Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα Πεντηκοστή με τα μέλη της διεθνούς θεολογικής επιτροπής διαλόγου στην Αλεξάνδρεια Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες «Η μάνα μας η Ορθόδοξος Εκκλησία» Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στην «πόλη των εκκλησιών» ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Απόψεις: Έκλεισαν τα καφενεία για τους μεσήλικες και χάθηκαν οι προεκλογικές συζητήσεις – Freddo Espresso και στα 90! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ας καλωσορίσουμε τον Νυμφίο που έρχεται σε μας, έρχεται να μας αγκαλιάσει ως δικούς Του

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ας καλωσορίσουμε τον Νυμφίο που έρχεται σε μας, έρχεται να μας αγκαλιάσει ως δικούς Του

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 4 / 2023 , 18:28 από news_room

Στην Ακολουθία του Νυμφίου της Μεγάλης Δευτέρας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μέριλαντ, Βαλτιμόρης προεξήρχε ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων. Ο κ. Ελπιδοφόρος κήρυξε και τον Θείο Λόγο της ημέρας. Ακολουθεί η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου:

Αγαπημένες εν Χριστώ αδελφές και αδελφοί:

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα με ενορίες του Μέριλαντ για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, και απόψε, ολοκληρώνω αυτήν την επίσκεψη στο δίκαιο κράτος σας σε αυτόν τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό.

Φτάσαμε τώρα στις ζοφερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, για να προετοιμαστούμε για να χαιρετίσουμε τον Κύριο, που έρχεται στα εκούσια Πάθη Του.

Αυτό το πρωί ήταν ένδοξο! Την Είσοδό Του στην Αγία Πόλη παρακολούθησαν λατρευτικά πλήθη, που έριχναν τα ενδύματα τους, και τους φοίνικες και τα κλαδιά μπροστά Του. Αλλά απόψε, η δόξα του Κυρίου είναι κρυμμένη. Κοιτάμε τον Νυμφίο της Εκκλησίας – Αυτόν που μας αγαπά πέρα ​​από όλους τους άλλους. Και όπως λέει ο Προφήτης Ησαΐας:

Δεν έχει μορφή ούτε ευγένεια. και όταν θα Τον δούμε, δεν υπάρχει ομορφιά που να Τον επιθυμούμε. Περιφρονείται και απορρίπτεται από τους ανθρώπους. Άνθρωπος των Θλίψεων, και γνώστης της θλίψης…. *

Είναι ο Νυμφίος με περίεργη στολή.

Αντί για ένα στεφάνι από ήλιο, φεγγάρι και αστέρια, φοράει ένα αγκάθινο στεφάνι.

Αντί για τα ενδύματα φωτός που κοσμούν τη Θεότητά Του,  ενδύεται το πορφυρό της κοροϊδίας.

Αντί τα πολύτιμα χέρια Του να υμνούνται από τα έργα τους που καθιέρωσαν το στερέωμα, αυτά είναι δεμένα ως σας κοινού εγκληματία.

Και στη θέση της σιδερένιας ράβδου με την οποία θα κυβερνήσει τα Έθνη, για να σπάσει τις πύλες του θανάτου σαν τα αγγεία του αγγειοπλάστη, Κρατά ένα απλό καλάμι, για να τονίσει την ταπείνωσή Του.

Αυτή είναι η πρόκληση της Μεγάλης Εβδομάδας – να αναγνωρίσουμε σε έναν τέτοιο Νυμφίο, τον ίδιο τον Θεό που μας δημιούργησε και που μας αγαπά όπως ακριβώς είμαστε. Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι η ταπείνωση, τα βασανιστήρια και ο θάνατος που επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα για τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ολοκληρώθηκαν για χάρη μας. Γιατί χρειαζόμαστε έναν τέτοιο Νυμφίο; Γιατί χρειαζόμαστε έναν τέτοιο Θεϊκό Εραστή;

