22 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ισραήλ: Η εκλογή του νέου Προέδρου του Ιράν «πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία» στον Κόσμο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 6 / 2021 , 23:09 από news_room

Η εκλογή του Εμπραχίμ Ραΐσι στην προεδρία του Ιράν «θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία» στον κόσμο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, κατηγορώντας τον υπερσυντηρητικό νεοεκλεγέντα πρόεδρο ότι είναι προσηλωμένος στο στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο κ. Ραΐσι έχει δεσμευθεί υπέρ του στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος που προχωρά γρήγορα, η εκλογή του αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις επικίνδυνες προθέσεις του Ιράν και θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας», έγραψε στο Twitter ο Λιορ Χαϊάτ προσθέτοντας ότι το Ιράν εξέλεξε τον πλέον εξτρεμιστή πρόεδρο από την Ισλαμική Επανάστασης του 1979.

Ο 60χρονος Εμπραχίμ Ραΐσι, επικεφαλής της Δικαστικής Αρχής επιβλήθηκε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών εν μέσω γενικής δυσαρέσκειας για την οικονομική και κοινωνική κρίση του Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Κληρονομεί μία χώρα βυθισμένη στην οικονομική κρίση συνεπεία των κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσινγκτον κατά του Ιράν μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει το 2018 τις ΗΠΑ από την διεθνή συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, η οποία υπεγράφη το 2015 στην Βιέννη.

Αν και ανήκει σε ένα πολιτικό ρεύμα που χαρακτηρίζεται από αντιαμερικανισμό και την απόρριψη της Δύσης, ο Εμπραχίμ Ραΐσι υπενθύμισε κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι προτεραιότητά του είναι η άρση των κυρώσεων για να βγει η χώρα από το τέλμα.

Κατά συνέπεια, η εκλογή του δεν αναμένεται να έχει συνέπειες στις συνομιλίες για την διεθνή πυρηνική συμφωνία που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η λύση θα είναι ο συνδυασμός της άρσης των αμερικανικών κυρώσεων κατά τη Τεχεράνης με αντάλλαγμα την επιστροφή του Ιράν στην πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει βάσει της συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμα από την κατηγορία Ελλάδα:

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν ότι επιδιώκει να αποκτήσει ατομική βόμβα. Η Τεχεράνη αρνείται από την πλευρά της ότι θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και διαβεβαιώνει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει ειρηνικούς σκοπούς.

«Οφείλουμε να προετοιμασθούμε γρήγορα για μία επιστροφή στην πυρηνική ιρανική συμφωνία», δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, διευκρινίζοντας ότι «το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει την πυρηνική βόμβα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Πολιτική Προστασία: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων - Adologala.gr nea eidiseis ypoyrgeio politikis prostasias epideinosi kairou nea ellada eidiseis kairos emy

Πολιτική Προστασία: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 23:24 από news_room Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σχετικά με νέα μεταβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες ως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11-12-2020), ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους […]

Μητρόπολη Φθιώτιδος Με επιτυχία ξεκίνησε το Ζ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Νεότητος στην παραλία της Λοκρίδος

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Με επιτυχία ξεκίνησε το Ζ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Νεότητος στην παραλία της Λοκρίδος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 9 / 2023 , 6:20 από news_room Μητρόπολη Φθιώτιδος: Με επιτυχία ξεκίνησε το Ζ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Νεότητος στην παραλία της Λοκρίδος Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εργασίες του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, το οποίο θα διαρκέσει επί τετραήμερο […]