24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Στην Μουκόμπα συνεχίζει την Ιεραποστολική του Περιοδεία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 10 / 2021 , 22:44 από news_room

Στην επανιδρυθείσα Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας συνεχίζεται η Ιεραποστολική Περιοδεία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, τον οποίο συνοδεύουν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελπιδοφόρος Λημναίος.

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ε.έ., ο Μακαριώτατος μετά από ένα κοπιαστικό και πολύωρο ταξίδι, αφίχθη στην Μπουκόμπα και συγκεκριμένα στην Ενορία του Αγίου Φανουρίου, στην συνοριακή διάβαση της Μουτουκούλα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Μπουκόμπας Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο, αλλά και από πλήθος κληρικών και λαϊκών.

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ.Μ., μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Επισκοπείο Μπουκόμπας, όπου τον περίμενε ο κλήρος της Επισκοπής, επιστήμονες, νεολαία και ευσεβείς χριστιανοί, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή είχαν και οι πρεσβυτέρες της Επισκοπής.

Εκεί τελέστηκε Δοξολογία επί τη αφίξει του Πνευματικού Ποδηγέτη της Αφρικανικής Ηπείρου, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Μπουκόμπας π. Χρυσόστομο και τους Αρχιερείς για την προσφορά τους προς το Πατριαρχείο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Θεσμό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο εδώ και 2000 χρόνια κρατά ασάλευτο το Ορθόδοξο Δόγμα και μεταλαμπαδεύει, ανόθευτα, τα νάματα της Ορθοδοξίας στους λαούς της Αφρικής.

«Θα ήθελα να ανοίξω τα χέρια μου και να αγκαλιάσω τα παιδιά μου τους ιερείς. Σας ευχαριστώ παιδιά μου που είστε κοντά μου. Θέλω να είστε υπερήφανοι που ανήκετε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Είμαστε πραγματική εκκλησία δεν είμαστε κάτι ψεύτικο που έρχεται και φεύγει. Όσες δυσκολίες κι αν έχουμε μείναμε όρθιοι 2000 χρόνια, κρατήσαμε ασάλευτο το Ορθόδοξο Δόγμα και μεταλαμπαδεύουμε ανόθευτα τα νάματα της Ορθοδοξίας σε όλη την Αφρική. Ήρθαν αιρέσεις, ήρθαν διχοστασίες, ήρθαν τόσα προβλήματα, αλλά η ορθοδοξία παρέμεινε. Γιατί; Γιατί είναι έργο του Χριστού και δεν θα μπορέσει κανείς να το εξαλείψει. Πάντα θα έρχονται εχθροί, από μέσα και από έξω, αλλά το έργο μας συνεχίζεται γιατί ο Χριστός είναι ανάμεσά μας».

Στην συνέχεια, ο Μακαριώτατος, ετέλεσε την ακολουθία της ρασοφορίας 17 Ιεροσπουδαστών, από τους οποίους ζήτησε να βάλουν μέσα στην καρδιά τους τον Χριστό και να γίνουν σπορείς του Ευαγγελίου, οι οποίοι θα υψώνουν τα χέρια και θα αγκαλιάζουν με αγάπη τους συνανθρώπους τους.

Ακολούθως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, θεμελίωσε την Ιερατική Σχολή «SAINT MARK ORTHODOX SEMINARY» της Μπουκόμπας, η οποία θα φέρει το όνομα του Ιδρυτή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Ευαγγελιστή Μάρκου.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη με τους κληρικούς της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας, όπου ο Μακαριώτατος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ξέρω ότι τα έξοδα σας είναι πολλά, έχετε παιδιά, υπάρχουν ασθένειες. Η Εκκλησία όμως δεν θα σας αφήσει ποτέ. Θέλω να ζείτε με αξιοπρέπεια, δεν θέλω ποτέ να αισθάνεστε ότι είστε μόνοι. Στην εκκλησία μας έχουμε δυσκολίες, αλλά με αγάπη, ο ένας κοντά στον άλλο, θα τα αντιμετωπίσουμε. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος σας αγαπάει, δεν σας ξεχνάει και μεριμνά έμπρακτα για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής σας».

Μετά το πέρας της Ιερατικής Συνάξεως, η Α.Θ.Μ. επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ», όπου τέλεσε τον αγιασμό επί τη ενάρξει των έργων της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, η όποια με την περάτωση της θα δώσει μεγάλη ανάσα στο υγειονομικό σύστημα της περιοχής.

Κλείνοντας την δεύτερη ημέρα της Ιεραποστολικής του πορείας στην Μπουκόμπα, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Καγιάγκα, όπου έτυχε θερμή υποδοχής από τον κόσμο. Εκεί τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Γυμνάσιο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Των Θυρανοιξίων ακολούθησε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Προκαθημένου της Αφρικής.

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος

Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 7 / 2023 , 20:44 από news_room Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 τα μέλη αυτής παμψηφεί εξέλεξαν τον επίσκοπο Μηδείας νέο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης των ΗΠΑ. Ο μέχρι πρότινος θεοφιλέστατος επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος είχε […]

Η εκκλησία της Κύπρου αποφάσισε να άρει την καθαίρεση του πρώην Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανού

Η εκκλησία της Κύπρου αποφάσισε να άρει την καθαίρεση του πρώην Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανού

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 1 / 2024 , 21:45 από news_room Λίγο καθυστερημένα αλλά ποτέ δεν είναι αργά λέει ο σοφός λαός μας. Έτσι στην σημερινή συνεδρίαση της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε όπως άρει την καθαίρεση που είχε επιβληθεί στον κεκοιμημένο, πρώην Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανό. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια […]