12 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην μεγάλη συναυλία της Εκκλησίας «…για την πίστη & την Λευτεριά»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 15:09 από news_room

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, με τίτλο «… για την πίστη και την Λευτεριά», η οποία διοργανώθηκε υπό την ευθύνη της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προφυλάξεως για τον κορονοϊό, ο αριθμός των θεατών ανήλθε σε 5000, ενώ η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ.

Παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, ο οποίος και καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, οι Γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης και Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου- Τριανταφυλλίδης, ο Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου π. Ιωάννης Μπούτσης, ο Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ανέφερε:
«Σε κάθε επέτειο θυμόμαστε το παρελθόν, στην πραγματικότητα όμως αξιολογούμε το παρόν και ατενίζουμε το μέλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Καλούμαστε να θυμηθούμε ηρωικά κατορθώματα, πράξεις αυτοθυσίας, προγόνους που πλήρωσαν τις αποφάσεις και τις επιλογές τους με πολύ αίμα.
Οι πρόγονοί μας της εποχής του 1821 έφτασαν στην θυσία γιατί τόσο πίστεψαν στο όραμά τους που το έκαναν χειροπιαστό. Μία ζωή ελεύθερη και με έναν τρόπο ζωής βασισμένο στην πνευματικότητα και διδασκαλία της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί κορωνίδα και επιστέγασμα μιας μεγάλης σειράς επετειακών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, που είχαν σκοπό να τιμήσουν τους ήρωες του ΄21. Ιδιαιτέρως όμως, η εκδήλωση έχει ως πρωταγωνιστές τους νέους, τα παιδιά μας, που θα παραλάβουν τη σκυτάλη του μεγαλείου της πατρίδας μας και θα το μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Την ευθύνη της συναυλίας ανέλαβαν δύο συνοδικές επιτροπές, η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου και η Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Τους ευχαριστώ θερμά, όπως και τους Γραμματείς των επιτροπών αυτών πανοσιολ. Αρχιμ.. π. Πολύκαρπο Μπόγρη και Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίο Αντωνίου- Τριανταφυλλίδη».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε, ακόμη, τους Μητροπολίτες των τοπικών Εκκλησιών που απέστειλαν χορωδιακά σύνολα, αλλά και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, την ΕΚΥΟ και τον Γενικό της Διευθυντή Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Φαρμάκη, τα μέλη της Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, τον Πρόεδρο κ. Ηλία Λιαμή, την καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Χρυσούλα Τσιμούρη και τον υπεύθυνο παραγωγής κ. Βασίλη Κατσουρό, οι οποίοι ανέλαβαν την υλοποίηση αυτής της απαιτητικής εκδηλώσεως και αφιέρωσαν επί πέντε μήνες το σύνολο σχεδόν του χρόνου και των δυνάμεών τους εν μέσω πρωτόγνωρων και αντίξοων συνθηκών.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους οργανισμούς που συνέβαλαν στο λαμπρό γεγονός, όπως την Περιφέρεια Αττικής η οποία προσήλθε ως συνδιοργανωτής, το Υπουργέιο Πολιτισμού και προσωπικά την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και την διοίκηση του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκου Σταδίου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Δήμο Αθηναίων, την ΕΡΤ, τους Ραδιοφωνικούς Εκκλησιαστικούς Σταθμούς, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, την Ελληνική Αστυνομία όπως και την Τράπεζα Τροφίμων.
Παράλληλα, ευχαρίστησε, ιδιαιτέρως, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τον κ. Πάρη Δράγνη για την σημαντική συμβολή τους. «Είμαι βέβαιος πως απόψε θα διαπιστώσουν πως συνέβαλαν σε ένα μεγαλειώδες εγχείρημα, που θα γεμίσει τις καρδιές όλων μας με Χριστό και Πατρίδα» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του τονίζοντας: «Πρίν σας παραδώσω στον λόγο και τη μουσική, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια μεγάλη μου χαρά: Αποψε παρουσιάζονται ενώπιόν μας για πρώτη φορά τα νεοσύστατα μουσικά σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εύχομαι και προσεύχομαι, η αποψινή εκδήλωση να αποτελέσει την αρχή υπέροχων γεγονότων που θα βοηθήσουν το πνευματικό και ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας μας.»

Σχετικά Άρθρα

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο «παρενόχλησε σεξουαλικά» πολλές γυναίκες

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 8 / 2021 , 0:22 από news_room Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Δημοκρατικός Άντριου Κουόμο, «παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες», σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας που ζήτησε η δικαιοσύνη, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς. «Η ανεξάρτητη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως […]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της Εψήσεως του Αγίου Μύρου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της Εψήσεως του Αγίου Μύρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 4 / 2022 , 22:25 από news_room H A.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, χοροστάτησε, το πρωΐ της Μ.Δευτέρας, 18 Απριλίου 2022, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, κατά την Θεία Λειτουργία των Προαγιασμένων Δώρων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος μετέβη εν πομπή στο Κουβούκλιο παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, παρουσία των […]