19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος υποδέχθηκε Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 11 / 2021 , 7:32 από news_room

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος Κλήρος και Λαός της Πόλεως με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν ιερό απότμημα εκ των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο εκόμισε και προσέφερε στην Ενορία, εντός περίτεχνης λειψανοθήκης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος-Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος, αμέσως μετά, χοροστάτησε στον  πανηγυρικό Εσπερινό, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο κ. Αγαθάγγελο για την ανεκτίμητη και ιστορική προσφορά του προς την τοπική μας Εκκλησία, που από τούδε στολίζεται και με την σωματική παρουσία του Αγίου Νεκταρίου, διά του iερού του λειψάνου, το οποίο θα φυλάσσεται στον φερώνυμο του Αγίου Νεκταρίου Ι. Ναό, ως θησαυρός και πηγή αγιασμού και ευλογίας για κάθε πιστό. Αναφερθείς δε στην προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου, χαρακτήρισε τον Άγιο, ως άνθρωπο της υπομονής, που μέσα από τις μαρτυρικές δοκιμασίες και τις θλίψεις της ζωής του, έγινε κοινωνός του σταυρικού πάθους του Χριστού και μέτοχος της δόξας Του.

Πριν την απόλυση, στη σύντομη αντιφώνησή του ο Πανιερώτατος, ανέφερε συγκινημένος τα σημάδια της παρουσίας του Αγίου Νεκταρίου στη ζωή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Άγιος τον κυνηγά με την ευλογία και την προστασία του.

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγ. Νεκταρίου, ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στον Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος,όπου υποδέχθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στην Θεία Λειτουργία. Συλλειτουργοί των Αρχιερέων ήταν οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιωάννης Καραμούζης, Νεκτάριος Ευγενικός και Χριστόδουλος Μάνιας-Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, ο οποίος, αναφερθείς στην διαπαιδαγώγηση που εκ νεότητος έλαβε οΆγιος Νεκτάριος, αλλά και στις κακοπάθειες που δοκίμασε στην επίσης νεαρή του ηλικία, ανέλυσε πώς ο Άγιος ξύπνησε την συνείδησή του να επιθυμεί συνεχώς τον Ιησού Χριστό και να ζει, αν και επίγειος, ως ουράνιος άνθρωπος.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών παρέστησαν και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγός Δημήτριος Κωσταρέλος, ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Πεζικού Υποστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου ο Αντιδήμαρχος Ανθηδόνας κ. Κωνσταντίνος Καρβούνης, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογιού και εκπρόσωποι άλλων Φορέων και Συλλόγων του τόπου μας.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι ιεροψάλτες τις ΕνορίαςΧρήστος Βενιζέλος, Σταύρος Καλαφάτης και Δημήτριος Θαλάσσης πλαισιούμενοι και από άλλους ιεροψάλτες της Πόλεως και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες, ενώ συνεχάρη τον Εφημέριο π. Χριστοδούλου και τους συνεργάτες, εθελοντές και εθελόντριες της Ενορίας, που είχαν προετοιμάσει άρτια την ιερά πανήγυρη, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Τιμόθεος Ευρίπου» (97,7fm).

Φωτογραφίες: Γεώργιος Μπασούκος.

Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο - Εκκενώθηκαν οικισμοί σε Κέρκυρα και Κάρυστο

Σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο – Εκκενώθηκαν οικισμοί σε Κέρκυρα και Κάρυστο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 7 / 2023 , 11:03 από news_room «Αδιάλειπτά επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών» , δήλωσε κατά την έναρξη της σημερινής έκτακτης ενημέρωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη, αυτή την στιγμή, μεγάλη αναζωπύρωση της […]

47ο Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 5 / 2021 , 19:29 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές θύμισε σε όλους το  47ο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Πέμπτης, 20ή Μαϊου 2021 και αναμένετo να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 23ης Μαϊου 2021. Πρόκειται για […]