20 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης – Adologala.gr

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 10 / 2021 , 15:13 από news_room

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης – Adologala.gr

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καλωσόρισε τον πρόεδρο και τη συνοδεία του και αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία των δύο χωρών τονίζοντας ότι η ορθόδοξη πίστη μας ενώνει. Μίλησε για την καλή συνεργασία που που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα και από τις δύο πλευρές και ευχήθηκε στον πρόεδρο καλή δύναμη στο έργο στο έργο του.

Ο κ. Ντάτσιτς ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και μίλησε για τις δυνατές σχέσεις των δύο λαών. «Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας, διότι θεωρούμε τους Έλληνες αδέλφια μας» σημείωσε ο Πρόεδρος και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Ελλάδα με την αφορμή ενός συνεδρίου που πραγματοποιείται εδώ. Υπογράμμισε ότι στην Ελληνική Επικράτεια βρίσκονται δύο ιερά μνημεία για τους Σέρβους, το ένα είναι η Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος και το δεύτερο η Κέρκυρα, όπου υπάρχει ο γαλάζιος ή αλλιώς υγρός τάφων των Σέρβων. Είναι το σημείο, όπου έχουν ενταφιαστεί χιλιάδες Σέρβοι στρατιώτες κατά την περίοδο του Α’ παγκόσμιου πολέμου.

Ο Πρόεδρος μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, ενώ έκανε σαφές ότι ο σερβικός λαός στηρίζει τον ελληνικό και το έκανε από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας υπογραμμίζοντας ότι «μπορείτε να υπολογίζετε στους Σερβίας ως πραγματικούς φίλους». Αναφέρθηκε, ακόμη, στην πανδημία και στα προβλήματα που προκύπτουν και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την βοήθεια του Θεού όλα θα ξεπεραστούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε ότι συμφωνεί με τις σκέψεις του Προέδρου και ευχήθηκε να μην κυριαρχήσει η νοοτροπία της διαίρεσης των κρατών. «Είναι κάτι που μας φοβίζει και μας προβληματίζει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης - Adologala.gr

Κείμενο : Μάκης Αδαμόπουλος – Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 1:23 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11.00, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός […]

Ξεκινά η διαδικασία σύνταξης νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ξεκινά η διαδικασία σύνταξης νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 7 / 4 / 2021 , 8:51 από news_room Ξεκινά η διαδικασία σύνταξης νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ| Δημήτρης Τσάκας – anamniseis.net| Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης την Δευτέρας, 5 Απριλίου 2021, εξέτασε μια σειρά θεμάτων ξεκινώντας από την άρση της επιτροπείας που είχε επιβληθεί στο […]