19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Αγιασμός Ενάρξεως Μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:07 από news_room

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο ιδιοκτησίας του ευεργέτου Της κ. Αγγέλου Πνευματικού και της οικογενείας του, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί από το2006 επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβ. Αργύριο Στουραΐτη-Εφημέριο της Ενορίας Πολιτικών, τον Οικον. Ιωάννη Φαφούτη-δευτερεύοντα Εφημέριο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, αμφοτέρους Καθηγητές της Σχολής και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος στο τέλος του Αγιασμού, αναφερθείς στο νέο ξεκίνημα της Σχολής, παρότρυνε τους μαθητές να έχουν ζήλο για την Βυζαντινή Μουσική. Δεν αρκεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, να ψάλλουμε με την καρδιά μας μα πρέπει να ψάλλουμε και με πιστότητα στη μουσική τέχνη και να τη μελετούμε επιμελώς, ο καθένας κατά το τάλαντό του. Τόνισε δε ότι αξίζει κάθε προσπάθεια και μελέτη, ώστε να γεμίζουν τα αναλογία με νέους Ιεροψάλτες γεμάτους ζήλο και επιθυμία να προσφέρουν στην Εκκλησία και πρέπει οι Ιερείς να δραστηριοποιούνται και να ελκύουν τους νέους στην Εκκλησία, οι οποίοι, διά της έντεχνης διακονίας των ιερών αναλογίων, να αντιπροσφέρουν το χάρισμα της δοξολογίας στον Θεό.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δήμος Τσίμπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αγάπη του και τη στήριξή του και εξήγησε στους σπουδαστές τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και τους προέτρεψε να δείχνουν συνέπεια στις σπουδές τους.

Επίσης, παρέστησαν, οι διδάσκοντες Οικον. Εμμανουήλ Νταλλαρής, Πρεσβ. ΙωάννηςΜάνος, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Άγγελος Μαντάς, κ. Μαρία Καψάλη και κ.Βασιλική Τσιτσάκη, ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, στην οποία υπάγεται το Πνευματικό Κέντρο, Οικον. Αναστάσιος Χρήστου και σπουδαστές.

Εν τω μεταξύ, Αγιασμός τελέσθηκε και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 τοαπόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου,όπου λειτουργεί Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για την Αρχιερατική Περιφέρεια Κηρέως.

Τον Αγιασμό τέλεσαν, πριν τις προγραμματισμένες προαγωγικές εξετάσεις, οι Καθηγητές της Σχολής Πρωτοπρεσβ. Αργύριος Στουραϊτης, οι Οικον. Νικόλαος Μάρκουκαι Δημήτριος Σταμούλος, ο σπουδαστής Πρεσβ. Βασίλειος Μάρκου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου και του Διευθυντούτης Σχολής κ. Δήμου Τσίμπου, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, πληροφόρησε τους εκεί σπουδαστές σχετικά μετη λειτουργία της Σχολής.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί σε όλο το μήκος και πλάτος τηςΙεράς μας Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, ενώ τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολη και τις Ενορίες μας.

Σχετικά Άρθρα

Η Ιερά Μνήμη του Οσίου Ιώαννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr

Η Ιερά Μνήμη του Οσίου Ιώαννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 5 / 2022 , 7:00 από news_room Με λαμπρότητα, μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων, εορτάστηκε φέτος, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του νέου Ομολογητού, του οποίου […]

Οι αμπελουργοί και ελαιοπαραγωγοί της Λαμίας τίμησαν τον Άγιο Τρύφωνα

Οι αμπελουργοί και ελαιοπαραγωγοί της Λαμίας τίμησαν τον Άγιο Τρύφωνα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 2 / 2023 , 15:40 από news_room Πανηγύρισε ο Ναός του Αγίου Τρύφωνος στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας, ο οποίος κτίσθηκε δαπάναις του Συλλόγου Αμπελουργών του Ν. Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας Πρωτ. […]