13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Ημέρα της Αυστραλίας

makarios-autralias-adologala-nea-ekklisiastika

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 1 / 2022 , 1:20 από news_room

Η Ομογένειάς μας, ως αναπόσπαστο και δυναμικό κομμάτι της αυστραλιανής κοινωνίας, εορτάζει υπερήφανα τη σημερινή ημέρα, η οποία σηματοδοτεί τη σύνθεση, τη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την ενότητα του αυστραλιανού έθνους. Πρόκειται για τις αξίες αυτές που έχουν επιτρέψει στη σύγχρονη Αυστραλία να καταστεί πρότυπο ανοιχτής και δημοκρατικής χώρας, να προοδεύει διαρκώς και να αντικρίζει το μέλλον με αισιοδοξία, ακόμα και κατά τις παρούσες συνθήκες που επισκιάζονται από τη φονική πανδημία.

Ιδιαίτερα τώρα, τα επιτεύγματα και οι κατακτήσεις του παρελθόντος μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα και οδηγό μας για την βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση της ενσκήψασας απειλής, για την ταχύτερη θεραπεία των συνεπειών της και για την προετοιμασία της επόμενης ημέρας. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Ημέρα της Αυστραλίας μάς υπαγορεύει να παραμερίσουμε τα «εγώ», να προτάξουμε το «εμείς» και να σεβαστούμε το πρόσωπο του πλησίον, όποιο κι αν είναι αυτό.

Αρκεί να αντλήσουμε τα σωστά διδάγματα από την ιστορία του ευλογημένου αυτού τόπου, όπου ο Θεός έταξε να συνυπάρξουν άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και με διακριτά πολιτισμικά χαρακτηριστικά, από τους πρώτους κατοίκους της Αυστραλίας μέχρι τους μετανάστες των προσφάτων ετών, οι οποίοι διαρκώς εμπλουτίζουν το θαυμαστό πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό της χώρας.

Ιστορικά, σε τίποτα δεν ωφέλησαν – παρά μόνο έβλαψαν – οι εγωισμοί, οι ιδιοτέλειες, οι αδικίες και οι αποκλεισμοί. Αντιθέτως, οι λαμπρότερες σελίδες στο κεφάλαιο του αυστραλιανού έθνους έχουν γραφθεί με τη μελάνη της συμφιλίωσης, της αλληλοκατανόησης και του εμπράκτου σεβασμού του ενός προς τον άλλον.

Αν δοκιμάσουμε να ξεφυλλίσουμε τις σελίδες αυτού του κεφαλαίου, μέσα θα βρούμε ολόκληρες παραγράφους, γραμμένες από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έκαναν την Αυστραλία δεύτερη πατρίδα τους και εργάστηκαν σκληρά, για να προσθέσουν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι στο έργο της οικοδόμησης μιας ακμάζουσας και ανοιχτής κοινωνίας.

Για αυτή τη συνεισφορά αισθανόμαστε τεράστια υπερηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα αναλογιζόμαστε και σεβόμαστε τη συνεισφορά όλων των λοιπών κοινοτήτων, ιδίως των Αυτοχθόνων, και εμπνεόμαστε ώστε να συνεχίσουμε εν πνεύματι αγάπης, κατανοήσεως και ομονοίας, να εργαζόμαστε για το κοινό καλό και την περαιτέρω πρόοδο του αυστραλιανού έθνους.

Χαρούμενη Ημέρα της Αυστραλίας μας!

Σχετικά Άρθρα

Η Πανήγυρις των αγίων Αναργύρων στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 7 / 2021 , 22:18 από news_room Με την συμμετοχή τριών Αρχιερέων καθώς και μεγάλου αριθμού κληρικών και πιστών τελέσθηκε η Πανήγυρις των αγίων Αναργύρων στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα. Την παραμονή (30/6) στις 6.45 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του εν αγίοις πατρός ημών […]

agiasmos_kataskinosi_arta_mitropoli_adologala

Αγιασμοί Β’ Κατασκηνωτικής Περιόδου στις Κρανιές και στο Αθαμάνιο Άρτης – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 7 / 2022 , 22:30 από news_room Αγιασμοί Β’ Κατασκηνωτικής Περιόδου στις Κρανιές και στο Αθαμάνιο Άρτης – Adologala.gr Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, το απόγευμα, ετελέσθη ο εναρκτήριος Αγιασμός της Β’ κατασκηνωτικής περιόδου, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Άρτης, για τα αγόρια στις Κρανιές και για τα κορίτσια στο […]