21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ιωάννινα: Στο Νησί της λίμνης “αναπαύεται” από σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 12 / 2021 , 18:22 από news_room

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ετάφη με τιμές αρχηγού κράτους. Το τιμητικό σάλπισμα διεκόπη τρεις φορές από την ομοβροντία του αγήματος. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι τον συνόδεψαν στην ταφή του στο νεκροταφείο στο Νησί των Ιωαννίνων.

Η σορός του έφτασε οδικώς από την Αθήνα στα Ιωάννινα και μεταφέρθηκε με χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, με πλοιάριο στο Νησί. Φίλοι, στενοί συνεργάτες του και οι νησιώτες υποδέχτηκαν τη σορό του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε τρισάγιο χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου.

Τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ένας φίλος του, ο Παναγιώτης Τσούνης από την Πωγωνιανή, το χωριό όπου ο Κάρολος Παπούλιας έζησε τα μαθητικά του χρόνια, τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, έφερε για να τον αποχαιρετήσει 3 κλωνάρια δάφνης. Όπως μας είπε, ήταν από το μνημείο 3 φίλων του, που είχαν εκτελεστεί από τους Γερμανούς το 1943. «Στον Κάρολο. Η Πωγωνιανή αποχαιρετά το παλικάρι της» είναι η αφιέρωση πάνω στα κλαδιά της δάφνης.

Ο κ.Τσούνης παραθέτει μια ιστορία από τον έφηβο Κάρολο: «Σαν παιδί στρατιωτικού, στην Κατοχή δεν μπορούσε να το συγκρατήσει ούτε η μάνα του. Σε μία μάχη με τους Γερμανούς στο 55ο χλμ Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, έλαβε μέρος και ο μικρός Κάρολος. Το όπλο του, πιο μεγάλο από το μπόι του. Ήταν 14χρονων. Μετά την μάχη πήγαινε στους αντάρτες λέγοντας “και εγώ πολέμησα, μυρίστε στην κάννη του όπλου”».

Το Νησί το Ιωαννίνων, η ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του Βασιλικής, ήταν το καταφύγιο του Κάρολου Παπούλια. Πάντα εκεί επέστρεφε μετά από κάθε δύσκολη αποστολή για να ξεκουραστεί. Από σήμερα, αναπαύεται στο νεκροταφείο που βρίσκεται 200 μέτρα πάνω από το σπίτι του.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κέρκυρα και Ρόδο - Στην Αντεισαγγελέα εφετών η υπόθεση της φωτιάς στη Ρόδο

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κέρκυρα και Ρόδο – Στην Αντεισαγγελέα εφετών η υπόθεση της φωτιάς στη Ρόδο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 7 / 2023 , 11:51 από news_room Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κέρκυρα και Ρόδο – Στην Αντεισαγγελέα εφετών η υπόθεση της φωτιάς στη Ρόδο Στην Κέρκυρα, σε δύο ενεργά μέτωπα ,σε δύσβατες περιοχές, δίνουν σήμερα μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές. Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και […]

Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Επισκοπειό

Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Επισκοπειό

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 9 / 2023 , 2:13 από news_room Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, στα πλαίσια των Στ’ Ηρακλειδίων προς τιμή του προστάτου και πολιούχου της Αγίου Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού, διοργανώνει Φεστιβάλ βυζαντινών χορωδιών την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Επισκοπειό (προαύλιο […]