιτική της Κυβέρνησης πιάνει τόπο.

Ας δούμε λοιπόν λίγη αισιοδοξία ας δούμε λοιπόν μέτρα άμεσα για την ψυχαγωγία των πολιτών της Ελλάδας, ας θυμηθούμε την προτροπή του Πρωθυπουργού όταν είχε ξεκινήσει η πανδημία για ψυχαγωγία μέσω ιδιωτικής συνδρομητικής τηλεόρασης και την προσφορά από τους παρόχους πρός τους πελάτες (πράγμα που τότε δεν πραγματοποιήθηκε).

Αν είναι ο εγκλεισμός, και η αποξένωση μέτρο αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊου ας γίνει η ψυχαγωγία στον βαθμό που επιτρέπεται σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σπίτι το μέτρο για την εξομάλυνση των ανθρώπινων σχέσεων, και η εκτόνωση από την μακρά περίοδο ανθρώπινης απομόνωσης που πέρασαν όλοι.

Ας ληφθούν αποφάσεις και τα φαινόμενα βίας στους ανήλικους ας απαγορευτούν στο youtube τα βίντεο που απεικονίζουν όπλα, μαχαίρια, προτροπή σε έκνομες πράξεις. Ας ξεκινήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και στα προαύλια της εκκλησίας. Αν όχι τώρα πότε;.

Διαβάστε επίσης:  Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία

Μετρημένες συγκεντρώσεις ατόμων στα σπίτια και όχι διαδικτυακές συγκεντρώσεις στους υπολογιστές θα αποτελέσουν σημαντική κίνηση επανένωσης συγγενικών προσώπων μεταξύ τους. Λίγο φαγητό, λίγο κρασί, και μουσική είναι μία καλή αφορμή να ξεχαστούν τα προβλήματα που όλοι περνούν!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Χτίστες, Νοικοκυρές & η Οικοδόμηση της Σύγχρονης Αθήνας 2021 – Ντοκιμαντέρ των Τάσου Λάγγη & Γιάννη Γαϊτανίδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 26 / 9 / 2021 , 22:07 από news_room ΧΤΙΣΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | 2021 ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΛΑΓΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ Στο Πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας | Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυριακή […]

Μουσική παραδοσιακή εκδήλωση του Δήμου Κρωπίας για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 7 / 2021 , 1:10 από news_room Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνας Αλυκού, διοργανώνεται από το Δήμο Κρωπίας, την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, στις 10 το βράδυ, στην παραλία Αγ. Μαρίνας (ΝΑΟ  Κέκρωψ),  αξιόλογη μουσική εκδήλωση  με  παραδοσιακό συγκρότημα ελληνικής μουσικής που αποτελείται από τους,  […]

Pin It on Pinterest