24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 10 / 2022 , 18:37 από news_room

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου η ένταση είναι οξυμένη τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Δύο μάρτυρες έφτασαν στο κρατικό νοσοκομείο της Τζενίν», επεσήμανε το υπουργείο σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Ο ισραηλινός στρατός προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά νωρίτερα είχε επισημάνει ότι διεξήγαγε επιχείρηση σε καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν.

Πολλοί στρατιώτες επιχείρησαν στον καταυλισμό τα ξημερώματα και ξέσπασαν επεισόδια, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Σε αυτόν τον καταυλισμό της Τζενίν έπεσε νεκρή η Αμερικανοπαλαιστίνια δημοσιογράφους του al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ τον Μάιο όταν κάλυπτε μια ισραηλινή επιδρομή. Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχθηκε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να ευθύνεται για τον θάνατο της Άκλεχ, όμως αρνήθηκε ότι επρόκειται για σκόπιμη ενέργεια.

Η βία έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κυρίως στην Ναμπλούς και τη Τζενίν, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του μετά τις θανατηφόρες αντιισραηλινές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Στη διάρκεια των επιδρομών αυτών του ισραηλινού στρατού ξεσπούν συχνά επεισόδια με τους κατοίκους. Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, ο μεγαλύτερος απολογισμός στη Δυτική Όχθη εδώ και σχεδόν επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την Τετάρτη ένας 18χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από τα πυρά του στρατού σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στον καταυλισμό προσφύγων αλ Αρούμπ, κοντά στη Χεβρώνα, την ώρα που νεαροί διαμαρτύρονταν για τις ισραηλινές επιχειρήσεις.

Επίσης τις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες, με αποτέλεσμα να εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και να ξεσπάσουν επεισόδια στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι «η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας θα συνεχιστεί μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες και όσοι τους έστειλαν», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

ΕΜ

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Υπ.Εξ. με τον Κρατικό Σύμβουλο και Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Wang Yi.

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 1 / 2021 , 17:36 από O Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση με τον Κρατικό Σύμβουλο και Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Wang Yi. Διαβάστε επίσης: Τον κινέζο ομόλογο θα υποδεχθεί αύριο ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Κύπρος    

Η Γαλλία αποχαιρετά τον αγαπημένο της «Μπεμπέλ», που «θα χαμογελάει πάντα, όπου κι αν βρίσκεται»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 9 / 2021 , 22:46 από news_room Η Γαλλία αποχαιρέτισε σήμερα τον «Άσσο των Άσσων», τον αγαπημένο της «Μπεμπέλ», έναν χαρισματικό ηθοποιό και θρύλο της Νουβέλ Βαγκ, ο οποίος πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών αλλά θα ζει για πάντα στις κινηματογραφικές οθόνες. Οι νεκροπομποί μετέφεραν το φέρετρο του Ζαν-Πολ […]