25 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ομωνύμου Δήμου Αττικής – Πρόγραμμα Αθήνα: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις 52 χρόνια Δημοκρατίας: Το μήνυμα του ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα

Ο Εμμανουήλ Φράγκος για τη διαφάνεια και τη λειτουργία των ΜΚΟ σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Εμμανουήλ Φράγκος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 11 / 2022 , 16:22 από news_room

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», έλαβε την απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Ίλβα Γιόχανσον, σχετικά με την ερώτηση που είχε καταθέσει στην Επιτροπή για τη διαφάνεια λειτουργίας των ΜΚΟ.

Το ελληνικό μητρώο καταγραφής των ΜΚΟ (https://ngo.migration.gov.gr/registered.php) μπορεί να συμπεριλαμβάνει τα ποσά ελληνικής χρηματοδότησης και τρίτων πηγών, τις συνδεόμενες δράσεις των ΜΚΟ από τις χρηματοδοτήσεις, όπως και τα ονόματα των εργαζομένων τους. Ο κ. Φράγκος, αναφερόμενος στα παραπάνω, ζήτησε τη θέση της Επιτροπής.

Στην απάντησή της, η κ. Γιόχανσον φάνηκε θετική για πρωτοβουλίες που εξασφαλίζουν την  πλήρη διαφάνεια των ΜΚΟ, επισημαίνοντας πως σε ελληνική υπουργική απόφαση προβλέπεται η πλήρης καταγραφή των στοιχείων, του προσωπικού και των δράσεων τους.

Ωστόσο, δεν δημοσιεύονται σχετικές πληροφορίες στο μητρώο των ΜΚΟ, με την ελληνική κυβέρνηση να αποκρύπτει πληροφορίες ή να αδιαφορεί για αυτές, μη εφαρμόζοντας έναν νόμο που η ίδια θέσπισε.

Κατά τ’ άλλα, η κυρία Επίτροπος, ως η πλέον ένθερμη υποστηρικτής των ΜΚΟ, αδιαφορεί για την ελληνική κυριαρχία αντιμετωπίζοντας στωικά το ζήτημα.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα διαφάνειας για τη λειτουργία των ΜΚΟ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών δεν πρέπει να μετατρέπονται σε εις βάρος τους πολιτικές, όπως και τα χρήματα μεγάλων συμφερόντων σε καταπίεση του ελληνικού έθνους.

Δείτε το ερώτημα του Ευρωβουλευτή πατώντας εδώ και την απάντηση της Επιτρόπου πατώντας εδώ 

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα οχυρώνεται - Μαχητές της Wagner στα 400 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα

Η Μόσχα οχυρώνεται – Μαχητές της Wagner στα 400 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 6 / 2023 , 18:28 από news_room Περίπου 25 χιλιάδες μαχητές της στρατιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner εισήλθαν στη ρωσική περιφέρεια Λιπέτσκ, περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, επιβεβαιώνοντας την προώθηση των μισθοφόρων της οργάνωσης προς τη ρωσική πρωτεύουσα. Οι μισθοφόροι μαχητές της Wagner «κινούνται εντός των εδαφών […]

Σε Μητροπολίτη Δέρβης ανυψώθηκε ο Επίσκοπος Ιεζεκιήλ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 14:56 από news_room Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανύψωσε σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ σε Μητροπολίτη. Ο κ. Ιεζεκιήλ θα φέρει τον ίδιο τίτλο (Δέρβης).