23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Σύσκεψη υπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την καταστολή των πυρκαγιών

Σύσκεψη υπο του Προέδρου της Δημοκρατίας με θέμα την καταστολή των πυρκαγιών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 13:42 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα 10 Απριλίου 2023, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπουργικής σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση και καταστολή των πυρκαγιών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε: «στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Υπουργοί Γεωργίας, Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας κ. Μπούστρας.

Η σύσκεψη είχε αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου. Έχουν συζητηθεί οι υφιστάμενοι σχεδιασμοί για την πρόληψη και αντιμετώπιση και αυτό που έχει αποφασιστεί σε πρώτο στάδιο είναι η ανάθεση στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας να έχει τον συντονιστικό ρόλο των υφιστάμενων σχεδιασμών, και θα πραγματοποιηθούν και στο αμέσως επόμενο διάστημα υπό τον Γενικό Διευθυντή ανάλογες συσκέψεις για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Το κάθε Υπουργείο, ο κάθε Υπουργός, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους, έχουν πραγματοποιήσει σχετικές συσκέψεις με τα Τμήματα των οποίων προΐστανται και έχουν έρθει συγκεκριμένες εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε υλοποίηση, αλλά και αξιολόγηση των υφιστάμενων σχεδιασμών και μέσων που έχουμε.

Αυτό που εντοπίζεται είναι ότι στην Κύπρο υπάρχει πλειάδα σχεδίων δράσης, είτε αυτά αφορούν την πρόληψη είτε την αντιμετώπιση πυρκαγιών, και είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε με τον συντονισμό από αρμόδιο άτομο.

Υπάρχουν σχεδιασμοί που αντιμετωπίζουν ορθά και έγκαιρα τις πυρκαγιές, υπάρχει όμως ένα ζήτημα ως προς την αλληλεπίδραση των αρμόδιων Τμημάτων και εδώ έρχεται ο συντονιστικός ρόλος, για να αντιμετωπιστεί το κενό ή η αργοπορία που ενδεχομένως να είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Υπάρχει, όμως, και το ζήτημα, πέραν των άμεσων μέτρων που πρέπει να τεθούν για τη φετινή χρονιά, και ενός πιο ολιστικού μεσοπρόθεσμου, μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών που θα χρειαστεί και η ενεργοποίηση της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για την παραλαβή νέων πτητικών μέσων πυρόσβεσης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής των πτητικών μέσων έχει οριστεί και όταν έρθουν τα μέσα αυτά, η Επιτροπή θα εξετάσει και θα προβεί είτε στην παραλαβή τους είτε όχι.

ΓΤ&Π

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή των Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 12:58 από news_room Με κατάνυξη και με την αυστηρή τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήροςημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης […]

Δρομολογείται η υπόθεση του π. Παγκρατίου Μερακλή

Δρομολογείται η υπόθεση του π. Παγκρατίου Μερακλή

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 1 / 2023 , 0:33 από news_room Αδειάζει η κλεψύδρα και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις για τον κληρικό της Εκκλησίας της Κύπρου π. Παγκράτιο Μερακλή όπου έχει τεθεί σε αργία επί 25 συναπτά έτη. Ο π. Παγκράτιος Μερακλής μετά από 25 χρόνια σε αργία εμφανίζεται έτοιμος να επανέλθει στον […]