15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Τα παιδιά χρειάζονται γερά θεμέλια, για να αντέξουν τις «μπόρες» της ζωής»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 15:12 από news_room

Στην ανάγκη να αποκτήσουν τα παιδιά γερά θεμέλια, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον παιδικό σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι, όπου τέλεσε σήμερα το πρωί την ακολουθία του αγιασμού, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν η Διευθύντρια κ. Κατερίνα Ράπτη και το προσωπικό του παιδικού σταθμού, ενώ παρέστησαν ο Διευθυντής του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Σίσκος, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγαλιάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και σημείωσε πως στο Ευαγγέλιο και στις ευχές που αναγνώστηκαν γίνεται λόγος για την Σοφία τονίζοντας πως υπάρχουν δύο είδη σοφίας, η ανθρώπινη και η εκ Θεού. «Η ανθρώπινη σοφία προέρχεται από τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα γράμματα» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «αυτή μόνο δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται και η άνωθεν Σοφία, αυτή που έρχεται και φωτίζει τον άνθρωπο. Εκεί που οι δύο αυτές Σοφίες συναντώνται, εκεί γίνεται το θαύμα της προσωπικότητας του ανθρώπου».

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για τον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» υπογράμμισε ότι «μία σημαντική προσπάθεια έχει «φυτρώσει» σε αυτήν την περιοχή. Αυτό το κέντρο αποβλέπει να οικοδομήσουμε σωστά τα παιδιά, από πλευράς γνώσεων, αλλά και χαρακτήρος». Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη για καλή παιδεία και δυνατότητα καλλιέργειας γραμμάτων και χαρακτήρα και ευχήθηκε να καταβάλλουν όλοι προσπάθειες, ώστε το οικοδόμημα του κάθε παιδιού να έχει γερά θεμέλια, διότι μόνο έτσι θα αντέξει στις δυσκολίες και στις «μπόρες» της ζωής.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος, τον Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές, αλλά και τους γονείς που εμπιστεύονται αυτο το Κέντρο, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί ένας νέος παιδικός σταθμός στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος ευχήθηκε σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ο παιδικός σταθμός «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» λειτουργεί υπό την ευθύνη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος και του Οργανισμού «Εκκλησιαστική Μέριμνα». Προσφέρει καθημερινά πρωινό στα παιδιά, ενώ ποικίλλουν οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μαθήματα αγγλικών, ξεναγήσεις σε μουσεία, γυμναστική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόωδρου με τον Πρόεδρο της Κένυας

Συνάντηση του πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόωδρου με τον Πρόεδρο της Κένυας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 2 / 2023 , 12:36 από news_room Με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κένυας κ. William Samoei Ruto, συναντήθηκε την 16η Φεβρουαρίου 2023, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τους τους Θεοφ. Επισκόπους Έλντορετ κ. Νεόφυτο και Νιέρι και Όρους […]

Honda Moto : HONDA PCX125 Η όμορφη πλευρά της πόλης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 1 / 2021 , 23:10 από news_room Το δημοφιλές PCX125 Honda εξελίσσεται και ανανεώνεται στιλιστικά. Προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, θύρα φόρτισης USB Type-C και λειτουργία Smart Key. Στην καρδιά του χτυπά ένας νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας τεχνολογίας eSP+ (enhanced Smart Power Plus) και προδιαγραφών EURO5, τώρα με σύστημα […]