24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Σερρών Θεολόγος: «Σταθμοί πνευματικού αναβαπτισμού και εμπνεύσεως οι επέτειοι στην ζωή μας»

mitropolitis_serron_theologos_adologala (3)

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 10 / 2022 , 18:06 από news_room

Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών ιερούργησε σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, με αφορμή την ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Παρασκευής της Επιβατινής και της επετείου της εις Επίσκοπον Σαλώνων χειροτονίας του (14-10-2001).

Προ του τέλους της θ. Λειτουργίας, ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παλιούρας, Ηγούμενος της ιερά Μονής Αγίας Παρασκευής Σερρών, προσεφώνησε καταλλήλως τον Σεβ. και του προσέφερε εκ μέρους της Αδελφότητος της Μονής ένα εγκόλπιο, με αφορμή την συμπλήρωση 21 ετών από την εκλογή και χειροτονία του στον βαθμό του Επισκόπου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε θερμώς τον Καθηγούμενο και τους πατέρες της Αδελφότητος της ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής για τις ευχές τους και για το δώρο που του προσέφεραν. Με βαθιά συγκίνηση ενθυμήθηκε αυτή την αγία ημέρα, όταν πριν από 21 χρόνια διά των σεπτών χειρών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και πλειάδος Σεβ. Αγίων Αρχιερέων στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, ετελέσθη η εις Επίσκοπον χειροτονία του.

Ο Σεβ. στην ομιλία του ανέφερε ότι, «οι επέτειοι της ζωής μας έχουν πράγματι έναν ουσιαστικό σκοπό να υπάρχουν, ως σταθμοί πνευματικού αναβαπτισμού, ανεφοδιασμού και εμπνεύσεως, καθώς μας υπενθυμίζουν με έναν δυνατό τρόπο τις δωρεές και τις ευεργεσίες του Θεού στην ζωή μας, αλλά κυρίως τις ιδικές μας ευθύνες, να αναδεικνυόμεθα άξιοι της κλήσεως, της αποστολής, άξιοι της ευλογίας, άξιοι του υψηλού έργου που ανέθεσε στους ασθενικούς μας ώμους η πρόνοια και η αγάπη του Θεού. Ευθύνη και έργο μας είναι να ποιμαίνουμε τον λαό του Θεού μετ’ επιστήμης, εν σπουδή, εν ταπεινώσει, εν αγάπη και εν ευγνωμοσύνη πάντοτε προς τον Θεόν, τους ευεργέτες μας και τον λαόν Του.

Αναμιμνησκόμεθα με αιώνια ευγνωμοσύνη της σεπτής μορφής του μακαριστού και αγίου Γέροντός μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, ο οποίος ούτως οικονόμησε τα της ζωής και της διακονίας μου στην Εκκλησία. Ας είναι το όνομα του Κυρίου ευλογημένο, και από εκεί στον ουρανό όπου βρίσκεται να μεσιτεύει και να προσεύχεται και δι’ εμέ και για τον χριστώνυμο λαό. Εύχομαι σε εσένα αγαπητέ μου π. Γαβριήλ και εις τους πατέρες της ιεράς αυτής μάνδρας της Αγίας Παρασκευής να έχετε πλούσια την ευλογία του Θεού, την σκέπη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Παρασκευής και της ομωνύμου αυτής σήμερον εορταζομένης Αγίας, να ευωδούται το έργο σας, να είναι το μοναστήρι αυτό ένας φάρος πνευματικός, όπως ακριβώς το ονειρευτήκαμε. Πράγματι, αυτό το μοναστήρι το ονειρευτήκαμε να γίνει ένα καταφύγιο ψυχών, ένα λιμάνι πνευματικό, ένας ζωντανός άμβωνας χριστοζωής και σωτηρίας, ένας ακτινοβόλος φάρος Ιησού Χριστού. Το έργο δεν είναι εύκολο, έχει δυσκολίες, αλλά είναι έργο ισάγγελο και ευλογημένο. Ο Θεός εύχομαι να είναι πάντοτε μαζί σας».

Σε ανάμνηση της σημερινής εορτίου αυτής ημέρας ο Σεβ. προσέφερε στην ιερά Μονή από το προσωπικό του ιεροφυλάκειο χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του Αγίου αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού και τεμάχιο λίθου από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, το οποίο του το προσέφερε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Στα ιερά λείψανα των αγίων, όπως αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς παραμένει «ανεκφοιτήτως» η παντοδύναμη αγιαστική και φωτιστική θεία Χάρις.

Ακολούθως, στις 11:00 το πρωΐ, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη στον ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σερρών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν τον ιερό κλήρο, με ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του εκκλησιαστικού Επιτρόπου στην ζωή της ενορίας.

mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3)mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3)mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3) mitropolitis_serron_theologos_adologala (3)

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μονή Παναγίας Κύκκου – Κύπρος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 1 / 2021 , 4:44 από news_room Η Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου ή αλλιώς Ιερά Μονή Κύκκου ή ακόμα και Μονή Κύκκου, είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες και ιστορικότερες Ιερές Μονές της Κύπρου, ανδρώα, που ανήκει στην Εκκλησία της Κύπρου. Είναι επίσης μία από τις 5 Σταυροπηγιακές Μονές της Εκκλησίας της Κύπρου και ο Ηγούμενός της είναι […]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 10 / 2022 , 23:23 από news_room Ελευθέρια της Πόλης γιορτάστηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Γρεβενά. 110 έτη Ελευθερίας από τον Οθωμανικό ζυγό, σηματοδοτούν την μνήμη της ημέρας της 13ης Οκτωβρίου 1912. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε την παραμονή, Τετάρτη 12-10-2022, καθαγιάστηκε η εικόνα της “Σύναξης των εν Γρεβενοίς Αγίων”, και […]