19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

ΥΠΕΣ: Και να προκηρυχθούν εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το καταλάβουν

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 3 / 2021 , 20:57 από news_room

Σε απάντηση της δήλωσης του τομεάρχη Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδη το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει τα εξής:

Επειδή ο κ. Ζαχαριάδης εξακολουθεί και σήμερα να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει – και γράφουμε «παριστάνει» γιατί θα ήταν όντως ανησυχητικό να μην καταλαβαίνει – εκ περισσού επανερχόμεθα για να του λύσουμε τις δήθεν απορίες.

Ουδεμία διαδικασία εξπρές ακολουθήθηκε για την επιλογή του αναδόχου, αλλά αντιθέτως εφαρμόστηκε η διαδικασία του άρθρου 21 του νόμου 4648/2019 με τίτλο «Ενημέρωση εκλογέων που διαμένουν στην αλλοδαπή», ο οποίος είναι ο νόμος που ρύθμισε συνολικά τα ζητήματα διευκόλυνσης άσκησης των δικαιωμάτων των Ελλήνων εκλογέων που βρίσκονται εκτός επικράτειας και υπερψηφίστηκε και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, δεν υπάρχει διαδικασία εξπρές και δεν θα μπορούσε και να ακολουθηθεί οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πλην της ρητώς οριζόμενης στον σχετικό νόμο.

Εάν κάναμε αυτά που μας προτείνει ο κ. Ζαχαριάδης, θα παραβιάζαμε τον νόμο, κάτι που κατανοούμε ότι είναι σύνηθες για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ας μας επιτρέψει να αντισταθούμε στην προτροπή του να παρανομήσουμε.

Σε σχέση με τον διακομματικό έλεγχο της ενημερωτικής καμπάνιας, να θυμίσουμε ότι η ειδική Διακομματική Επιτροπή του άρθρου 2 παράγραφος 6 του νόμου 4648/2019 αφορά στην εξέταση ενστάσεων σχετικών με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Διερωτώμεθα δε, τι είδους διακομματικός έλεγχος μπορεί να υπάρξει σε μία διαγωνιστική διαδικασία; Εννοεί ο κ. Ζαχαριάδης ότι παρά την ύπαρξη προσκλήσεων, υπηρεσιακής επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού της κατακύρωσης στον μειοδότη, κάποια διακομματική συναίνεση θα έκανε κάτι διαφορετικό; Με δυο λόγια θα συμφωνούσαν όλα μαζί τα κόμματα σε ποιον θα αναθέσουν το έργο παραβιάζοντας τη νόμιμη διαδικασία;

Γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοια τα συνηθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη μαρτυρούν η υφισταμένη ποινική δίωξη εις βάρος ενός πρώην Υπουργού τους και η πρόταση για διενέργεια προανακριτικής εξέτασης εις βάρος άλλου Υπουργού τους.

Οι ανακοινώσεις δε αυτές, είναι άκρως προσβλητικές για υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών που ευδοκίμως και με ακεραιότητα εκτελούν τα καθήκοντά τους, υπηρετώντας αδιαλείπτως σε διαφορετικές διαδοχικές κυβερνήσεις.

Το κρίσιμο ερώτημα όμως που θέτει ο κ. Ζαχαριάδης είναι αν έχουν προκηρυχθεί εκλογές και δεν το ξέρουν.

Η αλήθεια είναι ότι στην κατάσταση που βρίσκονται και να προκηρυχθούν, δεν θα το καταλάβουν.

Σχετικά Άρθρα

Οριοθετημένη η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο – Όλοι οι κάτοικοι στα σπίτια τους

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 1:21 από news_room Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο και δεν εμπνέει κάποια ανησυχία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ τελικά δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι του οικισμού Καταφύγι. Ωστόσο, κλειστή παραμένει η λεωφόρος Λαυρίου, από τον οικισμό Συντερίνα, για λόγους ασφαλείας και για […]

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στους Αγίους Τόπους

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 7 / 2023 , 6:20 από news_room Τήν Παρασκευήν, 8ην / 21ην Ἰουλίου 2023, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου. Κατά τήν ἑορτήν αὐτήν ἡ Ἐκκλησία ἀναμιμνῄσκεται ἐκ τοῦ Συναξαρίου ὅτι ὁ ἅγιος Προκόπιος κατήγετο ἐκ τῆς πόλεως Αἰλίας Καπιτωλίνας, ἤτοι τῆς μετέπειτα Ἱερουσαλήμ, ἤθλησεν ἐπί βασιλείας […]