15 °C Athens, GR
19/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις

Την Θάσο επισκέπτονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Μητροπολίτης Κιέβου – Adologala.gr

Την Θάσο επισκέπτονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Μητροπολίτης Κιέβου - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 9 / 2022 , 9:36 από news_room

Στην Θάσο βρίσκονται από χθές το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κιέβου κ.κ. Επιφάνιος κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του Δημάρχου του νησιού κ. Λευτέρη Κυριακίδη, προκειμένου να συμμετάσχουν στον πρώτο εορτασμό της «Σύναξης των εν Θάσω Αγίων» και να υποδεχθούν την ιερά εικόνα τους που αγιογραφήθηκε για το σκοπό αυτό.

Αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του νησιού τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην κοινότητα Παναγίας, όπου ο Μητροπολίτης Θάσου κ. Στέφανος προσφώνησε και καλωσόρισε τους Προκαθημένους και εξέφρασε την εγκάρδια χαρά του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας για την παρουσία τους στο νησί και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εκχριστιανισμό των Ρως στα τέλη του 9ου αιώνα μ.Χ. όταν ο πατριάρχης Φώτιος απέστειλε στο Κίεβο τους πρώτους αποστόλους για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και να βαφτίσουν τους πρώτους χριστιανούς εκεί.

Στην συνέχεια, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στον λόγο του, μίλησε για ενότητα και συμπόρευση μέσα στην Εκκλησία, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή των αγίων στη ζωή της ορθόδοξης εκκλησίας και των πιστών, σημειώνοντας ότι στα σαράντα χρόνια της πατριαρχίας του ανακηρύχθηκαν πολλοί άγιοι και όσιοι πληροφορώντας όλους ότι το Πνεύμα είναι διαρκώς παρόν και «αγιάζει τα μέλη της εκκλησίας και τον κόσμο όλον».

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην συμβολή του Απόστολου των Εθνών Παύλου στη διάδοση του Ευαγγελίου στον κόσμο ξεκινώντας από την πόλη των Φιλίππων. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, αλλά και στην παρουσία του μητροπολίτη Κιέβου σημειώνοντας: «Ποιος δε θα ζήλευε ανά τον κόσμο μια τέτοια σύναξη όπου προΐσταται ο πατριάρχης του γένους, οι άρχοντες και ο πιστός λαός του Θεού». Υπογράμμισε ακόμη ότι οι εποχές που διανύει η πατρίδα μας και οι Έλληνες είναι δύσκολες και για το λόγο αυτό περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το φρόνημα «και το φρόνημα δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται αλλά γεννιέται μέσα μας, μέσα στον κάθε άνθρωπο». Αναφέρθηκε στο μήνυμα ενότητας που στέλνει προς όλο τον ορθόδοξο κόσμο η κοινή παρουσία στη Θάσο του ιδίου, του Οικουμενικού πατριάρχη και του μητροπολίτη Κιέβου.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Κιέβου μιλώντας την Ελληνική γλώσσα την οποία γνωρίζει, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα και την ευγνωμοσύνη του προς τον μητροπολίτη κ. Στέφανο για την πρόσκληση που του απηύθυνε και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η επίσημη πρόσκλησή σας ήρθε στα χέρια μας στις αρχές Μαρτίου σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές, τότε που ο Ρώσος τύραννος έστελνε τα στρατεύματά του για να καταστρέψει τη χώρα μας και να κυριεύσει το Κίεβο. Τις μέρες που διάβαζα την πρόσκλησή σας οι σειρήνες που ηχούσαν μας θύμιζαν ότι έπρεπε να προστατευτούμε από τις ρωσικές βόμβες. Διάβαζα την πρόσκληση σας χωρίς να ξέρουμε τι θα μπορούσε να μας συμβεί την επόμενη στιγμή, την επόμενη μέρα». Επίσης, απευθυνόμενος προς τον αρχιεπίσκοπο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον ίδιο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας «για την αγάπη τους και τη στήριξή τους προς την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η Εκκλησία της Ελλάδας ως μεγαλύτερος αδελφός βαστάει τα βάρη και προσφέρει τη βοήθεια της προς ένα μικρότερο αδελφό». Παράλληλα, λόγια ευγνωμοσύνης απηύθυνε και προς το πρόσωπο του Πατριάρχη για την πρόσκληση που του απηύθυνε να συλλειτουργήσουν στο νησί της Θάσου, αλλά και για τη συνεχή και αδιάκοπη βοήθεια και στήριξη που προσφέρει προς την Εκκλησία της Ουκρανίας μετά τον τόμο αυτοκεφαλίας που τους παραχώρησε.

Φωτογραφία άρθρου: Ν. Παπαχρήστου – Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση φωτογραφίας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Εστία της Ν. Σμύρνης

Αναβάλλονται τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 3 / 2023 , 18:21 από news_room Εν μέσω του τραγικού γεγονότος του δυστυχήματος των Τεμπών και του εθνικού πένθους αναβάλλονται εν ευθέτω χρόνω τα εγκαίνια της έκθεσης « ΙΜΒΡΟΣ η Ομηρική Παιπαλόεσσα» τα οποία επρόκειτο να γίνουν προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου σε συνδιοργάνωση της Εστίας […]

26 Σεπτεμβρίου 1943 Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα΄Ολγα» 1 2

26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 9 / 2023 , 9:57 από news_room 80 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2023 από τη μάχη της Λέρου και την βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα΄Ολγα» στο Λακκί της Λέρου. Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1943 όταν βυθίστηκε το αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα». Το χρονικό Ήταν η τελευταία νίκη των δυνάμεων του Άξονα, αυτή που […]