18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ξεκινά τον Εορτασμό της Εκατονταετηρίδας της

ekato_xronia_amerikis_arxiepiskopi_2022_ekdiloseis_etos_adologala

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 23:27 από news_room

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ξεκίνησε επίσημα την αρχή των εορτασμών της Εκατονταετηρίδας του 2022. Το ξεκίνημα σηματοδοτήθηκε από ένα ιδιαίτερο βίντεο, το οποίο αναδεικνύει εν συντομία τις απαρχές της Αρχιεπισκοπής και το ταξίδι της τα τελευταία 100 χρόνια.
Το βίντεο είναι το πρώτο από μια σειρά που θα κυκλοφορήσει online στο lead-up του κληρικολαϊκού συμβουλίου το οποίο θα επικεντρωθεί στα ιστορικά ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής συμπεριλαμβανομένου του Hellenic College Holy Cross, Saint Basil Academy, the Ladies tochos Society, Ηγεσία 100, οι Άρχωνες και πολλά άλλα.
Συγκεντρώθηκε Επιτροπή Εκατονταετίας αποτελούμενη από εκπροσώπους από όλη την Αρχιεπισκοπή για τον συντονισμό και την επίβλεψη των εορτασμών και προεδρεύει ο Αργύρης Βασιλείου, πρόεδρος της Ηγεσίας 100.
Ο Σεβασμιώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος σχολίασε: «Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ορόσημο στη ζωή της αγαπημένης μας Αρχιεπισκοπής. Καθώς γιορτάζουμε το παρελθόν μας, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να μάθουμε όλη την ιστορία μας, τους ανθρώπους που ίδρυσαν αυτή την Αρχιεπισκοπή και τις ιστορίες που συνθέτουν την ιστορία της αυτή. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να αναλογιστούμε αυτό το ιστορικό ταξίδι της πίστης και να το χρησιμοποιήσουμε ως τη ραχοκοκαλιά των επόμενων εκατό χρόνων μας. ”
Η Εκατονταετηρίδα της Αρχιεπισκοπής θα γιορτάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
ekato_xronia_amerikis_arxiepiskopi_2022_ekdiloseis_etos_adologala (1) ekato_xronia_amerikis_arxiepiskopi_2022_ekdiloseis_etos_adologala ekato_xronia_amerikis_arxiepiskopi_2022_ekdiloseis_etos_adologala ekato_xronia_amerikis_arxiepiskopi_2022_ekdiloseis_etos_adologala ekato_xronia_amerikis_arxiepiskopi_2022_ekdiloseis_etos_adologala

Σχετικά Άρθρα

Μόρφου Νεόφυτος : Ο άγιος Αρτέμων ακροάται το θέλημα του Θεού

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 10 / 2021 , 16:17 από news_room Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου ἱερομάρτυρος Ἀρτέμωνος τοῦ ἐν τῷ Αὐλῶνι τῆς Σολίας, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος τῆς κοινότητος Ἀκακίου τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (07.10.2021).

Ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας υπέρ των εμβολιασμών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 5 / 2021 , 17:01 από news_room Ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας υπέρ των εμβολιασμών Ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών για την Covid-19 έστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, με την παρουσία του, την Τετάρτη 26 Μαϊου, στο εμβολιαστικό κέντρο Homebush του Σύδνεϋ. Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε σε συνάντηση θρησκευτικών ηγετών […]