23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Παναγιά Σουμελά : Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συλλειτουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στις 15 Αυγούστου – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:01 από news_room

Νέα Υόρκη.- Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρος την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να αναχωρήσει για το Φανάρι προκειμένου να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Τραπεζούντα για τον καθιερωμένο Αρχιερατικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Το χαρμόσυνο γεγονός αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 κατά την διάρκεια της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν και στην οποια προεξήρχε.

Αναφερόμενος κατά την Θεία Λειτουργία ο κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε: «Λίγες μέρες μετά την Εξόδιο Ακολουθία του ευεργέτη Πολ Μελή είμαστε και σήμερα εδώ και τελούμε την Θεία Λειτουργία. Και είμαι κοντά σας σήμερα γιατί της Παναγίας δεν θα μπορέσω να είμαι κοντά σας.

«Θα είμαι στην Κωνσταντινούπολη και θα πάω με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα που πανηγυρίζει ο Πόντος  και θα λειτουργήσουμε μαζί με τον Παναγιώτατο και θα θυμηθούμε και θα προσευχηθούμε για όλους τους Ποντίους, ζώντες και κεκοιμημένους», πρόσθεσε.

Ο προϊσταμενος του Ιερού Ναού σημείωσε από την πλευρά τουμ«Αγαπάτε αυτή την ενορία και θα είστε πνευματικά κοντά μας στην πανήγυρη. Σας ευχόμαστε ένα ευλογημένο και ευχάριστο ταξίδι εις τα αγιασμένα και αιματοβαμμένα χώματα του Πόντου και ιδιαίτερα στο ιστορικό αυτό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Να προσευχηθείτε και για εμάς εκείνη την ημέρα, όπως και εμείς θα προσευχηθούμε για σας», επεσήμανε.

«Να είστε δυνατός και ισχυρός, διότι αρχίσαμε μια θαυμάσια αρχή και η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή έχει μπει σε έναν ωραίο δρόμο. Μην διστάζετε, σταθείτε υψηλά, σταθείτε στο καθήκον και να κραταιούστε και να ενδυναμεούστε – όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος – εις το όνομα του Σωτήρος Χριστού και το έλεος του Κυρίου θα σας συνοδεύει πάντα. Εμείς δε θα είμαστε οι θερμοί υποστηρικτές σας που πιστεύουμε σε Σας, στο έργο και στην Θεία Χάρη. Σας ευχόμεθα η Υπεραγία η Θεοτόκος να σας σκεπάζει δια των πρεσβειών της και να σας ενδυναμώνει» κατέληξε ο π. Δαμασκηνός Γκανάς.

Με πληροφορίες από το anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα

Κόρη ψάλτη και ανιψιά μητροπολίτη η δολοφόνος του 42χρονου στην Χαλκίδα - Ήταν οπλισμένη με δύο μαχαίρια

Άγριο έγκλημα στην Χαλκίδα. Γυναίκα η δολοφόνος 42χρονου – Ήταν οπλισμένη με δύο μαχαίρια

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 1 / 2024 , 20:06 από news_room Άγριο έγκλημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της 20ης Ιανουαρίου 2024 σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, κοντά στο 4ο Γυμνάσιο, όταν ένας άνδρας 42 ετών βρέθηκε νεκρός, με πολλές μαχαιριές στο στήθος. Η αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη μίας γυναίκας 39 ετών, η οποία φέρεται […]

Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου με ομογενείς νέους ηλικίας 14-17 ετών της Διασποράς των ΗΠΑ

Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου με ομογενείς νέους ηλικίας 14-17 ετών της Διασποράς των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 14:41 από news_room Ο Επίτροπος Προεδρίας κ.Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με νέους Κύπριους της Διασποράς μας, ηλικίας 14-17 ετών από τις Η.Π.Α, οι οποίοι πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο προγράμματος φιλοξενίας Νέων Αποδήμων στην Κύπρο. Το πρόγραμμα φιλοξενίας εντάσσεται […]