22 °C Athens, GR
18/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024

Οι Ρεπουμπλικάνοι μηνύουν την Google για φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Οι Ρεπουμπλικάνοι μηνύουν την Google για φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 10 / 2022 , 3:58 από news_room

Οι Ρεπουμπλικάνοι μηνύουν την Google για φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών κατέθεσε μήνυση κατά του τεχνολογικού γίγαντα Google, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία απέστειλε τις προσκλήσεις της μέσω email ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου — έναν ισχυρισμό που η Google αρνείται.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο για την Ανατολική Περιφέρεια της Καλιφόρνια το βράδυ της Παρασκευής, κατηγορεί το Gmail για «διάκριση» κατά του RNC στέλνοντας άδικα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ομάδας στους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας των χρηστών, επηρεάζοντας τόσο τη συγκέντρωση χρημάτων όσο και τις προσπάθειες εξόδου από την ψήφο. σε κεντρικές καταστάσεις αιώρησης.

«Φτάνει πια – μηνύουμε την Google για την κραυγαλέα μεροληψία της εναντίον των Ρεπουμπλικανών», δήλωσε η πρόεδρος του RNC Ρόνα ΜακΝτάνιελ σε δήλωση στο Associated Press. «Για δέκα συνεχόμενους μήνες, η Google έστειλε κρίσιμα ρεπουμπλικανικά GOTV στο τέλος του μήνα email και ηλεκτρονικά μηνύματα συγκέντρωσης χρημάτων σε ανεπιθύμητα μηνύματα με μηδενική εξήγηση. Δεσμευόμαστε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το ξεκάθαρο μοτίβο μεροληψίας».

Η Google, σε μια δήλωση της, αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, απλά δεν φιλτράρουμε τα email με βάση πολιτικές πεποιθήσεις. Τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail αντικατοπτρίζουν τις ενέργειες των χρηστών», δήλωσε ο εκπρόσωπος José Castañeda, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παρέχει εκπαίδευση και οδηγίες σε καμπάνιες και εργάζεται για να «μεγιστοποιήσει την παράδοση των email ελαχιστοποιώντας τα ανεπιθύμητα ανεπιθύμητα μηνύματα».

Η αγωγή επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο το Gmail της Google, η μεγαλύτερη υπηρεσία email στον κόσμο με περίπου 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες, ελέγχει τις προσκλήσεις και άλλο υλικό για να αποτρέψει τον κατακλυσμό των χρηστών από ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Για να προσπαθήσουν να φιλτράρουν υλικό που οι κάτοχοι λογαριασμών μπορεί να μην θέλουν στα εισερχόμενά τους, η Google και άλλοι μεγάλοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιουργούν προγράμματα που επισημαίνουν τις επικοινωνίες που ενδέχεται να θεωρηθούν ανεπιθύμητες και τις μετακινούν σε φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων που συνήθως σπάνια, έως ποτέ, μελετώνται από τους παραλήπτες.

Η μήνυση λέει ότι η Google έχει «μεταβιβάσει εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου RNC μαζικά σε φακέλους ανεπιθύμητων δυνητικών χορηγών και υποστηρικτών κατά τη διάρκεια κομβικών σημείων στη συγκέντρωση χρημάτων για τις εκλογές και την οικοδόμηση κοινότητας» — ιδιαίτερα στο τέλος κάθε μήνα, όταν οι πολιτικές ομάδες τείνουν να στέλνουν περισσότερα μηνύματα. «Δεν έχει σημασία αν το email αφορά τη δωρεά, την ψηφοφορία ή την προσέγγιση της κοινότητας. Και δεν έχει σημασία αν τα email αποστέλλονται σε άτομα που τα ζήτησαν», αναφέρει.

Η Google ισχυρίζεται ότι οι αλγόριθμοί της χαρακτηρίζονται ως ουδέτεροι, αλλά μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από το North Carolina State University διαπίστωσε ότι το Gmail ήταν πολύ πιο πιθανό να μπλοκάρει μηνύματα από συντηρητικούς λόγους. Η μελέτη, που βασίζεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ το 2020, υπολόγισε ότι το Gmail τοποθέτησε περίπου το 10% των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από «αριστερούς» υποψηφίους σε φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ενώ σημείωσε το 77% από τους «δεξιούς» υποψηφίους ως ανεπιθύμητα.

Οι ανταγωνιστές του Gmail, Yahoo και Microsoft’s Outlook, ήταν πιο πιθανό να ευνοήσουν θέσεις από συντηρητικούς λόγους από το Gmail, σύμφωνα με τη μελέτη.

Το RNC εκμεταλλεύτηκε αυτή τη μελέτη τον Απρίλιο για να καλέσει την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή να διερευνήσει τη «λογοκρισία» της Google στις προσπάθειές της για συγκέντρωση κεφαλαίων, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, ισοδυναμούσε με συνεισφορά σε είδος σε υποψηφίους των Δημοκρατικών και χρησίμευσε ως «οικονομικά καταστροφικό παράδειγμα της Silicon Valley εταιρείες τεχνολογίας που διαμορφώνουν άδικα τον πολιτικό ανταγωνισμό προς όφελος των προτιμώμενων ακροαριστερών υποψηφίων τους».

Έκτοτε, η επιτροπή ενέκρινε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που δημιουργεί έναν τρόπο για τις πολιτικές επιτροπές να παρακάμπτουν τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, έτσι ώστε τα email τους για συγκέντρωση χρημάτων να βρουν τον δρόμο τους στα κύρια εισερχόμενα των παραληπτών. Το Gmail συμμετέχει στο « Πρόγραμμα Επαληθευμένο Αποστολέα», το οποίο επιτρέπει στους αποστολείς να παρακάμπτουν τα παραδοσιακά φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αλλά δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να καταργήσουν την εγγραφή τους από έναν αποστολέα. Εάν πατηθεί το κουμπί κατάργησης εγγραφής, ένας αποστολέας υποτίθεται ότι θα αφαιρέσει αυτήν τη διεύθυνση Gmail από τις λίστες διανομής του.

Από το βράδυ της Παρασκευής, το RNC δεν είχε εγγραφεί για να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι που προσπάθησαν να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 χωρίς να παπαγαλίζουν τους πιο ακραίους και αβάσιμους ισχυρισμούς για κατεστραμμένες εκλογικές μηχανές και κλεμμένες ψήφους, προσπάθησαν συχνά να κατηγορήσουν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Twitter και το Facebook ότι ισχυρίζονται ότι ήταν προκατειλημμένες κατά του πρώην προέδρου. Ένας μακρύς κατάλογος πολιτειακών και τοπικών εκλογικών αξιωματούχων, δικαστηρίων και μελών της ίδιας της κυβέρνησης του Τραμπ έχουν πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη μαζική απάτη που ισχυρίζεται ο Τραμπ.

Πηγή: ΑΡ

Σχετικά Άρθρα

Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 12 / 2022 , 22:47 από news_room ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και προστάτου των Ναυτικών. Στην ακολουθία που […]

Το Πασχάλιο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Δεν είναι δυνατόν να ζούμε ως κοινωνία σε περιβάλλον ένοπλης βίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 3 / 2023 , 10:02 από news_room «Πρέπει να κοιτάξουμε ευθέως το πρόσωπο κάθε παιδιού που δολοφονήθηκε και να αποφασίσουμε, επιτέλους, τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε». Την επισήμανση αυτή έκανε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε αναφορά του στο τραγικό συμβάν ένοπλης επίθεσης που στοίχισε […]