19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards παρέστη ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:31 από news_room

Στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards παρέστη ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη απόψε στην 10η ετήσια τελετή απονομής των Invest Cyprus International Ιnvestment Awards που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις κρίσεις των τελευταίων χρόνων που αντίκτυπο στις οικονομίες των χωρών παγκοσμίως όπως η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία με αρνητικές συνέπειες σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

«Ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι λόγω της ορθολογιστικής οικονομικής διαχείρισης ότι οι συνέπειες αυτές θα αντιμετωπιστούν», είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει αποδειχθεί η αντοχή της κυπριακής οικονομίας κατά τη διάρκεια κρίσεων τόσο το 2013 όσο και κατά την πανδημία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η οικονομία της Κύπρου θα εξέλθει ισχυρότερη και από την υφιστάμενη κρίση.

Αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στα μέτρα της Κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την εφαρμογή ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος προς τις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε το νέο πακέτο φορολογικών κινήτρων προς ξένους επενδυτές, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα εγκριθεί την ερχόμενη βδομάδα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα σε τομείς όπως η Τεχνολογία, η Ναυτιλία, η Καινοτομία, η Έρευνα και η Ανάπτυξη.

Σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Σχέδιο «Κύπρος – Το Αύριο», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με αυτό θα ενισχυθούν οι αντοχές της κυπριακής οικονομίας και οι προοπτικές της χώρας, αναφερόμενος λεπτομερώς στις πρόνοιες του Σχεδίου.

Είπε τέλος ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει και προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχει η Κύπρος ενώπιον της και θα προωθήσουν και θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ενδεικτικά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από μεταρρυθμίσεις επιτυγχάνεται η αύξηση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Τοπικών Αρχών, η βελτίωση της ποιότητας και επάρκειας του συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης μέσω διαδικασίες επιτάχυνσης, το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η διευκόλυνση αδειοδότησης έργων που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ψηφιοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards

Σχετικά Άρθρα

Περίπου 250.000 άνθρωποι προσκύνησαν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Περίπου 250.000 άνθρωποι προσκύνησαν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 9 / 2022 , 16:26 από news_room Περί τους 250.000 άνθρωποι προσκύνησαν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στο Γουέστμινστερ Χολ στο Λονδίνο, όπου είχε εκτεθεί η σορός της σε λαϊκό προσκύνημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Μισέλ Ντόνελαν. “Βρισκόμαστε περίπου στους 250.000. Επεξεργαζόμαστε αυτούς τους τελικούς αριθμούς”, είπε η Ντόνελαν […]

Οι τελευταίες περιοδείες του Μητροπολίτη Καστορίας για τον μήνα Άυγουστο

Οι τελευταίες περιοδείες του Μητροπολίτη Καστορίας για τον μήνα Άυγουστο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 9 / 2023 , 6:03 από news_room Μέ τήν ἑορτή τῆς Τιμίας Ζώνης τῆς Θεοτόκου, στίς 31 Αὐγούστου, τελειώνει τό ἐκκλησιαστικό ἔτος, γιά νά ἀρχίσει τό νέο ἐκκλησιαστικό ἔτος τήν 1η Σεπτεμβρίου. Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος περάτωσε τίς θερινές περιοδεῖες του μέ τίς ποιμαντικές ἐπισκέψεις στήν παλαιά Ζούζουλη, τόν Ἅγιο […]