13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα

Με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ουγκάντας κ. Γιοουέρι Κακούτα Μουσέβενι συναντήθηκε την 18η Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο, τους Θεοφ. Επισκόπους Νιέρι και όρους Κένυας κ. Νεόφυτο, Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρο, τον Πατριαρχικό Επίτροπο Γκόμας Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χαρίτων, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ελπιδοφόρο Λημναίο και άλλους Αφρικανούς κληρικούς.

Ο Εξοχότατος Πρόεδρος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τόσο στην Ουγκάντα, όσο και στην υπόλοιπη Αφρική, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο του κορονοϊού.

Κατά την αντιφώνηση του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε τον Εξοχότατο για την θερμή υποδοχή, αλλά και για την Αβραμιαία φιλοξενία του, τον ενημέρωσε για την εν γένει ιεραποστολική και ποιμαντική δράση του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, καθώς επίσης και για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται όχι μόνο στην Ουγκάντα, αλλά σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την συνεισφορά του προς την τοπική Εκκλησία.

Επιπλέον, ο Πατριάρχης, ενημέρωσε τον Εξοχότατο, για την διάθεση 20.000 δόσεων εμβολίων, κατά του Covid-19, από έναν φιλάνθρωπο Ρώσο, φίλο του Πατριάρχη και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι οποίες θα ευεργετήσουν 10.000 άτομα. Όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος, βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την πρεσβεία της Ουγκάντας στην Ρώμη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποσταλούν στις υγειονομικές αρχές της Ουγκάντας.

Επιπρόσθετα, η Α.Θ.Μ., αναφέρθηκε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την προστασία που παρέχει στον ίδιο τον Πατριάρχη αλλά και στο Πατριαρχείο.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε και πάλι τον Εξοχότατο Πρόεδρο για την φιλοξενία, ο Πατριάρχης, ευχήθηκε ειρήνη και ευημερία στον λαό της Ουγκάντας.

Έτσι, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, πλήρης χαράς και πνευματικής αγαλλίασης ολοκλήρωσε την Ιεραποστολική του περιοδεία στην γη της Ουγκάντας και αναχώρησε για την Μπουκόμπα της Τανζανίας, όπου θα συνεχίσει τις ποιμαντικές του επισκέψεις.

Σχετικά Άρθρα

Ενέργεια βεβήλωσης της Μονής Παναγίας Σουμελά

Άδεια για Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά έδωσαν οι Τουρκικές Αρχές – Η ανακοίνωση του Οικ. Πατριαρχείου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 7 / 2023 , 20:26 από news_room Μετά χαρᾶς ἀνακοινοῦται ὅτι κατόπιν νεωτέρας ἀποφάσεως τῶν τουρκικῶν ἀρχῶν παρεσχέθη ἄδεια τελέσεως Πατριαρχικῆς Θείας Λειτουργίας κατά τήν ἑορτήν τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εἰς τήν Ἱ. Μονήν Παναγίας Σουμελᾶ.  

Η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην ομώνυμη Ενορία της Λέρου

Η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην ομώνυμη Ενορία της Λέρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 3 / 2023 , 7:17 από news_room Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στην ομώνυμη Ενορία, στην περιοχή των Αλίντων της νήσου Λέρου. Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν πόλει Σεβαστεία μαρτυρησάντων, χοροστατούντος […]