23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 12 / 2022 , 21:12 από news_room

Την 24η Νοεμβρίου 2022, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Πέτρου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, μετά το πέρας της οποίας εψάλη ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ’, ως και δέηση επί του τάφου του από τον Μακαριώτατο.

Ακολούθως, άρχισαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου με την περικόσμηση από την ΑΘΜ με τον Ανώτερο Ταξιάρχη Σάββα του Ηγιασμένου των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζάμπιας κ.Ιωάννη, Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος και Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου, επί τη συμπληρώσει δεκαετούς ευόρκου αρχιερατείας.

Εν συνεχεία, ο Σεβ.Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ι.Συνόδου, ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: «Οργάνωση και διεξαγωγή Πατριαρχικής επισκέψεως σε εκκλησιαστική Επαρχία του Θρόνου». Επίσης, διεξήχθη διαλογική συζήτηση για ιδιαίτερα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα, τα οποία παρουσίασαν οι Σεβ.Μητροπολίτες Μέμφιδος κ.Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Ζάμπιας κ.Ιωάννης, Κινσάσας κ.Θεοδόσιος και Κανάγκας κ.Χαρίτων.

Κατόπιν η Ιερά Σύνοδο, τη εισηγήσει του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου, προέβη στην μετάθεση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιέρι κ.Νεοφύτου στην Ι.Επισκοπή Ελντορέντ της Κένυας, ενώ εξέλεξε τον Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Πανάρετο Κυκκώτη σε Επαρχιούχο Επίσκοπο Νιέρι και τον Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Χρυσόστομο Ξυνό σε Βοηθό Επίσκοπο Βερενίκης.

Ακόμη, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Ταμιάθεως κ.Γερμανός, Προϊστάμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας προεβιβάσθη σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Ταμιάθεως. Τέλος ο Θεοφιλ. Βοηθός Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ.Κοσμάς ωρίσθη ως Πατριαρχικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Κατακλείων τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ συνεχάρη τον αιτιολογημένως απουσιάζοντα Σεβ.Μητροπολίτη Νιγηρίας κ.Αλέξανδρο επί τη συμπληρώσει 25ους πολυκάρπου αρχιερατικής και ιεραποστολικής διακονίας. Επίσης, εξέφρασε ολόθυμες ευχαριστίες προς όλους τους Ιεράρχες του Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου για το κοπιώδες και θυσιαστικό ποιμαντικό έργο που επιτελούν στην Αφρική, επισημαίνων ότι στο επίκεντρο της ιεραποστολικής δράσεως παραμένει σταθερά η πνευματική κατάρτιση του Χριστεπωνύμου πληρώματος, ο ευαγγελισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των Αφρικανών αδελφών.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Σχετικά Άρθρα

Ποιμαντικές επισκέψεις Επισκόπου Μεσαορίας σε ιδρύματα και στέγες παιδιών & ηλικιωμένων

Ποιμαντικές επισκέψεις Επισκόπου Μεσαορίας σε ιδρύματα και στέγες παιδιών & ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 5 / 2023 , 14:14 από news_room Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις, σε ευαγή ιδρύματα, στέγες φροντίδας ηλικιωμένων, στέγες παιδιών και εφήβων, καθώς και πολυδύναμα κέντρα ηλικιωμένων, κατά την Αγία Τεσσαρακοστή και μετά τη διακαινήσιμο εβδομάδα. Αναλόγως, κατά […]

Αθηνών Ιερώνυμος Η Εκκλησία αντιμετωπίζει ολιστικά και πολυδιάστατα τα παιδιά, φροντίζοντας για την πρόοδο τους

Αθηνών Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία αντιμετωπίζει ολιστικά και πολυδιάστατα τα παιδιά, φροντίζοντας για την πρόοδο τους»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 2 / 2023 , 11:05 από news_room Στην συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Πολυχώρου Παιδιών «Λέλα Καραγιάννη» της «Αποστολής» τονίζοντας την υποχρέωση να προσφέρουν λύση και βοήθεια σε […]