21 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Με Τιμές έφθασε το Άγιο Φώς στην Αθήνα

Με Τιμές έφθασε το Άγιο Φώς στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 4 / 2023 , 6:03 από news_room

Σε κλίμα κατάνυξης έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος της AEGEAN που μετέφερε το ‘Αγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Αμέσως ξεκίνησε η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια με ειδικές πτήσεις της Aegean και της Olympic Air.

Η ειδική πτήση του αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN που πραγματοποιήθηκε χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 20:31. Τιμές στο Ανέσπερο Φως, που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης στην οικουμένη, απέδωσαν ένα μικρό τιμητικό άγημα και η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το ‘Αγιο Φως μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και παρηγοριάς για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά τον Σταυρό ακολουθεί Ανάσταση και μετά τον θάνατο η ζωή», τόνισε στο μήνυμά του ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Ραφαήλ.

«Με αίσθημα σεβασμού και ταπεινοφροσύνης παρέλαβα το ‘Αγιο και Ανέσπερο Φως από τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεοφίλου Γ’, εκπροσωπώντας και φέτος την Ελληνική Κυβέρνηση», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης σε δήλωσή του στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή του στην Αθήνα με το ‘Αγιο Φως.

«Μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, είχαμε την υψηλή τιμή να παραστούμε στην Τελετή Αφής στον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και να συμμετέχουμε στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, από όπου θα διανεμηθεί σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις ανά την Επικράτεια, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα».

«Ας ευχηθούμε το Φως της Ανάστασης του Κυρίου να μας καθοδηγεί και να ενδυναμώνει την πίστη μας, καθώς και να αναπτερώνει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είθε το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου να φτάσει σε ολόκληρη την Οικουμένη. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και Υγεία σε όλους σας!

Στην αποστολή για την τελετή αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός μετείχαν ακόμη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου Ορθοδοξίας και τα μέλη της Συνόδου: Θανάσης Δαβάκης βουλευτής της ΝΔ και Γιάννης Σαρακιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, πρόεδρος της επιτροπής απόδημου ελληνισμού της Βουλής και ο εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου Θεόκλητος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.

Η πομπή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατευθύνεται στον πρώτο Ναό της χώρας που υποδέχεται το ‘Αγιο Φως, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα. Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ το μεταφέρει με το ειδικό καντήλι, ενώ εκπρόσωποι των μητροπόλεων μεταφέρουν στη συνέχεια το ‘Αγιο Φως στις ενορίες.

Ν. Στ.

Σχετικά Άρθρα

adolo-gala-eidiseis-logo-banner-nea-enimerosi

28.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το ADOLOGALA.GR

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 6 / 2023 , 23:23 από news_room Καθημερινά πληροφορούμαστε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας «Άδολο Γάλα» – ADOLOGALA.GR . Οι μετρήσεις είναι αρκετά αισιόδοξες και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει το portal από τον Μαίο του 2020. Αρκετό καιρό οι επισκέψεις των αναγνωστών μας στο portal […]

Γκάνα: 5 εκατομμύρια δέντρα ξεκίνησαν να φυτεύονται για την καταπολέμηση της καταστροφής των δασών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 3:40 από news_room Σε μία πρωτοβουλία με στην οποία άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα θα συμμετάσχουν στο έργο «Πράσινη Γκάνα» με στόχο τη διάσωση εξαντλημένων δασικών αποθεμάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera. Μια τεράστια προσπάθεια για τη φύτευση πέντε εκατομμυρίων δέντρων στη Γκάνα ξεκίνησε την […]