25 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος Η Εορτής της Αναλήψεως στη Καστοριά

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Νιώθω βαθύτατη συγκίνηση για τον θεσμό που κλήθηκα να συνεχίσω»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 / 3 / 2023 , 13:20 από news_room

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος παρέστη και ομίλησε στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους. Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του σημείωσε:

Με συγκίνηση αλλά και αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας χαιρετίζουμε την αποψινή εορταστική εκδήλωση, που διοργανώνει το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, για τις Εθνικές επετείους, της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955.

Μέσα στην κρισιμότητα των καιρών, τους οποίους διέρχεται το εθνικό μας πρόβλημα, η Εθνεγερσία του 1821 και ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ του 1955-59, αποτελούν αστείρευτες πηγές θάρρους και δύναμης. Τονώνουν το αγωνιστικό φρόνημα και γιγαντώνουν την πίστη στην τελική κατίσχυση του δικαίου, στον θρίαμβο της ηθικής και στην απελευθέρωση του σκλαβωμένου σήμερα τμήματος της νήσου μας.

Με βαθύτατο σεβασμό υποκλινόμαστε μπροστά στους ηρωισμούς και στις θυσίες των αθάνατων οπλαρχηγών του 1821 που είχαν ως αποτέλεσμα την επαναφορά της Ελλάδας στα ελεύθερα κράτη του κόσμου. Θαυμάζουμε και τα ανδραγαθήματα των απαράμιλλων παλληκαριών της θρυλικής ΕΟΚΑ, με τα οποία απέδειξαν την καταγωγή μας και την ενότητα της φυλής. Τιμούμε αυτούς που μιμήθηκαν στον Μαχαιρά και το Δίκωμο, τον Λεωνίδα στον αχυρώνα του Λιοπετρίου το Χάνι της Γραβιάς, στα βουνά και τα λαγκάδια μας τους παλαιούς κλέφτες και αρματολούς.

Διακόσια τόσα χρόνια από τη μεγάλη εκείνη μέρα του Ελληνισμού και, δυστυχώς, ακόμα στις θλιβερές ακρογιαλιές της Κύπρου, δεν έρριψε τις ακτίνες της η ελευθερία. Ο άγγελος της απολύτρωσης δεν έφερε ως εδώ το μεγάλο μήνυμα, παρόλο που κι η Κύπρος δεν υστέρησε σε θυσίες.  Αντίθετα, εδώ και 49 χρόνια περιήλθαμε σε θέση δεινή, πιο δεινή κι από εκείνη  των  χρόνων της πρώτης Τουρκοκρατίας.

Η κατοχή της πατρίδας μας, το συνεχιζόμενο δράμα του λαού μας και οι δυσοίωνες προοπτικές για μια λύση που να εξασφαλίζει την επιβίωσή μας στη γη των πατέρων μας, συνιστούν το μέγιστο πρόβλημά μας και συνέχουν την καρδία και ολόκληρο το είναι μας. Μετέχουμε, εν τούτοις, ολόψυχα, ως Έλληνες, στη χαρά του έθνους. Γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό, με τη βίωση των εθνικών ιδεωδών και τον παραδειγματισμό από το παρελθόν, είναι δυνατό να ελευθερωθεί η πατρίδα μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους οι οποίοι εργάστηκαν για την αποψινή εκδήλωση, η οποία υπογραμμίζει το ιερότατο χρέος να αναβιώνουμε συνεχώς, και μάλιστα κατά τρόπο πολύ έντονο, όλες εκείνες τις διαχρονικές αξίες, για τις οποίες οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους. Τους συγχαίρουμε, επίσης, για τη σκέψη αλλά και την όλη προσπάθεια και εργασία  για να τιμηθούν οι Ήρωες  και τα ηρωικά γεγονότα του γένους μας. Τέλος, απευθύνουμε εγκάρδιο αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους, μνημονεύουμε τα ονόματα των αθάνατων ηρώων μας, αποτίουμε προς αυτούς τον προσήκοντα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης και ευχόμαστε όπως, με τη βοήθεια του Θεού, εορτάσουμε σύντομα και τα Κυπριακά Ελευθέρια.

                              Ευχέτης προς Κύριον

                            + Ο Κύπρου Γεώργιος

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Άνδρας χαστούκισε τον πρόεδρο Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 19:21 από news_room Ένας άνδρας χαστούκισε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Τεν λ’ Ερμιτάζ (νοτιοανατολικά) σήμερα το μεσημέρι, επιβεβαίωσε το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού κράτους επιβεβαιώνοντας στο Γαλλικό Πρακτορείο την αυθεντικότητα ενός βίντεο που […]

Νέα Οδός: “Go Green” στην πράξη, με «πράσινο» στόλο οχημάτων

Νέα Οδός: “Go Green” στην πράξη, με «πράσινο» στόλο οχημάτων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 2 / 2021 , 22:18 από news_room Νέα Οδός: “Go Green” στην πράξη, με «πράσινο» στόλο οχημάτων Η Νέα Οδός, γίνεται η 1η εταιρία λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, που θέτει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της σε 100% ηλεκτρικά […]

Pin It on Pinterest