18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Στην Μουκόμπα συνεχίζει την Ιεραποστολική του Περιοδεία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 10 / 2021 , 22:44 από news_room

Στην επανιδρυθείσα Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας συνεχίζεται η Ιεραποστολική Περιοδεία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, τον οποίο συνοδεύουν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελπιδοφόρος Λημναίος.

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ε.έ., ο Μακαριώτατος μετά από ένα κοπιαστικό και πολύωρο ταξίδι, αφίχθη στην Μπουκόμπα και συγκεκριμένα στην Ενορία του Αγίου Φανουρίου, στην συνοριακή διάβαση της Μουτουκούλα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Μπουκόμπας Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο, αλλά και από πλήθος κληρικών και λαϊκών.

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ.Μ., μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Επισκοπείο Μπουκόμπας, όπου τον περίμενε ο κλήρος της Επισκοπής, επιστήμονες, νεολαία και ευσεβείς χριστιανοί, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή είχαν και οι πρεσβυτέρες της Επισκοπής.

Εκεί τελέστηκε Δοξολογία επί τη αφίξει του Πνευματικού Ποδηγέτη της Αφρικανικής Ηπείρου, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Πατριαρχικό Επίτροπο Μπουκόμπας π. Χρυσόστομο και τους Αρχιερείς για την προσφορά τους προς το Πατριαρχείο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Θεσμό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο εδώ και 2000 χρόνια κρατά ασάλευτο το Ορθόδοξο Δόγμα και μεταλαμπαδεύει, ανόθευτα, τα νάματα της Ορθοδοξίας στους λαούς της Αφρικής.

«Θα ήθελα να ανοίξω τα χέρια μου και να αγκαλιάσω τα παιδιά μου τους ιερείς. Σας ευχαριστώ παιδιά μου που είστε κοντά μου. Θέλω να είστε υπερήφανοι που ανήκετε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Είμαστε πραγματική εκκλησία δεν είμαστε κάτι ψεύτικο που έρχεται και φεύγει. Όσες δυσκολίες κι αν έχουμε μείναμε όρθιοι 2000 χρόνια, κρατήσαμε ασάλευτο το Ορθόδοξο Δόγμα και μεταλαμπαδεύουμε ανόθευτα τα νάματα της Ορθοδοξίας σε όλη την Αφρική. Ήρθαν αιρέσεις, ήρθαν διχοστασίες, ήρθαν τόσα προβλήματα, αλλά η ορθοδοξία παρέμεινε. Γιατί; Γιατί είναι έργο του Χριστού και δεν θα μπορέσει κανείς να το εξαλείψει. Πάντα θα έρχονται εχθροί, από μέσα και από έξω, αλλά το έργο μας συνεχίζεται γιατί ο Χριστός είναι ανάμεσά μας».

Στην συνέχεια, ο Μακαριώτατος, ετέλεσε την ακολουθία της ρασοφορίας 17 Ιεροσπουδαστών, από τους οποίους ζήτησε να βάλουν μέσα στην καρδιά τους τον Χριστό και να γίνουν σπορείς του Ευαγγελίου, οι οποίοι θα υψώνουν τα χέρια και θα αγκαλιάζουν με αγάπη τους συνανθρώπους τους.

Ακολούθως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, θεμελίωσε την Ιερατική Σχολή «SAINT MARK ORTHODOX SEMINARY» της Μπουκόμπας, η οποία θα φέρει το όνομα του Ιδρυτή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Ευαγγελιστή Μάρκου.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη με τους κληρικούς της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας, όπου ο Μακαριώτατος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ξέρω ότι τα έξοδα σας είναι πολλά, έχετε παιδιά, υπάρχουν ασθένειες. Η Εκκλησία όμως δεν θα σας αφήσει ποτέ. Θέλω να ζείτε με αξιοπρέπεια, δεν θέλω ποτέ να αισθάνεστε ότι είστε μόνοι. Στην εκκλησία μας έχουμε δυσκολίες, αλλά με αγάπη, ο ένας κοντά στον άλλο, θα τα αντιμετωπίσουμε. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος σας αγαπάει, δεν σας ξεχνάει και μεριμνά έμπρακτα για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής σας».

Μετά το πέρας της Ιερατικής Συνάξεως, η Α.Θ.Μ. επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ», όπου τέλεσε τον αγιασμό επί τη ενάρξει των έργων της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, η όποια με την περάτωση της θα δώσει μεγάλη ανάσα στο υγειονομικό σύστημα της περιοχής.

Κλείνοντας την δεύτερη ημέρα της Ιεραποστολικής του πορείας στην Μπουκόμπα, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Καγιάγκα, όπου έτυχε θερμή υποδοχής από τον κόσμο. Εκεί τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Γυμνάσιο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ». Των Θυρανοιξίων ακολούθησε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Προκαθημένου της Αφρικής.

Σχετικά Άρθρα

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης είναι το νέο μεγάλο της στοίχημα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 26 / 9 / 2021 , 22:34 από news_room Η Ελλάδα προσέρχεται στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με καθαρή και σαφή θέση για το ποια είναι η λύση τους: Περισσότερη Ευρώπη, ισχυρότερη Ευρώπη, αποφασιστικότερη Ευρώπη, τονίζει σε άρθρο του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για την εφημερίδα “Το Παρόν της […]

Σύμπραξη Υπουργείων Παιδείας, Υγείας & Εσωτερικών με τους Δήμους, για ενίσχυση εμβολιασμών παιδιών 12-17 ετών

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 9 / 2021 , 19:34 από news_room Σύμπραξη Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών με τους Δήμους, για ενίσχυση εμβολιασμών παιδιών 12-17 ετών Τηλεδιάσκεψη με θέμα: “Ο ρόλος και η συμβολή των Δήμων στην ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων 12-17 ετών” συνδιοργάνωσαν τα Υπουργεία […]