24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 11 / 2022 , 5:34 από news_room

Τελευταία ενημέρωση 05:29 – 18 Νοεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κεφαλή της πορείας λίγο μετά της 7 το απόγευμα έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα είχε περάσει από την πρεσβεία το μπλοκ με το πανό του ΣΦΕΑ.

Τελευταία ενημέρωση 18:48

Στην Αμερικανική Πρεσβεία έφθασε η κεφαλή της πορείας για για τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην Αμερικανική Πρεσβεία έφθασε η κεφαλή της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η πορεία του ΚΚΕ με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:20 μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ισχύουν στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Εξέγερση του Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία

Λίγο νωρίτερα, ομαλά εξελίχθηκε η πορεία του μπλοκ της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 17:20, ενώ ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους περίπου 1,5 ώρα νωρίτερα.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώθηκαν αρχικά σε εκείνο το σημείο για να ξεκινήσουν την πορεία τους προς το Πολυτεχνείο φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη αγωνιστών της Δημοκρατίας όπως ο Σωτήρης Πέτρουλας και ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

αιματοβαμμένη σημαία

Έξω από την πύλη του εμβληματικού κτηρίου της οδού Πατησίων τα μέλη της ΠΑΣΠ άνοιξαν τη σημαία συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή κατά την οποία, έξω από τη Βουλή, κράτησαν την ιστορική σημαία φοιτητές διάφορων εθνικοτήτων. Από εκεί, η πορεία συνεχίστηκε απρόσκοπτα προς την αμερικανική πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε με τη σημαία να διπλώνεται για να επιστρέψει στην άγνωστη κρύπτη της.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Με την υποστήριξη της Ι. Μητρόπολης Ιλίου το 3on3 streetball με αμαξίδιο στα Άνω Λιόσια

Με την υποστήριξη της Ι. Μητρόπολης Ιλίου το 3on3 streetball με αμαξίδιο στα Άνω Λιόσια

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 7 / 2023 , 2:59 από news_room Με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, το 3on3 streetball με αμαξίδιο στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια. Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο […]

ολαφ σολτς

Όλαφ Σολτς: Κίνδυνος παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 5 / 2022 , 13:41 από news_room Η Ουκρανία θα χρειαστεί να παλεύει για 100 χρόνια με τις συνέπειες του πολέμου, προειδοποίησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις βόμβες που θα μείνουν στο έδαφός της για δεκαετίες, ενώ ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες εξέφρασε την ανησυχία του για […]