Διότι μέσω της αμαρτίας, μέσω της αγανάκτησης, μέσω του φθόνου, μέσω της υπερηφάνειας και μέσω της έλλειψης αγάπης και γενναιοδωρίας προς τους άλλους, κατοικούμε στο σκοτάδι. Γι’ αυτό έρχεται κοντά μας στη μέση της νύχτας, ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός, στη μέση της σκοτεινής νύχτας της ψυχής μας , για να μας βρει όπως είμαστε, για να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Τα ρούχα που φοράει δεν είναι επιδεικτικά, υπερβολικά διακοσμητικά που προορίζονται να εμπνέουν δέος και έλξη. Είναι δείγματα της αγάπης Του.

Το Ακάνθινο Στέμμα Του βγάζει το Θείο Αίμα Του για να μας θρέψει.

Ο  μωβ μανδύας του χλευασμού του καλύπτει τις αμαρτίες μας.

Τα χέρια του είναι δεμένα για να ελευθερωθούμε.

Και το καλάμι που έχει σκοπό να Τον ντροπιάσει, είναι μια υπενθύμιση της πραότητάς Του στην κρίση με τον κόσμο. Όπως λέει ο Προφήτης:

Ένα μελανιασμένο καλάμι Δεν θα σπάσει…. **

Ο Κύριος ξέρει ότι δεν είμαστε παρά καλάμια, τα οποία φυσάει κάθε ριπή ανέμου. Είμαστε εύθραυστοι και μελανιάζουμε πολύ εύκολα. Αλλά ο Κύριος δεν θα μας σπάσει ποτέ. Οι κρίσεις του είναι δίκαιες και αληθινές. ποτέ σκληρός ή σκληρός.

Γι’ αυτό, αγαπητοί μου Χριστιανοί:

Ας καλωσορίσουμε τον Νυμφίο που έρχεται σε μας απόψε. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι είναι έτοιμος να μας αγκαλιάσει ως δικούς Του. Έρχεται να διεκδικήσει τη Νύφη του, που είναι η Εκκλησία. Και η προίκα που θα πληρώσει είναι μεγαλύτερη από ό,τι έχει πληρώσει ποτέ κανείς, γιατί την πλήρωσε για όλους.

Αν Τον δεχθούμε, θα μας μεταφέρει όλους στην Ουράνια Νυφική ​​Αίθουσα, όπου θα ζούμε μαζί Του στην αιωνιότητα στην ανάσταση και την αποκατάσταση όλων των πραγμάτων.

Με τη χάρη και την αγάπη Του για όλη την ανθρωπότητα, μαζί με τον Πατέρα Του και το Πανάγιο Πνεύμα Του, ένας Θεός, δοξασμένος και δοξασμένος για πάντα. Αμήν.

* Ησαΐας 53:2-3.

† Βλ. Ψαλμός 18:1 (LXX).

‡ Βλ. Ψαλμός 103:2 (LXX).

§ Βλ. Αποκάλυψη 2:27.

** Ησαΐας 42:3.

Σχετικά Άρθρα

Η Β΄ στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στην Ι.Μ. Καστορίας

Η Β΄ στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στην Ι.Μ. Καστορίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 3 / 2023 , 23:00 από news_room Φθάνοντας πρός τό τέλος τῆς Β΄ Ἑβδομάδος τῶν Νηστειῶν, ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία ὅπως κάθε ἑβδομάδα τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς τιμᾶ ἰδιαίτερα τό πρόσωπο τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, πρός ἐνίσχυση κυρίως τοῦ χριστεπωνύμου πληρώματός της. Τό ἀπόγευμα τῆς Παρασκευῆς […]

Αλ. Τσίπρας: Με ψέματα και κοροϊδίες δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια

Αλ. Τσίπρας: Με ψέματα και κοροϊδίες δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 11 / 2021 , 21:46 από news_room “Mε ψέματα και κοροϊδίες δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας και έστρεψε τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους στις Φέρες του Έβρου. Ο […]

Pin It on Pinterest