13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Προαπαιτούμενα και συμβουλές για την προσέλευση των αποδήμων στις κάλπες

Προαπαιτούμενα και συμβουλές για την προσέλευση των αποδήμων στις κάλπες

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 5 / 2023 , 1:09 από news_room

Το Σάββατο 20 Μαΐου θα προσέλθουν στις κάλπες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές 2023. Οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν εκτός ελληνικής Επικράτειας θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό, εφόσον το επέλεξαν, αντί να μεταβούν στην Ελλάδα (άρθρο 2 του ν. 4648/2019).

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, συνδράμει με τη συνεχή συνέργεια των οικείων Ελληνικών Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και τη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων ανά τον κόσμο, σημαντικός δε αριθμός εξ αυτών θα φιλοξενηθεί σε Πρεσβείες και γενικότερα χώρους Ελληνικών Αρχών Εξωτερικού.

Οι εγγεγραμμένοι σε Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού 22.855 Έλληνες εκλογείς που διαμένουν εκτός ελληνικής Επικράτειας, των οποίων οι αιτήσεις εγγραφής εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τα κριτήρια εκλογέων που προβλέπει ο νόμος, καθώς και οι Έλληνες ναυτικοί που δεν έχουν περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους (άρθρο 6 του ν. 4648/2019), θα ψηφίσουν σε 99 εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες. Για την συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη, προϋπόθεση ήταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων (άρθρο 7 ν. 4648/2019).

Καλούνται όλοι οι Έλληνες εγγεγραμμένοι εκλογείς του εξωτερικού:

• Να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, με διάρκεια ψηφοφορίας από 7.00 έως 19.00 τοπική ώρα κάθε χώρας.

• Να επιβεβαιώσουν ότι έχουν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού και να ενημερωθούν για την ακριβή διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν κάνοντας, προ της ψηφοφορίας, χρήση της εφαρμογής ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ στον ιστότοπο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, https://mpp.ypes.gov.gr/#/ συμπληρώνοντας τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης.

• Να προσέρχονται στο εκλογικό τμήμα τους έχοντας απαραιτήτως μαζί τους την ελληνική αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριο τους (η Εφορευτική Επιτροπή επιβεβαιώνει τα στοιχεία ταυτότητας / διαβατηρίου και επαληθεύει την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού).

Για την περαιτέρω ενημέρωση και τη διευκόλυνση των εκλογέων, οι οικείες Ελληνικές Πρεσβευτικές και Προξενικές Αρχές θα γνωστοποιήσουν, έως τις 14 Μαΐου 2023, όπως προβλέπεται, με κάθε πρόσφορο μέσο, το Πρόγραμμα Εκλογής με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών επικρατείας που ανακηρύχθηκαν από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου για τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές 2023, καθώς και τον αναλυτικό πίνακα των εκλογικών τμημάτων εξωτερικού με τις διευθύνσεις των καταστημάτων ψηφοφορίας.

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Γύθειο

Η εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Γύθειο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 3 / 2023 , 8:27 από news_room Εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ι.Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Γύθειο με την Θ.Λειτουργία ως και στη συνέχεια η Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821 με την επίσημη Δοξολογία, την επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον της πόλεως και την παρέλαση στην κεντρική οδό. […]

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Ι' Συνάντησε Εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Ι’ Συνάντησε Εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 2 / 2022 , 0:17 από news_room Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, Ιωάννης Ι’, υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Καμερούν, Γρηγόριο, και τον Μητροπολίτη Ζάμπιας, Ιωάννη, εκπροσωπουμένους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεοδώρου Β’, στην πατριαρχική κατοικία στο Μπάλαμαντ. Οι Μητροπολίτες ενημέρωσαν τον Πατριάρχη για τις εξελίξεις που γνώρισε αυτό το Πατριαρχείο αφότου η […]