17 °C Athens, GR
14/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στον εσπερινό του πολιούχου της πόλης του Ζωγράφου, Αγίου Θεράποντος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου Η εορτή της Οσίας Σοφίας στην Ι.Μ. Κλεισούρας Καστοριάς Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Σουηδία Στελεχών του Ομίλου Σαρακάκη Δύο Αμερικανοί και ένας Ρώσος ανάμεσα στους 20 διαδηλωτές που συνελήφθησαν στην Γεωργία Πανηγυρικός Εορτασμός των Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Το 87% των οδηγών στην Ελλάδα φοβάται την επιθετική συμπεριφορά των άλλων οδηγών Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στην Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη Αττικής Πανηγυρίσε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Εκπαίδευση του στρατού της Ταϊβάν για αντιμετώπιση ενδεχόμενης περικύκλωσης του νησιού

Εκπαίδευση του στρατού της Ταϊβάν για αντιμετώπιση ενδεχόμενης περικύκλωσης του νησιού

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 4 / 2023 , 13:48 από news_room

Ο στρατός της Ταϊβάν θα ασκηθεί στην αναχαίτιση πολεμικών πλοίων και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης περικύκλωσης του νησιού από την Κίνα στο πλαίσιο των ετήσιων γυμνασίων του τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Τα γυμνάσια “ Han Kuang” (η δόξα του Χαν) θα διαρκέσουν πέντε ημέρες τον Ιούλιο και θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ταϊβάν να αναχαιτίζει τις ναυτικές και αμφίβιες δυνάμεις της Κίνας, υπογράμμισε ο στρατηγός Λιν Ουέν- χουάνγκ διευθυντής επιχειρήσεων του υπουργείου.

Αρχικά, τον Μάιο, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν εικονικά σε υπολογιστή, ενώ τον Ιούλιο θα ακολουθήσουν κανονικές ασκήσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά, διευκρίνισε το υπουργείο.

«Τα σενάριά μας βασίζονται στις τρέχουσες απειλές» της Κίνας εναντίον της Ταϊβάν και «στα πρόσφατα στρατιωτικά γυμνάσια παρενόχλησης» που πραγματοποιήσε το Πεκίνο, εξήγησε ο Λιν.

Ο στρατός της Ταϊβάν θα προετοιμαστεί για να «αντιμετωπίσει» μια περικύκλωση του νησιού, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε νωρίτερα τον Απρίλιο τριήμερα γυμνάσια γύρω από το νησί, αντιδρώντας σε συνάντηση που είχαν στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-ουέν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα της υπέρτατης θυσίας του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα της υπέρτατης θυσίας του Κυρίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 / 5 / 2024 , 11:56 από news_room Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα της υπέρτατης θυσίας του Κυρίου «Πώς σε κηδεύσω, υιέ μου;», «Μη θρηνείς, μητέρα, αυτά γίνονται για να ελευθερώσω τον Αδάμ και την Εύα», απαντάται από την Τρίτη στάση των Εγκωμίων και αλλού, με τη σιγουριά της Ανάστασης, «Αναστήσομαι γαρ και […]

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 4 / 2021 , 20:37 από news_room Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη Επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, 19 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Γενικός Πρόξενος, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος ανέλαβε […]