19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην αμφισβήτηση προλογισμού στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 1 / 2023 , 12:47 από news_room

«Δέουσα απάντησις εις την αμφισβήτησιν προλογισμού του Σεβ. Μητρ.Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, εις ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών»

Πειθόμενοι στον Πρωτοκορυφαίον Απόστολον Πέτρον που μας καλεί να δίδομεν λόγον παντί τῷ αἰτοῦντι (Α΄ Πετρ. 3,15) απαντούμεν δεόντως εις επικριτικά σχόλια ιστολογίου, που αγνοεταί ουσιαστικά η ταυτότητα της διαχειριστού, για την πρόσκληση του Σεβ. Μητρ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ, στην διοργανουμένη ημερίδα από την Εστία Πατερικών Μελετών στις 22 Ιανουαρίου ε.έ. στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με θέμα: «Μετανθρωπισμός – Απειλή για τον άνθρωπο» επαγόμενοι τα κάτωθι:

1. Ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, συνεδέετο αρρήκτως μετά του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Σαράντη Σαράντου, συμμετέχοντες εις την Σύναξιν Κληρικών και Μοναχών, η οποία πολυειδώς υπό την εμπνευσμένην ηγεσία του μακαριστού Πρωθιερέως και Καθηγητού κυρού Γεωργίου Μεταλληνού, διοργάνωσε ημερίδες και συνέδρια αντιοικουμενιστικού αγώνος. Ομού μετά της Εστίας Πατερικών Μελετών και της Π.Ε.Θ., ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς ως διάδικος επέτυχε τις τέσσερις αποφάσεις της Ολομελείας του Σ.τ.Ε., κατά της αλλοιώσεως του Ορθοδόξου προσανατολισμού του Μαθήματος των Θρησκευτικών και κατεπολέμησε τις αντισυνταγματικές σχετικές θέσεις των Υπουργών Παιδείας Φίλη και Γιαβρόγλου καθώς και του Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ».
2. Ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, από έτους κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πληρέστατο μήνυμα ενημερώσεως του λαού του Θεού σχετικά με την κακοδοξία της Νέας Εποχής «Υπερανθρωπισμός και Μετανθρωπισμός» και έχει ειδικότερα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου το οποίον και παραθέτομεν αυτούσιον:https://www.youtube.com/watch?v=mhaq_qxRqSk (πατήστε πάνω στον σχετικό υπερσύνδεσμο για να ακούσετε το πλήρες μήνυμα σχετικά με την κακοδοξία της Νέας Εποχής «Υπερανθρωπισμός – Μετανθρωπισμός»)
3. Ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου, προεκάλεσε την απόφαση της Συνοδικής Επιτροπής κατ’ αρχάς και της Ιεράς Συνόδου (αριθμ. Πρωτ. Συνοδικής Εγκυκλίου 2235/1028/5-6-2020) για την Συνοδικήν κατάγνωση των Διεθνιστικών Οργανώσεων των Ομίλων «Rotary» και «Lions» που τυγχάνουν ασύμβατες με την Ορθόδοξη Εκκλησία, περί μη συμμετοχής εις αυτάς.
4. Ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, δια το επαναφερόμενο από την σχετική ιστοσελίδα θέμα του Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Στυλιανού Καρπαθίου παραπέμπει εις την υπ’ αριθμ. 49/2022 απόφασιν του Πρωτοβαθμίου δια Πρεσβυτέρους, Διακόνους και Μοναχούς Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος και θέτει μόνον ένα ερώτημα: ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Στυλιανός ως ιατρός εν ενεργεία συνταγογραφεί επί μακρά σειρά ετών φαρμακευτικά σκευάσματα στους ασθενείς του, τα οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες, ως γνωστόν, δοκιμάζουν κατά τον δικόν τους τρόπον σε κύτταρα και σε πειραματόζωα, ακόμη και σε ανθρώπους. Για ποιον λόγο λοιπόν η πράξις συνταγογραφήσεως των φαρμάκων αυτή του π. Στυλιανού είναι ηθικώς άμεμπτος και ο εμβολιασμός εναντίον της θανατηφόρου πανδημίας ήτο ηθικώς μεμπτός; Επιπροσθέτως, ο αγαπητός π. Στυλιανός, προέβαλε δια την στήριξη των απόψεων του τον 91ον Κανόνα της Αγίας Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου: «Τὰς τὰ ἀμβλωθρίδια διδούσας φάρμακα, καὶ τὰς δεχομένας τὰ ἐμβρυοκτόνα δηλητήρια, τῷ τοῦ φονέως ἐπιτιμίῳ καθυποβάλλομεν». Διερωτώμεθα: επειδή το Κανονικό Ποινικό Δίκαιο όπως και κάθε Ποινικό Δίκαιο είναι αυστηρής τυπικότητος, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει έγκλημα αν δεν υπάρχει νόμος που να το προβλέπει σαφώς, όπως ο Απόστολος Παύλος λέγει: οὗ γὰρ οὐκ ἔστι νόμος, οὐδὲ παράβασις (Ρωμ. 4,15), κατ’ επιταγήν της Παγκοσμίου νομικής αρχής από της Ρωμαϊκής περιόδου nullum crimen nulla poena sine lege, για ποιο αδίκημα επομένως ήταν «καθαιρετέοι» οι Μητροπολίται που εμβολιάστηκαν κατά της θανατηφόρου πανδημίας, όπως ισχυρίζετο ο π. Στυλιανός;
5. Το αγαπητό ιστολόγιο παρεβίασε προδήλως την εντολή του Δομήτορος της Εκκλησίας, Κυρίου, που καθορίζει επακριβώς ειδική δικονομική διαδικασία για την επίκριση των αδελφών: Ἐὰν δὲ ἁμαρτήσῃ εἰς σὲ ὁ ἀδελφός σου, ὕπαγε καὶ ἔλεγξον αὐτὸν μεταξὺ σοῦ καὶ αὐτοῦ μόνου· ἐάν σου ἀκούσῃ, ἐκέρδησας τὸν ἀδελφόν σου· ἐὰν δὲ μὴ ἀκούσῃ, παράλαβε μετὰ σοῦ ἔτι ἕνα ἢ δύο, ἵνα ἐπὶ στόματος δύο μαρτύρων ἢ τριῶν σταθῇ πᾶν ῥῆμα. ἐὰν δὲ παρακούσῃ αὐτῶν, εἰπὲ τῇ ἐκκλησίᾳ· ἐὰν δὲ καὶ τῆς ἐκκλησίας παρακούσῃ, ἔστω σοι ὥσπερ ὁ ἐθνικὸς καὶ ὁ τελώνης. (Ματθ. 18, 15-17). Αλλά αυτό δυστυχώς συμβαίνει όταν κανείς από υπέρμετρο εγωισμό νοσφίζεται αρμοδιότητες «Οικουμενικής Συνόδου»!!! Εδώ χρειάζεται επειγόντως το «καλή μετάνοια».

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή των Αγίων θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Καστοριά

Η εορτή των Αγίων θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Καστοριά

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 5 / 2023 , 20:07 από news_room Πανηγυρικά εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Αγίων θεοστέπτων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό Καλλιθέας πόλεως Καστοριάς. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, […]

Πλήγμα για τον Τζο Μπάϊντεν η εγκατάλειψη του σχεδίου μεταρρύθμισης της αστυνομίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 9 / 2021 , 13:54 από news_room Οι αμερικανοί γερουσιαστές τερμάτισαν χθες τις διαπραγματεύσεις τους για το σχέδιο μεταρρύθμισης της αστυνομίας, πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί εξαιτίας του αντίτυπου του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, εξέλιξη που ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία για το κείμενο αυτό και αποτελεί σκληρό πλήγμα για τον πρόεδρο […]