3 °C Athens, GR
05/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες στις 18.00, αρχίζει η καταμέτρηση Επιμνημόσυνη δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό Ιεράρχη Περγάμου Ιωάννη Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Όποιος και να βγεί, να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου» Yπ. Δικαιοσύνης : Η εκλογική διαδικασία προχωρεί ομαλά – Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός Αναπροσαρμογή λειτουργίας του Δημοσίου λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο Προεδρικές Εκλογές: Κούρσα για 1+2 Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την εκπόνηση ΣΒΑΚ της Επαρχίας Πάφου

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την εκπόνηση ΣΒΑΚ της Επαρχίας Πάφου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 1 / 2023 , 14:55 από news_room

Υπογράφηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Πάφου, το συμβόλαιο για την παροχή υπηρεσιών για την Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ευρύτερη αστική περιοχή της Επαρχίας Πάφου (Consultancy Services for the Development of a Sustainable Urban Mobility Plan (SUMP) for the Greater Urban Area of the City of Paphos). Στην περιοχή μελέτης περιλαμβάνονται 3 Δήμοι -Δήμος Πάφου, Δήμος Γεροσκήπου και Δήμος Πέγειας- και 15 Κοινότητες -Αγία Βαρβάρα, Αγία Μαρινούδα, Άρμου, Αχέλεια, Έμπα, Κισσόνεργα, Λέμπα, Μαραθούντα, Μέσα Χωριό, Μεσόγη, Τάλα, Τίμη, Τρεμυθούσα, Τσάδα και Χλώρακα.

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων κα Ελένη Κασκίρη και εκ μέρους της Κοινοπραξίας «NAMA Consulting Engineers and Planners S.A. – “NAMA S.A.” (Greece) and Transeuropean Consultants for Transport, Development and Information Technology S.A. – “TREDIT S.A.” (Greece)», ο κ. Πάνος Παπαδάκος, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου, τoυ Δήμαρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και των Κοινοταρχών της Επαρχίας Πάφου.

Η εκπόνηση του Σχεδίου θα έχει δαπάνη ύψους €237.405,00 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και διάρκεια ολοκλήρωσης 14 μήνες. Σημειώνεται ότι, το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» και κατά 15% από εθνικούς πόρους.

Η βιώσιμη κινητικότητα συνδέεται με τους ευρύτερους στόχους, στους οποίους η Κύπρος είναι δεσμευμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πράσινη μετάβαση των μεταφορών, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές και την αποδοτικότερη χρήση ενέργειας. Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Για τον σκοπό αυτό, ο τομέας των μεταφορών πρέπει να μετασχηματιστεί άμεσα γιατί οι ρύποι από τις μεταφορές σύμφωνα με τη δέσμη «Προσαρμογή στον στόχο του 55%» (Fit for 55), που είναι το σχέδιο της ΕΕ για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, προνοεί μείωση κατά 49%.

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «Με την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης του ΣΒΑΚ της Επαρχίας Πάφου, η πόλη της Πάφου θα κάνει ένα μεγάλο βήμα που θα τη φέρει πιο κοντά στην υλοποίηση έργων και δράσεων, που θα την αναβαθμίσουν ευρύτερα και θα τη μετατρέψουν σε μια πόλη πιο βιώσιμη, αναμφίβολα πιο οικολογική, πιο ανθεκτική και με κοινωνικά ισότιμες δομές».

«Η υλοποίηση του ΣΒΑΚ της Επαρχίας Πάφου θα συνεισφέρει τα μέγιστα και στην ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς είναι γνωστό ότι πλέον οι τουρίστες όταν ταξιδεύουν κάπου επιλέγουν κατά προτεραιότητα τις Πράσινες Πόλεις, πόλεις ή περιοχές που έχουν μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι κάτι που θα συμβάλει με τον δικό του τρόπο και ρόλο και στην ανάπτυξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Καρούσος.

Επιπρόσθετα ο κ. Υπουργός τόνισε ότι είναι σημαντικό να συμμετέχουν όλοι στη Δημόσια Διαβούλευση και να ανταλλάζουν απόψεις και εισηγήσεις, δηλώνοντας με σιγουριά ότι η πόλη και η Επαρχία της Πάφου μπορεί να συμφωνήσει ένα πρωτοποριακό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς μπορεί να συνδυάζει και τον τουρισμό, αποκτώντας έτσι ακόμα ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Πάφο η εκπόνηση αυτής της μελέτης, γιατί ακριβώς η μελέτη θα καταδείξει ποια έργα πρέπει να γίνουν ούτως ώστε τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες, η ζωή μας να γίνει καλύτερη και ευκολότερη. Ο πληθυσμός της επαρχίας μας θα αυξηθεί και είναι εδώ που η μελέτη θα έρθει να μας πει τεκμηριωμένα που και ποια έργα πρέπει να γίνουν».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη στελέχους του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη στελέχους του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 11 / 2021 , 23:02 από news_room Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, η Εξοχ. κ. Karen Donfried, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, η οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη τιμή. […]

Πολιτισμός: Όρνιθες (Η πώς να γίνεις Πουλί) του Μπάμπη Μακρίδη

Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί) του Μπάμπη Μακρίδη – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 18:23 από news_room Από Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 | 22:30 | Στέλλα – Θερινός Κινηματογράφος | Τενέδου 34 (Φωκίωνος Νέγρη), Κυψέλη. Μια αξέχαστη παράσταση έγινε αφορμή για ταινία. Oι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη προσγειώνονται στον θερινό κινηματογράφο […]

Pin It on Pinterest