18 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ μειώνεται κατά το ήμισυ, παρά το κόστος των φοιτητικών δανείων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 10 / 2022 , 4:05 από news_room

Η μείωση του ελλείμματος κατά 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ήταν η μεγαλύτερη βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης των ΗΠΑ που έχει σημειωθεί στη διάρκεια ενός έτους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφερε την Παρασκευή ότι το δημοσιονομικό της έλλειμμα για το 2022 μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 1,375 τρισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της εξασθένισης των δαπανών ανακούφισης για τον COVID-19 και των εσόδων ρεκόρ που τροφοδοτούνται από μια καυτή οικονομία, αλλά το κόστος συγχώρησης φοιτητικών δανείων περιόρισε τη μείωση.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης των ΗΠΑ σε ένα έτος, καθώς οι εισπράξεις έφτασαν το ρεκόρ των 4,896 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 850 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 21 τοις εκατό από το δημοσιονομικό 2021.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστήριξε τις μειώσεις του ελλείμματος σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, επικρίνοντας τους Ρεπουμπλικάνους που μίλησαν αλλά δεν έκαναν τίποτα για τη συρρίκνωση του ελλείμματος. Είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του μείωσε το έλλειμμα ενώ ενίσχυσε τις δαπάνες για υποδομές και διεύρυνε τα οφέλη για τους Αμερικανούς μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

«Ξέρετε, έχουμε περάσει από μια ιστορικά ισχυρή οικονομική ανάκαμψη σε μια σταθερή και σταθερή ανάπτυξη, μειώνοντας παράλληλα το έλλειμμα», είπε ο Μπάιντεν.

Οι δαπάνες για το δημοσιονομικό 2022, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, μειώθηκαν κατά 550 δισεκατομμύρια δολάρια ρεκόρ, ή 8 τοις εκατό από πέρυσι, στα 6,272 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά οι δαπάνες για τον Σεπτέμβριο, τον τελευταίο μήνα του οικονομικού έτους, περιελάμβαναν την αναγνώριση κόστους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν να συγχωρήσει φοιτητικό χρέος έως και 20.000 δολαρίων για πρώην φοιτητές που τώρα κερδίζουν λιγότερα από 125.000 δολάρια το χρόνο και λιγότερα από 250.000 δολάρια για τους έγγαμους ζευγάρια.

Μεγάλο μέρος του κόστους της διαγραφής του χρέους καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο, παρόλο που η αποπληρωμή των δανείων πιθανότατα θα είχε πραγματοποιηθεί σε αρκετά χρόνια.

Η κίνηση έφερε το δημοσιονομικό έλλειμμα του Σεπτεμβρίου στα 430 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από έξι φορές το έλλειμμα του περασμένου Σεπτεμβρίου 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα περισσότερα χρόνια, ο Σεπτέμβριος είναι μήνας πλεονάσματος λόγω καταβολής τριμηνιαίων εταιρικών και ατομικών φόρων.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτίμησε ότι το σχέδιο θα κόστιζε περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια. Περιλαμβάνει επίσης την παράταση του μορατόριουμ για όλες τις πληρωμές φοιτητικών δανείων μέχρι το τέλος του 2022, το οποίο πρόσθεσε περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε δημοσιονομικό κόστος.

Μη κυβερνητικοί αναλυτές προϋπολογισμού έχουν εκτιμήσει ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μια πολυδιαφημισμένη μείωση του ελλείμματος από το νομοσχέδιο για το κλίμα, την υγειονομική περίθαλψη και τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων που θεσπίστηκε πρόσφατα από τους Δημοκρατικούς.

«Υπεύθυνη πορεία»

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διατηρεί μια «αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική» παρά τη μη χρηματοδοτούμενη ελάφρυνση του χρέους των φοιτητών που ήταν υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν.

«Βλέπω ότι το χρέος μας βρίσκεται σε μια υπεύθυνη πορεία», είπε, προσθέτοντας ότι οι καθαροί τόκοι του χρέους ως μερίδιο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) προβλέπεται να αυξηθούν μόνο σε περίπου 1 τοις εκατό, ένα «χαμηλό» ιστορικό επίπεδο.

Τα ομοσπονδιακά οικονομικά βελτιώθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,5 τοις εκατό από 4,7 τοις εκατό τον Σεπτέμβριο του 2021. Τα κέρδη από τις θέσεις εργασίας επέτρεψαν στα φορολογικά έσοδα να αυξηθούν κατά 21 τοις εκατό από ένα χρόνο πριν, ενώ οι συνολικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 8 τοις εκατό λόγω του κορωνοϊού της κυβέρνησης η βοήθεια έχει ξεθωριάσει.

Ωστόσο, τα κέρδη εσόδων τον Σεπτέμβριο άρχισαν να επιβραδύνονται σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αυξάνοντας μόνο 6 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος στα 488 δισ. δολάρια. Και το CBO προβλέπει ότι με την περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων της Federal Reserve , τα έσοδα θα επιβραδυνθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Το αυξανόμενο κόστος των τόκων θα αρχίσει επίσης να καταναλώνει μεγαλύτερο μερίδιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, προβλέπει η μη κομματική υπηρεσία δημοσιονομικών διαιτητών.

Τον Μάιο, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου περίμενε ότι το ομοσπονδιακό έλλειμμα θα μειωθεί το 2023 και στη συνέχεια θα αρχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια στα 2,25 τρισεκατομμύρια δολάρια τη δεκαετία από τώρα.

Πηγή: Aljazeera.com

Σχετικά Άρθρα

Κ. Φραγκογιάννης: Το 2022 αναμένονται ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα στην προσέλκυση επενδύσεων

H πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωστρέφειας της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021. Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, το 2022 αναμένονται ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα και στην προσέλκυση επενδύσεων και στην προώθηση των εξαγωγών και στη γενικότερη αναβάθμιση της εικόνας της χώρας μας. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, […]

Μνήνη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στα Πλακουτσαίικα Άρτης 1

Η Ιερά Μνήμη των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στα Πλακουτσαίικα Άρτης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 4 / 2022 , 15:14 από news_room Την Τρίτη του Πάσχα, 26 Απριλίου 2022, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Άνω Καλεντίνης (συνοικισμός Πλακουτσαίικα) Άρτης. Στο Κήρυγμά του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ετόνισε, ότι “Χριστός Ανέστη […]