20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Χανιά: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός, στο επίκεντρο του 6ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου

Χανιά: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός, στο επίκεντρο του 6ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 7 / 2022 , 2:49 από news_room

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μέσω του «πράσινου» ενεργειακού μετασχηματισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του 6ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στα Χανιά. Στην ομιλία της από το βήμα του συνεδρίου η γενική γραμματέας Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει δρομολογήσει το πιο ισχυρό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και επεσήμανε ότι αυτό που επείγει είναι ο μετασχηματισμός του ενεργειακού συστήματος με μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

«Αυτές οι πολιτικές είναι πολιτικές στην πρώτη γραμμή και στο δικό μας εθνικό ενεργειακό σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ενεργειακή μετάβαση με ταυτόχρονη αποκλιμάκωση του κόστος της ενέργειας λόγω της μεγαλύτερης διείσδυσης στις ΑΠΕ, καθώς και στην ανάγκη να υπάρξουν μέτρα και πολιτικές για την πράσινη μετάβαση σε επίπεδο ΕΕ, με στόχο την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η κ. Σδούκου αναφέρθηκε στην συνεργασία της χώρας μας στο μέτωπο της ενέργειας, με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο καθώς και στην επανεκκίνηση από την κυβέρνηση των διαδικασιών για τις έρευνες υδρογονανθράκων τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δώσει το «πράσινο φως» για μια στοχευμένη επανεκκίνηση του προγράμματος στις περιοχές νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης

Σε διαδικτυακό χαιρετισμό που απηύθυνε στο Συνέδριο η βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξαν, από την πρώτη μέρα, επικεντρωμένοι και προσανατολισμένοι σε αυτόν τον στόχο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, «τόσο για την ενεργειακή μετάβαση όσο και για την κλιματική αλλαγή, η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία των χωρών της ΕΕ για την προώθηση της νομοθεσίας και των στρατηγικών πολιτικών, που σήμερα εφαρμόζονται».

Παράλληλα με αφορμή και τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα.

Όπως τόνισε, οι προκλήσεις αυτές είναι πώς να μειώσουμε γρήγορα την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία, πως να οικοδομήσουμε νέες συνεργασίες με τρίτες χώρες γύρω από την πράσινη τεχνολογία και τις πρώτες ύλες, για την προστασία της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας μακροπρόθεσμα και πώς θα εφαρμοστούν μέτρα ώστε η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία να γίνει πραγματικότητα.

Στα οφέλη της Κρήτης με την ενεργειακή διασύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα μέσω του μικρού και μεγάλου καλωδίου αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να προχωρήσουν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες ενώ για στασιμότητα στα ζητήματα των υδρογονανθράκων τα τελευταία επτά χρόνια στα θαλάσσια οικόπεδα του Ιουνίου και νότια της Κρήτης έκανε λόγο σε διαδικτυακή του παρέμβαση ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις και την ενεργειακή κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από ξένες χώρες, τοπικές αρχές, ρυθμιστικές αρχές, ινστιτούτα και της ακαδημαϊκής κοινότητας, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επίσημη στήριξη παρέχεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Δημοκρατικοί αιρετοί πιέζουν τον Μπάιντεν να κλείσει τη φυλακή στο Γουαντάναμο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 21:00 από news_room Δεκάδες μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων άσκησαν χθες Πέμπτη πίεση στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να κλείσει τη στρατιωτική φυλακή στη ναυτική βάση Γουαντάναμο και να απελευθερώσει ή να δικάσει τους 39 εναπομείναντες κρατουμένους, που φέρονται να είναι μέλη […]

Την Μητρόπολη Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δ. Συνελέυσεως Ορθοδοξίας, Μ. Χαρακόπουλος - Adologala.gr

Την Μητρόπολη Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δ. Συνελέυσεως Ορθοδοξίας, Μ. Χαρακόπουλος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 7 / 2022 , 23:12 από news_room Την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα το Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Πρωθιερέα του […]