25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Νέα σειρά συναυλιών του Lighthouse Sessions του ΚΠΙΣΝ με τίτλο Μουσικά Πορτρέτα – Καλεσμένη αυτόν τον μήνα η Σαβίνα Γιαννάτου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 1:24 από news_room

Η νέα σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ σε επιμέλεια και παρουσίαση του  Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη – Καλεσμένη αυτόν τον μήνα η Σαβίνα Γιαννάτου

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 20.30 καλεσμένη του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στην ενότητα μουσικών εκδηλώσεων Lighthouse Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι η Σαβίνα Γιαννάτου.

Η ενότητα εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο 2021 και έχει ως στόχο να αναδείξει τη δύναμη της μουσικής γλώσσας σε πέντε πρωτότυπα πορτραίτα συνδέοντας την ελληνική παράδοση και τα ρεμπέτικα με την τζαζ και την κλασική μουσική, σε ένα απρόσμενο και, για αυτό, μοναδικό αποτέλεσμα, ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση. Όλες οι συναυλίες της ενότητας θα παραμείνουν αναρτημένες στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη «μουσική βιβλιοθήκη», σημείο αναφοράς για τους μουσικόφιλους.

Κάθε μήνα, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με τους διακεκριμένους καλεσμένους του για τη ζωή και τις μουσικές τους αναζητήσεις, ενώ, παράλληλα, τους καλεί σε έναν μουσικό διάλογο, με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων. Μετά τη Σαβίνα Γιαννάτου θα ακολουθήσουν ο λαουτιέρης Γιώργης Μανωλάκης, δημιουργός των Couleur Locale, το μουσικό σχήμα Τακίμ και ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Τα Lighthouse Sessions πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και μεταδίδονται μέσω live streaming στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ (www.snfcc.org), στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Η Σαβίνα Γιαννάτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και τον Σπύρο Σακκά στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με υποτροφία του «Μουσηγέτη». Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ «Εδώ Λιλιπούπολη» σε συνεργασία κυρίως με τη Λένα Πλάτωνος, με την οποία  στη συνέχεια ηχογράφησε τους δίσκους Σαμποτάζ, Καρυωτάκης 13 τραγούδια, και Το ’62 του Μάνου Χατζιδάκι, που αποτελούν σταθμούς για την ελληνική δισκογραφία. Συνεργάστηκε, επίσης, με τους συνθέτες Νίκο Μαμαγκάκη (στις όπερες Ερωτόκριτος και Αρετούσα, Ερωφίλη, Όπερα των Σκιών και σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές), Νίκο Κυπουργό (Νανουρίσματα, Τα μυστικά του κήπου), Μιχάλη Γρηγορίου, Δημήτρη Μαραγκόπουλο, Δημήτρη Καμαρωτό, Βαγγέλη Κατσούλη, Arild Andersen, Barry Guy, Νίκο Γαλενιανό κ.ά. Υπήρξε μέλος (1981-1991) του «Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής» ερμηνεύοντας μουσική του μεσαίωνα και της αναγέννησης. Από το 1992 ασχολείται με τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό στο χώρο της free τζαζ. Από το 1994 συνεργάζεται με το συγκρότημα «Primavera en Salonico» με το οποίο ερμηνεύει τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Έχει συνθέσει μουσική για το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, καθώς και για ντοκιμαντέρ, παραστάσεις παντομίμας και video art.  Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και δικά της τραγούδια.

 

Ο συνθέτης, ενορχηστρωτής και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης με ακαδημαϊκή πορεία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη μουσική εκπαίδευση, ασχολείται ενεργά με τη διδασκαλία, εμπνέοντας με τη δημιουργικότητά του τη νέα γενιά που θα αποτελέσει το νέο αίμα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Πέντε χρόνια μετά το δισκογραφικό του ξεκίνημα με το άλμπουμ Tora και την υπογραφή του Alex Drakos Trio που δημιούργησε μαζί με τον κοντραμπασίστα Ντίνο Μάνο και τον πιανίστα Γιάννη Παπαδόπουλο, και εν αναμονή της νέας δισκογραφικής του δουλειάς, o Aλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης εξερευνά εκ νέου ήχους και μουσικές του κόσμου έχοντας πάντα ως αφετηρία την τζαζ, οδηγό τον αυτοσχεδιασμό και επιρροές από τη ροκ, την παραδοσιακή και την κλασική μουσική.  Ο Κτιστάκης αποτελεί, λοιπόν, τον ιδανικό οικοδεσπότη για τη νέα  σειρά πρωτότυπων συναυλιακών πορτραίτων που εγκαινιάζει το ΚΠΙΣΝ, η οποία θα σκιαγραφήσει σημαντικά πρόσωπα της πολυσύνθετης ελληνικής μουσικής πραγματικότητας συνενώνοντας τη διαχρονική αξία της παράδοσης με τη δημιουργική ανησυχία του σήμερα.

Συντελεστές:

  • Ντίνος Μάνος – μπάσο
  • Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
  • Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης  – ντραμς
  • Διονύσης Βερβιτσιώτης – βιολί
  • Κώστας Παναγιωτίδης – βιολί
  • Ηλίας Λιβιεράτος – βιόλα
  • Μαρίνα Κολοβού – τσέλο

Σύνθεση και ενορχήστρωση εγχόρδων: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Διασκευή: Σαβίνα Γιαννάτου και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Παρακολουθήστε τα Lighthouse Sessions ζωντανά στο snfcc.org/LighthouseSessionsYannatou καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube την Κυριακή 21/02 στις 20.30.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

 Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Φεβρουάριο είναι:

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

Δευτέρα-Παρασκευή 06.00-21.00, Σάββατο και Κυριακή 06.00-18.00

Οι Παιδικές Χαρές, ο Μουσικός Κήπος, ο Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών και τα Υπαίθρια Όργανα Γυμναστικής παραμένουν κλειστά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους που παραμένουν ανοιχτοί αλλά και τα μέτρα προστασίας επισκεπτών και εργαζομένων εδώ.

  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Δημάρχους από την Ελλάδα δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr

Δημάρχους από την Ελλάδα δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 12 / 2021 , 20:58 από news_room Δημάρχους από την Ελλάδα δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Adologala.gr Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, το απόγευμα, τους Εντιμ. Δημάρχους Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και Μυτιλήνης κ. […]

δημοσια πολιτικη

Η Αντιπολίτευση συνεχίζει τον αγώνα της χωρίς ουσιαστική Δημόσια Πολιτική -Με Μοντέλο Λύσεων τύπου Public Management συνεχίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 7 / 2022 , 6:06 από news_room Η Αντιπολίτευση συνεχίζει τον αγώνα της χωρίς ουσιαστική Δημόσια Πολιτική -Με Μοντέλο Λύσεων τύπου Public Management συνεχίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ Πλησιάζουν τα γενέθλια του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κου Αλέξη Τσίπρα. Μόλις λίγες ημέρες έμειναν δηλαδή ο κος Τσίπρας […]