17 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

Σύναξη Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Σύναξη Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 1 / 2024 , 14:46 από news_room

Πραγματοποιήθηκε τη 18η Ιανουαρίου ε.ε., στο Σύδνεϋ, Σύναξη των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Κατ᾽ αυτήν, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στους Θεοφιλεστάτους αγίους Αρχιερείς και τους ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα και πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Κατόπιν, μελετήθηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και ανακοινώνονται προς τον ευαγή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τα εξής:

1. Η σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από την επίλεκτη Συνοδεία Του, θα τιμήσει με την παρουσία Του και θα επισφραγίσει τους εορτασμούς για την επέτειο των 100 ετών από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Ο Παναγιώτατος θα αφιχθεί στην πέμπτη ήπειρο, και συγκεκριμένα στον διεθνή αερολιμένα Kingsford του Σύδνεϋ, την Παρασκευή, 4η Οκτωβρίου 2024, και θα αναχωρήσει το Σάββατο, 19 του ιδίου μηνός.

Η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, επί της οδού Cleveland, εκ της οποίας κλήρος και λαός θα συνοδεύσουμε τον Παναγιώτατο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ όπου θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία.

Κατά το διάστημα της ευλογητής παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθούν δύο Θείες Λειτουργίες. Πρώτον, στο Σύδνεϋ, την Κυριακή 6η Οκτωβρίου 2024, και συγκεκριμένα στο International Convention Centre (ICC) και δεύτερον στη Μελβούρνη, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, και συγκεκριμένα στο Margaret Court Arena.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αυστραλία επίσημα χαρακτηρίζεται:

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Λεπτομέρειες του προγράμματος της επισκέψεως του Παναγιωτάτου στην Αυστραλία θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

2. Κατά το τρέχον έτος 2024 και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής, θα πραγματοποιηθούν τα κατά τόπους Συνέδρια Νεολαίας με γενικό θέμα: “Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον – 100 χρόνια Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας”. Τα Συνέδρια θα πραγματοποιηθούν ως εξής, κατά χρονολογική σειρά:

– Μελβούρνη, Σάββατο 27 Ιανουαρίου
– Σύδνεϋ, Σάββατο 8 Ιουνίου
– Πέρθη, Σάββατο 17 Ιουλίου
– Αδελαΐδα, Σάββατο 20 Ιουλίου
– Βρισβάνη, Σάββατο 27 Ιουλίου
– Καμπέρα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
– Northcote, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

3. Οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, με αφορμή την εορτή των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό τους προς το πρόσωπό του, τον ευχαρίστησαν για τη γεμάτη αγάπη και ενότητα ποιμαντορία του και του ευχήθηκαν έτη πολλά, μεταφέροντες παράλληλα και τις ευχές του κλήρου και του λαού των κατά τόπους Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Υγείας Καμινίων

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο Υγείας Καμινίων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 0:18 από news_room Το Κέντρο Υγείας Καμινίων, μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία», επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κέντρο έχοντας […]

12 λουκέτα για φοροδιαφυγή σε Μύκονο, Πάρο, Χαλκιδική, Κύθηρα

12 λουκέτα για φοροδιαφυγή σε Μύκονο, Πάρο, Χαλκιδική, Κύθηρα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 8 / 2023 , 14:18 από news_room Δώδεκα νέα 48ωρα λουκέτα σε καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, σε όλη την Ελλάδα, έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για μη διαβίβαση αποδείξεων στο e-send της ΑΑΔΕ. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είχαν διασυνδέσει την ταμειακή τους με την ΑΑΔΕ, όπως προβλέπει ο […]