15 °C Athens, GR
19/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ

Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο Σύδνεϋ – 2021

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 1 / 2021 , 3:17 από news_room

Την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, εορτή του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου και ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, Μελόης κ. Αιμιλιανού και Κυανέων κ. Ελπιδίου, πλαισιούμενων από πολλούς ιερείς της πόλεως του Σύδνεϋ.

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς, οι Αρχιερείς, ο Ιερός Κλήρος και οι πιστοί που προσήλθαν στην εκκλησία, ευχήθηκαν “εν ενί στόματι και μία καρδία” ο Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη στον Ποιμενάρχη τους κ.κ. Μακάριο, ο οποίος τις ημέρες αυτές βρίσκεται μακριά τους λόγω των υποχρεώσεών του ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στον Όσιο Μακάριο τον Αιγύπτιο, ο οποίος από νωρίς αφιέρωσε τη ζωή του στον Θεό και στα 30 του αποσύρθηκε στην έρημο, όπου παρέμεινε για εξήντα χρόνια. Υπενθύμισε ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν τόσο θαυμαστές οι αρετές που διέθετε και τόσο μεγάλη η φήμη που απέκτησε για τον ασκητικό του βίο, ώστε τον ονόμασαν “παιδαριογέρων”. Περιγράφοντας δε τον έντονο ασκητικό βίο στον οποίο αφιερώθηκε ο Όσιος Μακάριος, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Δεν είναι ότι δεν αγαπούσε τους ανθρώπους, αλλά πίστευε ότι η αγάπη του αυτή προς τους ανθρώπους εκφράζεται με την προσευχή. Η ζωή του ολόκληρη ήταν μια προσευχή, γι’ αυτό και αξιώθηκε να κάνει θαύματα. Γιατί η προσευχή του ήταν έντονη και δυνατή και καρδιακή”.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Σεβαστείας μίλησε με λόγους αγάπης για τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, παρατηρώντας ότι στον ενάμιση περίπου χρόνο που βρίσκεται στην Αυστραλία “κατόρθωσε να μπει στις καρδιές των ανθρώπων, να τον αγαπήσουν και να τους αγαπήσει”. Διέκρινε δε ότι στη σύντομη αυτή περίοδο και παρά τις μεγάλες δυσκολίες και δοκιμασίες που ενέσκηψαν, με πιο πρόσφατη την πανδημία του κορωνοϊού, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες ώστε να διατρέξει την αχανή Αυστραλία, να γνωρίσει το ελληνορθόδοξο ποίμνιο και να είναι πάντοτε κοντά στις ανάγκες του. “Ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε με όρεξη, με κουράγιο και με δύναμη, για να εργαστεί  στον αμπελώνα εδώ του Κυρίου”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη του εκάστοτε Ποιμενάρχη είναι μεγάλη και δύσκολη, ιδιαίτερα δε στην πολυπολιτισμική Αυστραλία, όπου υπάρχει και η τάση της αφομοίωσης.”Είναι πολύ σπουδαίο ο Αρχιεπίσκοπος, ως ο πρώτος στην ευθύνη της Εκκλησίας, αλλά και ως ο πρώτος στην ευθύνη της Ομογένειας, να καθοδηγεί τους Ελληνορθόδοξους σε αυτή τη χώρα”, επισήμανε.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος στον λίγο χρόνο που βρίσκεται στην Αυστραλία απέδειξε πως έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη, και ευχήθηκε εγκάρδια ο Θεός να του χαρίζει δύναμη, υγεία και μακροημέρευση, ώστε να ποιμαίνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, προς δόξαν Θεού και επ’ ωφελεία των Ελληνορθόδοξων της Αυστραλίας.

Εγκάρδιες και συγκινητικές ευχές απηύθυναν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ.κ. Αιμιλιανός, και οι βοηθοί Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και Κυανέων κ. Ελπίδιος, εκφράζοντας την αγάπη και τον σεβασμό τους προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας.

Σχετικά Άρθρα

Ολλανδία: Αίσιο τέλος στην υπόθεση ομηρίας - Ελεύθεροι οι όμηροι, συνελήφθη ο δράστης

Ολλανδία: Αίσιο τέλος στην υπόθεση ομηρίας – Ελεύθεροι οι όμηροι, συνελήφθη ο δράστης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 31 / 3 / 2024 , 10:51 από news_room Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρίας που εκτυλίχθηκε χθές Κυριακή 30 Μαρτίου 2024 στην πόλη Έντε στην ανατολική Ολλανδία με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν άνδρα που φορούσε μπαλακλάβα όταν εξήλθε από το μπαρ όπου κρατούσε ανθρώπους ως ομήρους και ο οποίος έφερε όπλα […]

Επίσκεψη της Ναυτικής Αποστολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 7 / 2021 , 16:47 από news_room Τήν πρωΐαν τοῦ Σάββάτου, 20ῆς Ἰουνίου/ 3ης Ἰουλίου 2021, Ναυτική Ἀποστολή τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας ὑπό τόν Πλωτάρχην κ. Γεώργιον Παπακλεοβούλου, εὑρισκομένη εἰς Ἰσραήλ διά συντήρησιν τοῦ πλοίου – «Ἀρχιπλοίαρχος Ἀνδρέας Ἰωανννίδης», εἰς τό λιμάνι τῆς Χάϊφας, ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον. Τήν ὁμάδα ταύτην ἐδέχθη ἡ Α.Θ.Μ. ὁ […]